Menu
slider achtergrond

Animatie maken

D Portfolio Prijs Opvragen

Animatie maken met Donker Media

Met een animatie maken kun je op een open en frisse manier je producten en diensten overbrengen op potentiële klanten. Van tevoren kun je precies bepalen wat jij met je video wilt vertellen en in welke stijl je dit wilt doen, waarna je met een pakkende video in de huisstijl van jouw bedrijf de aandacht van klanten kunt trekken en vasthouden. Professioneel gemaakte animaties zijn voor de klant namelijk boeiend om naar te kijken en doordat ze zich bij het zien van bewegende beelden emotioneel betrokken zullen voelen, zullen de klanten sneller geneigd zijn om actie te ondernemen. Bovendien blijft de boodschap die je wilt overbrengen beter hangen bij de klant, waardoor jouw bedrijf met animatie maken een blijvende indruk zal achterlaten. Klik hier om enkele eerder gemaakte voorbeelden uit ons portfolio te bekijken.

Animatie video voorbeelden

Maak een keuze uit onze animatiesoorten

Basis

Basis

De basis animaties bestaan uit eenvoudig vormgegeven 2D illustraties waar vaak ook iconen of teksten in beeld komen. Klik op de bovenstaande illustratie om een voorbeeld te bekijken.
Complex

Complex

Bij de complex animaties besteden we meer tijd aan de details van de illustraties, (karakter)animaties en geluidseffecten. Kan ook 3D animaties bevatten. Klik op de bovenstaande illustratie om een voorbeeld te bekijken.
Whiteboard

Whiteboard

Bij een whiteboard animatie wordt op een speelse wijze het onderwerp eenvoudig uitgetekend. Ideaal om complexe materie uit te leggen. Klik op de bovenstaande illustratie om een voorbeeld te bekijken.

Waarom Donker Media

Donker Media is dé specialist op het gebied van 2D, 3D en whiteboard animaties. Ons creatieve team beschikt over de juiste kennis en knowhow om een treffende explanimation of animatievideo te kunnen maken. Natuurlijk ben je bij Donker Media ook altijd verzekerd van maatwerk én een fantastische prijs-kwaliteitverhouding. We zorgen ervoor dat jouw onderneming, dienst of product op de kaart wordt gezet.

Animatie maken van A tot Z

Script afbeelding

1. Script

Wij gaan altijd uit van wat je wilt bereiken. Een animatie maken zal over het algemeen als doel hebben om meer klanten te winnen en de omzet te vergroten. Maar wie zijn je klanten? En op welke manier is jouw product de ultieme oplossing voor hun problemen? Dit (en meer) brengen we in de beginfase in kaart. Uiteindelijk leidt dit tot een concept en script. Deze vormen samen het fundament onder jouw animatieproject
Verhaallijn afbeelding

2. Verhaallijn

We bepalen we de (illustratie)stijl van de animatie en verdelen het script in verschillende scenes. In elke scene beschrijven we wat we gaan vormgeven.
Storyboard afbeelding

3. Storyboard

Als we het eens zijn geworden over het concept en script werken we dit uit in een storyboard. Dit is de eerste visualisatie van je animatiefilmpje en een mooie gelegenheid om te checken of de ideeën die we hebben opgenomen in het script visueel ook “werken”. Waar nodig maken we aanpassingen, uiteraard altijd in overleg.
Illustratie afbeelding

4. Illustratie

Inmiddels weten we welk gevoel de animatie maken bij de kijker moet oproepen. Daar horen de juiste illustraties bij. We doen je een voorstel voor illustraties, zoals personages en omgevingselementen, waarvan wij denken dat deze voor jouw opdracht het beste resultaat opleveren. Uiteindelijk heb jij natuurlijk het laatste woord.
Animatie afbeelding

5. Animatie

Illustraties en stem zijn gekozen. Dit is het moment dat ons team van animatoren hun liefde voor het vak kan laten zien. Vanuit onze eigen animatiestudio zorgen zij ervoor dat je ideeën voor een animatie werkelijkheid worden. We durven onze hand ervoor in het vuur te steken: ze zullen je verbazen.
Geluidseffecten afbeelding

6. Geluidseffecten

De laatste loodjes: de geluidseffecten. Soms is een audio-cue behulpzaam om een bepaald gevoel op te roepen of de aandacht ergens op te focussen. Daarom voegen we als laatste een paar geluidseffecten toe. Hiermee is je animatie maken voltooid en kun je hem gaan gebruiken in je marketing mix.

Veelvoorkomende vragen

Waarom een animatie maken?


Een animatie maken doe je natuurlijk het beste in samenwerking met Donker Media. Zo zet je jouw onderneming, evenement of dienst op een bijzonder manier in de spotlights. Een animatie maken geeft je de mogelijkheid om je doelgroep op een unieke manier te kunnen bereiken. De kijker wordt getrakteerd op een visueel aantrekkelijke video, terwijl je geniet van de effectiviteit van de video.

Hierbij kun je denken aan een toenemende stroom van verkeer naar je website, een betere vindbaarheid in de zoekmachines én een perfecte klantenbinding. Een animatie maken draait immers allemaal om emotie en sfeer. Zo blijft de boodschap die je vertelt langer vastgehouden in het geheugen en zet je jouw potentiële klanten aan tot het ondernemen van actie. Een animatie maken laat je natuurlijk het liefst over aan professionals. Dat is waarom het team van Donker Media graag voor je klaar staat.

Wanneer een animatie maken?


Een animatie laten maken doe je wanneer je een product, dienst of bedrijf de aandacht wilt geven die het verdiend. Zeker als online ondernemer is dit van groot belang. Bij Donker Media zijn de mogelijkheden daartoe eindeloos. Zo kun je een animatie maken met bewegende beelden, grafieken, personages of zelfs een compleet scenario welke overeenkomst met de huisstijl van jouw onderneming.

Deze visualisaties zijn veel aantrekkelijker dan een lang stuk tekst. Ze worden vaak genegeerd of de boodschap wordt gewoonweg niet krachtig genoeg overgebracht. In dat geval is het tijd om een animatie te gaan maken. Ons creatieve team staat daarin graag voor je klaar. We beschikken over de juiste kennis én de meeste creativiteit. Een animatie maken met Donker Media staat altijd garant voor op maat gemaakte kwaliteit.

Welke animatievorm is geschikt voor animatie maken?


Een animatie maken kan gedaan worden door het toepassen van diverse animatievormen. Welke stijl het meest past bij jouw animatie moet van tevoren bepaald worden. Dit draagt namelijk bij aan een optimaal eindresultaat. Een animatie maken kan bijvoorbeeld in 2D, 3D of whiteboard. Elke vorm heeft zijn eigen eigenschappen en kenmerken. De stijl die je kiest, is vooral afhankelijk van de soort animatievideo die je wilt laten maken.

Moet deze een situatie schetsen, productdetails weer kunnen geven of juist een complex verhaal simpel uit kunnen leggen? Voor elk doel kun je een passende animatie laten maken. Gelukkig zijn we daar bij Donker Media in gespecialiseerd. Uiteraard houden we daarbij ook nog eens rekening met jouw persoonlijke wensen. Een animatie maken in samenwerking met ons creatieve team garandeert je altijd van de beste keuze voor een animatievorm.

Wat kost een animatie maken?


Aan een animatie maken hangt uiteraard een prijskaartje. Toch is deze voor elke video weer anders. Dat komt doordat we bij Donker Media uitsluitend maatwerk leveren. De prijs voor een animatie maken hangt af van verschillende factoren. De mate van complexiteit speelt daarbij een grote rol. Dit geldt zowel voor het verhaal dat je naar voren wilt laten komen, als voor de animatievorm die je kiest. Ook de elementen die daarvoor gebruikt moeten worden wegen mee in de uiteindelijke kosten voor de animatie video.

Toch is een animatie video maken een goede belegging. Zo zijn ze breed toepasbaar en zowel geschikt voor online als offline gebruik. Omdat de video geheel voor jouw op maat wordt gemaakt, kun je rekenen op de juiste aandacht. Dit zorgt er op zijn beurt weer voor dat potentiële klanten sneller actie ondernemen en dus overgaan tot een aankoop of het gebruik van een dienst. Een animatie maken verdient zichzelf dus snel terug. De prijs voor het laten maken van een geanimeerde video lichten we dan ook graag toe in een persoonlijk gesprek. Zo weten we precies wat je bedoeling is en kunnen we je altijd een scherpe prijs aanbieden.

Wanneer is mijn animatie klaar?


Een animatie maken die geheel afgestemd is op jouw persoonlijke voorkeur kost tijd. Bij Donker Media moet je dan ook rekening houden met een doorlooptijd van 3 a 4 weken. Dit klinkt lang, maar deze tijd hebben we hard nodig. Rome is immers ook niet in één dag gebouwd. Vanaf het punt dat de opdracht bij ons binnen is gaan we hard voor je aan de slag. We beginnen het proces met het voeren van een persoonlijk gesprek. Zo weten we exact wat je graag wél of juist niet in je video verwerkt wil zien.

Op deze manier komt het concept en het script tot stand. Daarna maken we een storyboard om de ideeën die we tot nu toe hebben verzameld uit te kunnen werken. Een animatie maken draait ook om het maken van illustraties. Dit is dan ook de volgende logische stap in het proces. Uiteraard denken we tijdens de looptijd ook na over het toevoegen van een passende voice-over én brengen we je animatie tot leven met krachtige geluidseffecten. De doorlooptijd van 3 a 4 weken is dus goed besteed.

Hoe lang zou mijn animatie ongeveer moeten duren?


De ideale tijdsduur voor een animatie maken met Donker Media ligt niet hoger dan anderhalve minuut. Vaak kan de boodschap al binnen één minuut helder en duidelijk worden overgebracht. Op deze manier zorgen we ervoor dat de kijker optimaal gefocust blijft op hetgeen de animatievideo te vertellen heeft. Een korte animatie kent daarna nog meer voordelen voor jou als ondernemer.

Zo kun je ze eenvoudig implementeren op je website zonder dat de laadtijd hierdoor beinvloed wordt. Dit heeft seo-technisch natuurlijk veel voordelen én het draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van je bedrijfswebsite. Een animatie maken is tevens zeer effectief als je deze wilt inzetten voor social media marketing. De video’s zijn visueel aantrekkelijk en nodigen uit tot het ondernemen van actie. Door de korte tijdsduur zijn ze eenvoudig te delen wat het bereik natuurlijk weer vergroot. Een korte animatie maken doe je dus het beste met Donker Media.

Kan ik zelf visuals of een script aanleveren?


Omdat we bij Donker Media net zo creatief zijn als jij, mag je bij ons alles aanleveren wat je maar wil. Op deze manier komen we uiteindelijk tot het mooiste eindresultaat waarbij we jouw ideeën perfect kunnen verwerken. Misschien heb je al nagedacht over een storyboard, een script of het verhaal dat je wilt gaan overbrengen.

Ook als je visuals of elementen hebt die je graag mee wilt laten nemen horen we dat graag. Een animatie maken bij Donker Media is natuurlijk altijd maatwerk. Ook als je nog geen idee hebt over de indeling van de video staan we je graag bij met een passend advies. Ons team is niet alleen creatief, maar denkt ook graag met je mee. Een animatie maken en zelf ideeën of elementen aanleveren is dus allemaal mogelijk bij Donker Media.

Wat hebben jullie nodig om een offerte op te stellen?


Een animatie maken doe je natuurlijk met een scherpe offerte. En dat is nou precies wat je ontvangt van Donker Media. Om je dat te kunnen garanderen maken we onze offertes altijd op aan de hand van een persoonlijk gesprek. Zo weten we exact wat jouw bedoeling is en welke boodschap je over wil laten brengen met de geanimeerde video. Tijdens dit kennismakingsgesprek is er natuurlijk ook ruimte voor jouw vragen of suggesties. Aan de hand van deze informatie stellen we een op maat gemaakte offerte voor je op. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan. Een animatie maken met Donker Media is kwaliteit, transparante service én vakmanschap.

Waarom met Donker Media animatie maken?


Natuurlijk weten we allang waarom je voor Donker Media zou moeten kiezen als je een animatie wil laten maken. Je bent bij ons namelijk altijd verzekerd van de meest creatieve ideeën en oplossingen. Een animatie maken met ons team staat garant voor de hoogste kwaliteit. Een intensief persoonlijk contact staat bij ons hoog in het vaandel.

Op deze manier kunnen we snel inspringen op eventuele veranderingen of gewenste aanpassingen. Daarnaast beschikken we over voldoende ervaring in en passie voor het vak. Dat geeft altijd het gewenste eindresultaat. Bij Donker Media werken we tevens met maatwerk. Daardoor krijgt jouw animatievideo de impact die je voor ogen had én het bereik waar je van droomde. Dat is nou precies de reden waarom je voor Donker Media zou moeten kiezen als je een animatie wilt laten maken.

Bekijk Enkele Case Studies

Wij helpen je graag

Er ging iets mis. Je bericht is niet verzonden
Vul alle velden in
Je bericht is verzonden.
We nemen binnen één werkdag contact met je op.
© COPYRIGHT DONKER MEDIA