Menu
slider achtergrond

Animatie film studio in Nederland

D Animatie voorbeelden Contact

Animatie laten maken in Nederland

Een animatie laten maken in Nederland laat je natuurlijk alleen doen door échte specialisten. Het team van Donker Media staat daarom graag voor je klaar. Onze experts vertellen het verhaal van jouw bedrijf, evenement of product in een visueel aantrekkelijke animatie video. Dat levert je niet alleen meer naamsbekendheid en bereik op, maar ook de juiste binding met je doelgroep. Steeds meer ondernemers raken overtuigd door de aantrekkingskracht van animatiebeelden. Niet zo verwonderlijk, want elk verhaal kan op een duidelijke manier verpakt worden. Hoe complex of ingewikkeld deze ook is. Daarnaast is een animatie geheel op maat te maken en kunnen we er tevens de huisstijl van jouw onderneming in verwerken. Wat je boodschap ook is, onze designers transformeren deze in een pakkende en effectieve video. Als je een animatie wilt laten maken in Nederland ben je bij ons dan ook van harte welkom.

Animatie video voorbeelden

Maak een keuze uit onze animatiesoorten

Basis

Basis

De basis animaties bestaan uit eenvoudig vormgegeven 2D illustraties waar vaak ook iconen of teksten in beeld komen. Klik op de bovenstaande illustratie om een voorbeeld te bekijken.
Complex

Complex

Bij de complex animaties besteden we meer tijd aan de details van de illustraties, (karakter)animaties en geluidseffecten. Kan ook 3D animaties bevatten. Klik op de bovenstaande illustratie om een voorbeeld te bekijken.
Whiteboard

Whiteboard

Bij een whiteboard animatie wordt op een speelse wijze het onderwerp eenvoudig uitgetekend. Ideaal om complexe materie uit te leggen. Klik op de bovenstaande illustratie om een voorbeeld te bekijken.

Wat kan een animatie voor je doen?

Als je ervoor kiest om een animatie te laten maken door Donker Media in Nederland, kun je profiteren van een aantal fijne voordelen. Zo kun je mensen middels een relatief korte video aanzetten tot actie, informeren of enthousiasmeren. Handig, want dat draagt natuurlijk bij aan de juiste klantenbinding. Deze heb je op zijn beurt weer nodig voor naamsbekendheid. Niet alleen voor je evenement, onderneming of dienst, maar ook voor jouw producten. Een animatie is dan ook heel geschikt om te gebruiken als gebruikershandleiding of productinformatie. Ook offline bereikt een animatie video zijn doel. Zo kun je werknemers bijvoorbeeld informeren over de bedrijfsstructuur of de werkwijze binnen de onderneming. Daarnaast is een animatie video eenvoudig te delen via social media kanalen waardoor ze een krachtige vorm van marketing zijn. Als je een animatie wilt laten maken in Nederland zijn de mogelijkheden eindeloos.

Maatwerk en samenwerking

Script afbeelding

1. Concept naar script

Wat voor soort onderneming, product of merk je ook bezit, het laten maken van een animatie in Nederland begint altijd met het script. In het script staat de tekst die letterlijk wordt opgelezen door de voice over artiest. Bij Donker Media komt deze tot stand tijdens een persoonlijke ontmoeting. Ons team wil graag alles van je weten. Zo krijgen we meer inzicht in de boodschap die overgebracht moeten worden in de video. Pas als we onderzoek hebben gedaan naar jouw doelgroep en de huisstijl van je onderneming, kunnen we zeggen dat we in het bezit zijn van een krachtig script waarmee jouw animatie de kracht krijgt die het nodig heeft.
Verhaallijn afbeelding

2. Script naar verhaallijn

De verhaallijn is de volgende belangrijke stap in het proces van een animatie video. Tijdens deze fase bepalen we welke animatiestijl het beste aansluit bij de boodschap. Wil je mensen juist informeren of wil je een handeling of een werking duidelijk maken? Een animatie video die alles vertelt over het reilen en zeilen van jouw onderneming kan natuurlijk ook. Als de stijl bepaald is, wordt het script in stukken verdeeld en beschrijven we per scène wat we uiteindelijk willen laten zien.
Storyboard afbeelding

3. Storyboard

Als je een animatie wil laten maken in Nederland bij Donker Media, bestaat de derde stap uit het opmaken van het storyboard. Hier komen onze creatieve koppen om de hoek. Ze bedenken het scenario voor elke scène en schetsen daar een animatie bij die passend is. Ook de tekst die verteld moet worden wordt in het storyboard verwerkt. Hier gaan we mee door totdat we een mooi vol storyboard hebben waarin we al iets van het verhaal en het eindresultaat kunnen ontdekken.
Illustratie afbeelding

4. Illustratie

In de illustratie stap zijn we al in het bezit van de grove lijnen van de animatie. We weten immers hoe het verhaal eruit moet komen te zien en welke animaties we daar eventueel voor zouden kunnen gebruiken. In deze stap worden de illustraties en teksten definitief gekozen. Daarna brengen we meer detail aan door de plaatjes te gaan verfijnen. Zo weten we straks precies welke animatie op welke plek komt. Daarbij houden we er uiteraard ook rekening mee dat de animatie video visueel aantrekkelijk moet zijn zodat de aandacht behouden blijft.
Animatie afbeelding

5. Animatie

Als je een animatie laat maken bij Donker Media in Nederland, dan is het staartstuk van het proces weggelegd voor de animatie en het toevoegen van de geluidseffecten. In deze stap laten we de door ons gekozen figuren, voorwerpen en symbolen bewegen. De auto gaat rijden, een rennende jongen is nét niet op tijd bij de bus en de zon gaat onder in een azuurblauwe zee. Elke animatie in de video krijgt zijn eigen unieke uitstraling en moves. Ook de voice-over wordt in deze stap toegevoegd. Jouw video gaat in deze fase letterlijk en figuurlijk zijn eigen leven leiden.
Geluidseffecten afbeelding

6. Geluidseffecten

De laatste fase in de doorlooptijd van jouw animatie video is aangebroken. Deze is gereserveerd voor de geluidseffecten. We geven elementen extra kracht waar dat nodig is door ze te voorzien van een herkenbaar, gek of juist leuk geluidsfragment. Dat triggert de focus van de kijker zodat de aandacht op de video blijft gericht. Pas nadat zowel jij als wij tevreden zijn over het eindresultaat wordt de animatie video opgeleverd. Vanaf nu kun jij de Nederland of zelfs de wereld veroveren met een maatwerk animatie van Donker Media.

Meest gestelde vragen

Wat kan een animatie video voor mijn onderneming betekenen?


Een animatievideo van animatiebedrijf Donker Media in Nederland vertaalt het verhaal van jouw product, onderneming of dienst naar een treffende animatie. Deze visuele beleving zorgt voor de juiste binding bij jouw doelgroep. Doordat de animatievideo's geheel op maat worden gemaakt, zijn ze herkenbaar voor het publiek wat een positieve bijdrage levert aan het klantvertrouwen. Daarbij maakt het natuurlijk niet uit of je kiest voor een uitleganimatie, 2D, 3D of whiteboard video van animatiebedrijf Donker Media in Nederland.

Waarvoor kan ik een animatie video laten maken?


Een animatievideo van Donker Media in Nederland kan veelzijdig ingezet worden. Zo kun je ervoor kiezen om een animatievideo te laten maken voor online of offline gebruik. Online kunnen ze ingezet worden als onderdeeel van de online marketing. Hierbij kun je denken aan een promotie van een product, dienst of evenement. Wil je iets uitleggen op de werkvloer? Ook dan kun je gebruik maken van een animatievideo in de vorm van een explanimation. Deze brengen de werking van een machine of een bedrijfsproces helder in beeld. Bij animatiebedrijf Donker Media in Nederland informeren we je graag over de talloze mogelijkheden.

Welke animatiestijl heb ik nodig voor mijn animatie video?


Bij animatiebedrijf Donker Media in Nederland werken we met verschillende animatiestijlen. Hierbij kun je denken aan een 2D, 3D of whiteboard animatie. Samen met jou én ons creatieve team bedenken we de juiste stijl voor jouw animatievideo. Dit is afhankelijk van het product, de dienst of het bedrijf waarvoor je een animatie wilt laten maken. Ook de doelgroep en het verhaal wat je wilt vertellen hebben invloed op de animatiestijl. Gelukkig kun je daarbij altijd rekenen op het vakkundige advies van onze experts.

Wat zijn de prijzen voor een maatwerk animatie video?


Bij animatiebedrijf Donker Media in Nederland weten we dat kwaliteit niet duur hoeft te zijn. Bij ons laat je dan ook al een maatwerk animatievideo maken tegen een aantrekkelijk tarief. De exacte prijs voor jouw video kunnen we pas bepalen aan de hand van een persoonlijk gesprek. Daardoor weten we precies wat jouw wensen zijn en welke specifieke elementen je toe wilt laten voegen of juist weg wilt laten. Bij animatiebedrijf Donker Media in Nederland is dus ook de offerte écht maatwerk. Dat verzekerd jou van een scherpe prijs en een geweldige animatievideo van hoge kwwaliteit.

Een animatie video laten maken. Hoe lang duurt dat?


Nadat de experts van animatiebedrijf Donker Media in Nederland precies weten wat ze moeten doen, gaan ze direct voor je aan de slag. Het script wordt bedacht, de schetsen en animaties worden uitgewerkt en de geluiseffecten worden toegevoegd. Natuurlijk neemt dit enige tijd in beslag. Toch bedraagt de doorlooptijd van een animatievideo bij ons slechts 3 a 4 weken. Dit komt omdat we werken in een klein team van experts waardoor er veel aandacht besteed kan worden aan een project. Binnen een maand kun jij dus beschikken over een maatwerk video van animatiebedrijf Donker Media in Nederland.

Hoe lang mag een animatievideo zijn?


De ideale lengte van een animatievideo ligt tussen de één en anderhalve minuut. Deze looptijd wordt bewust kort gehouden om de aandacht van de kijker vast te kunnen houden. Daarnaast brengt een korte video de boodschap krachtig over omdat overbodige elementen weggelaten worden. Korte video's zijn daarnaast eenvoudiger om te delen via social media en vertragen een website niet. Bij animatiebedrijf Donker Media in Nederland zijn we daarom gespecialiseerd in het produceren van korte en krachtige animatievideo's.

Mag ik zelf materiaal of ideeën aanleveren?


Ja dat mag. Binnen ons team hechten we waarde aan de input van jou als klant. Heb je een favoriete voice-over of wil je een specifiek element heel graag laten verwerken in de animatievideo? Bij animatiebedrijf Donker Media in Nederland is dan geen enkel probleem. Natuurlijk staan we je daarin ook graag bij met een passend advies.

Welke gegevens hebben jullie nodig voor een maatwerk offerte?


Een maatwerk offerte van animatiebedrijf Donker Media in Nederland komt altijd tot stand aan de hand van een persoonlijk kennismakingsgesprek. In dit samenzijn vragen we je alles wat we moeten weten om een maatwerk video te kunnen maken. Ook bepalen we samen welke animatiestijl je wilt gaan gebruiken, welke elementen je wel of juist niet toe wilt laten voegen en hoe gecompliceerd het verhaal is wat je wilt laten vertellen. Als we dat duidelijk hebben, kunnen we je direct van een maatwerk offerte voorzien.

In welke steden leveren jullie animaties?


Wij helpen je graag verder met het realiseren van animaties overal in Nederland. Zo hebben we al animaties mogen maken in Eindhoven, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Groningen, Den Haag, Breda en Tilburg.

Waarom Donker Media in Nederland?

Donker Media is gespecialiseerd in het maken van maatwerk animatie video’s. Dat doen we met ons kleine maar waardevolle team van designers en creatieve breinen. Bij Donker Media denken we altijd met je mee. In combinatie met ons expertise ben je dus altijd verzekerd van uniek maatwerk van hoge kwaliteit. Daarnaast hebben we een persoonlijke benadering en een perfecte service hoog in het vaandel staan. We zijn dan ook niet voor niets dé specialist op het gebied van infographics, whiteboard animaties en 2D of 3D video’s. Of het verhaal wat je wilt vertellen nou eenvoudig, complex of veelomvattend is. We staan altijd voor je klaar. Een animatie laten maken in Nederland laat je dan ook met een gerust hart over aan de professionele en creatieve ontwerpers van Donker Media.

Bekijk Enkele Case Studies

Wij helpen je graag

Er ging iets mis. Je bericht is niet verzonden
Vul alle velden in
Je bericht is verzonden.
We nemen binnen één werkdag contact met je op.
© COPYRIGHT DONKER MEDIA