Animatie maken? Wij helpen je graag Portfolio Prijs opvragen
team donker media

Animatie maken met Donker Media

Met een animatie maken kun je op een open en frisse manier je producten en diensten overbrengen op potentiële klanten. Van tevoren kun je precies bepalen wat jij met je video wilt vertellen en in welke stijl je dit wilt doen, waarna je met een pakkende video in de huisstijl van jouw bedrijf de aandacht van klanten kunt trekken en vasthouden. Professioneel gemaakte animaties zijn voor de klant namelijk boeiend om naar te kijken en doordat ze zich bij het zien van bewegende beelden emotioneel betrokken zullen voelen, zullen de klanten sneller geneigd zijn om actie te ondernemen. Bovendien blijft de boodschap die je wilt overbrengen beter hangen bij de klant, waardoor jouw bedrijf met animatie maken een blijvende indruk zal achterlaten.


Aanpak Waarom animatie? Veelvoorkomende vragen

Animatie maken van A tot Z

Wanneer je kiest om je animatie te maken met Donker Media weet je dat we de hele productie van A tot Z voor je faciliteren. Je blijft vanaf het begin tot het einde van het project betrokken bij je eigen animatie, want om maatwerk te kunnen leveren kunnen we niet zonder jouw unieke kennis over je bedrijf. Om de samenwerking soepel te laten verlopen en de kwaliteit te kunnen garanderen werken we met een standaard stappenplan. Dit stappenplan kan dienen als checklist, helpt om de voortgang van animatie maken bij te houden en maakt het makkelijk om overleg in te plannen. In grote lijnen bestaat ons stappenplan uit zes fases:

animatie plaatje
 • Concept en Script

  Concept en Script

 • Storyboard

  Storyboard

 • Illustratie

  Illustratie

 • Voice-over

  Voice-over

 • Animatie

  Animatie

 • Geluidseffecten

  Geluidseffecten

Concept en Script

Wij gaan altijd uit van wat je wilt bereiken. Een animatie maken zal over het algemeen als doel hebben om meer klanten te winnen en de omzet te vergroten. Maar wie zijn je klanten? En op welke manier is jouw product de ultieme oplossing voor hun problemen? Dit (en meer) brengen we in de beginfase in kaart. Uiteindelijk leidt dit tot een concept en script. Deze vormen samen het fundament onder jouw animatieproject

Concept en Script

Storyboard

Als we het eens zijn geworden over het concept en script werken we dit uit in een storyboard. Dit is de eerste visualisatie van je animatiefilmpje en een mooie gelegenheid om te checken of de ideeën die we hebben opgenomen in het script visueel ook “werken”. Waar nodig maken we aanpassingen, uiteraard altijd in overleg.

Storyboard

Illustratie

Inmiddels weten we welk gevoel de animatie maken bij de kijker moet oproepen. Daar horen de juiste illustraties bij. We doen je een voorstel voor illustraties, zoals personages en omgevingselementen, waarvan wij denken dat deze voor jouw opdracht het beste resultaat opleveren. Uiteindelijk heb jij natuurlijk het laatste woord.

Illustratie

Voice-over

De illustraties zijn gekozen, nu is het moment om de voice-over op te nemen. We hebben veel vertelstemmen waar we goede ervaringen mee hebben. Maar mocht je iets anders willen, dan is dat uiteraard mogelijk. We nemen de stem op vóórdat we de animatie maken, omdat het makkelijker is om de animatie af te stemmen op de stem dan andersom.

Voice-over

Animatie

Illustraties en stem zijn gekozen. Dit is het moment dat ons team van animatoren hun liefde voor het vak kan laten zien. Vanuit onze eigen animatiestudio zorgen zij ervoor dat je ideeën voor een animatie werkelijkheid worden. We durven onze hand ervoor in het vuur te steken: ze zullen je verbazen.

Animatie

Geluidseffecten

De laatste loodjes: de geluidseffecten. Soms is een audio-cue behulpzaam om een bepaald gevoel op te roepen of de aandacht ergens op te focussen. Daarom voegen we als laatste een paar geluidseffecten toe. Hiermee is je animatie maken voltooid en kun je hem gaan gebruiken in je marketing mix.

Geluidseffecten

Animatie maken: de inhoud

De mogelijkheden voor het maken van een animatie zijn eindeloos. Lang of kort, typografisch of met een voice-over, in 2D of in 3D, bij ons kan het allemaal. Samen met jou zullen we om tafel gaan om alle mogelijkheden door te spreken, om zo tot een idee te komen dat perfect aansluit bij de stijl van jouw bedrijf en de boodschap die je graag met de video over wilt brengen.

 

Het verdere werk ligt bij ons in professionele handen: wij gaan aan de slag om dit idee om te zetten tot een animatie waarmee je veel klanten zult trekken. Neem een kijkje in ons portfolio of neem contact op!

Wij hebben animaties ontwikkeld voor

klant ABN Amro
klant ING
klant Blokker
klant Hogeschool Utrecht

Animatie voor je bedrijf

Wanneer je mensen wilt aanzetten tot nadenken, hen iets wilt laten begrijpen of hen wilt aanzetten tot actie is een animatiefilm een uitermate effectief middel. Animatiefilms lenen zich bij uitstek voor boodschappen die niet in een paar woorden te vatten zijn en passen binnen de herontdekte trend van “storytelling”. Het vertellen van een verhaal vergroot de kans dat je boodschap blijft hangen. Dit betekent dat je animatiefilm het beste tot zijn recht komt wanneer je iets meer tijd van je klant kunt vragen. Bijvoorbeeld op websites of tijdens events zoals presentaties en meet-ups. Een goede animatiefilm duurt ongeveer een tot anderhalve minuut. Dat lijkt kort, maar is precies genoeg om je kernboodschap over te brengen.

 

Doordat bij een animatie video het vertelde verhaal wordt ondersteund door uitgekiende geluidseffecten, beweging en muziek kun je de aandacht precies vestigen op de onderdelen die je over wilt brengen. Belangrijk is dat het hele plaatje moet kloppen. Om die reden is de samenwerking bij het maken van een animatie video een stuk intensiever dan je misschien zou verwachten. Voor een écht goede animatiefilm hebben we namelijk de inside information nodig die alleen jij, als opdrachtgever, hebt. Dit kost je misschien een klein beetje meer tijd, maar je zult zien dat deze tijdsinvestering zich uitbetaalt in het eindproduct: een animatie video die meetbaar resultaat oplevert.

Veelvoorkomende vragen

Elke animatie is anders en het prijskaartje varieert per animatie. Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Hierbij zetten we je wensen op een rijtje, waarna we een scherpe offerte kunnen uitbrengen.

Gemiddeld is de tijdsduur tussen de opdracht en de oplevering van je animatie vier weken.

Een animatie moet kort en bondig zijn, maar ondertussen wel een bepaalde opbouw hebben. Filmpjes van ongeveer een tot anderhalve minuut blijken het effectiefst.

 

Als je zelf een storyboard, script of voice-over hebt, nemen we deze graag mee in het creatieve proces bij het maken van je animatie.

Elke animatie is anders. Hoe anders jouw animatie is, krijgen we boven tafel tijdens een persoonlijk gesprek. Daarna kunnen we je een offerte sturen en je animatie maken.

Een animatie maken is specialistisch werk. Wij hebben deze specialisten in huis. Wij leveren animaties van hoge kwaliteit voor een betaalbare prijs.

Animatie maken bij Donker Media?

Neem contact op voor de mogelijkheden!