Menu

Animatie laten maken in Utrecht

Animatie laten maken in Utrecht

Donker Media is jouw partner als je een animatie video wilt laten maken in Utrecht. Of je nu kiest voor een uitleganimatie, infographic of 3D animatie. Met een animatie van Donker Media zet je niet alleen Utrecht op de kaart, maar natuurlijk ook jouw bedrijf, product of dienst. Zo maak je deze historische stad niet alleen bekend om zijn Domtoren, maar geef je ook bekendheid aan jouw verhaal. Als Utrechtse ondernemer is het namelijk belangrijk dat jij je kunt onderscheiden van de concurrentie. Met een animatievideo doe je dat effectief én op een eenvoudige manier. Of jouw boodschap nu simpel of complex is. Bij Donker Media bieden we je altijd de juiste oplossing als je een maatwerk animatie wilt laten maken in Utrecht.

Animatie video voorbeelden

De mogelijkheden van animatie

Als je een animatiefilm wil laten maken in Utrecht, zijn de mogelijkheden bij Donker Media eindeloos. Een animatie zorgt ervoor dat je jouw boodschap op een duidelijke manier over kan brengen op je doelgroep. Omdat een animatievideo uitstekend in te zetten is voor marketingdoeleinden, kun je rekenen op een groter bereik én de juiste binding met je doelgroep. Uiteindelijk zorgt dit voor meer naamsbekendheid en conversie. Je kunt jouw doelgroep een uniek kijkje achter de schermen van jouw Utrechtse onderneming geven, een product promoten of een werkwijze of dienst op een heldere manier laten uitleggen. Als je een animatie wilt laten maken in Utrecht ben je bij Donker Media dus aan het juiste adres.

Stappenplan

Script afbeelding

1. Concept naar script

Een animatie begint met een brainstormsessie in Utrecht of op het kantoor van Donker Media. In dit gesprek willen we graag alles weten over de boodschap die je over wilt brengen. Daarnaast doen we een grondig onderzoek naar jouw doelgroep. Wie zijn ze en wat spreekt ze aan? Ook bekijken we de huisstijl van jouw onderneming in Utrecht. Deze komt later van pas bij de totstandkoming van jouw animatie. Al deze informatie vormt samen het script van jouw animatie.
Verhaallijn afbeelding

2. Script naar verhaallijn

In de verhaallijn van jouw animatie in Utrecht wordt de stijl van jouw animatie bepaald. Dit kan een uitleganimatie zijn of een infographic als je bijvoorbeeld een dienst wil laten uitleggen. Ook een 2D of 3D animatie behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast maken we een globale schets van de scènes uit het script. Natuurlijk bedenken we daar ook alvast wat pakkende teksten bij. Zo krijgt jouw animatie video stap-voor-stap meer vorm. In deze fase hebben we natuurlijk ook persoonlijk contact om jouw mening te horen.
Storyboard afbeelding

3. Storyboard

Het storyboard voor jouw animatie in Utrecht kun je vergelijken met een stripverhaaltje. We tekenen alle scènes uit en zetten deze achter elkaar. Door de scenes uit de verhaallijn één voor één wat meer uit te werken, krijgen we al een goed idee over de uiteindelijke vormgeving van jouw animatie. Natuurlijk kunnen er in deze fase nog allerlei veranderingen en wijzigingen plaatsvinden. Pas als de verhaallijn klopt met onze scenes gaan we verder naar de volgende stap.
Illustratie afbeelding

4. Illustratie

Als je een animatie wilt laten maken in Utrecht, is de illustratie van groot belang. In deze stap hebben we de grove lijnen van jouw video al bedacht en uitgewerkt. Het concept wordt in deze fase nog wat meer verfijnd. We bepalen de juiste animaties die we in de voorgaande stappen bedacht hebben. Deze stemmen we af op het verhaal wat je wilt vertellen én jouw doelgroep. Dat zorgt straks voor bekendheid en affiniteit. Als Utrechtse ondernemer is dat uiteindelijk wat je wilt gaan bereiken.
Animatie afbeelding

5. Animatie

Animatie is een belangrijke stap. In deze fase transformeren we jouw verhaal van stripverhaal naar pakkende animatievideo. Dat doen we door de juiste voice over te selecteren zodat deze de tekst kan inspreken. Daarnaast besteden we ook aandacht aan de bewegingen van de objecten, symbolen en figuren. Alles gaat bewegen, van zwaaiende hand tot aan een maanlanding. Bij Donker Media is er niets te gek als je een animatie wilt laten maken in Utrecht.
Geluidseffecten afbeelding

6. Geluidseffecten

In de laatste stap van het animatie proces zoeken we de juiste geluidseffecten bij de scènes uit jouw animatie video. Een dichtslaande deur of een rinkelende telefoon zorgt ervoor dat het beeld krachtiger wordt en dat de aandacht bij de doelgroep behouden blijft. Als alles naadloos in elkaar overloopt, is jouw animatie klaar om gedeeld te worden met de inwoners van Utrecht, Nederland of zelfs de rest van de wereld.

Waarom Donker Media Utrecht?

Bij Donker Media werken we in een klein team van specialisten. Als je een animatie wilt laten maken in Utrecht, ben je dan ook altijd verzekerd van maatwerk. Dat betekent dat elk detail van jouw animatievideo volledig wordt toegeschreven op jouw Utrechtse onderneming of dienst. Daarnaast voelen we ons prettig bij een persoonlijk contact. Zo kunnen we ons beter inleven in jouw wensen waardoor we de video nog beter op maat af kunnen leveren. Door onze ruime ervaring kunnen we je natuurlijk ook altijd voorzien van een passend advies. Doordat we werkzaam zijn in een klein team, kunnen we snel schakelen. Dat betekent dat aanpassingen en wijzigingen snel en effectief doorgevoerd kunnen worden. Dat is nou precies de reden waarom je zou moeten kiezen voor Donker Media als je een animatie wilt laten maken in Utrecht.

Wij helpen je graag

Er ging iets mis. Je bericht is niet verzonden
Vul alle velden in
Je bericht is verzonden.
We nemen binnen één werkdag contact met je op.
© COPYRIGHT DONKER MEDIA