Animatiefilmpje nodig? Donker Media maakt animatiefilms Animatiefilmpjes Prijs opvragen
team donker media

Animatiefilm laten maken

Het is heden ten dage niet eenvoudig om met je bedrijf onder de aandacht van potentiële klanten te komen. Een ideale manier om snel contact te maken met je publiek is door hier een animatiefilm voor in te zetten. Donker Media is een animatiebedrijf dat ook voor jouw bedrijf een perfecte animatiefilm kan maken. We nemen jouw boodschap en verpakken deze zodanig in bewegende, getekende beelden dat je boodschap goed aankomt. Je hebt daarbij bij ons de keuze uit meerdere verschillende soorten animatiefilmpjes. Of je nu een 2D-, 3D- of whiteboard animatiefilmpje gemaakt wil zien, wij verzorgen dit op professionele wijze voor je.


Aanpak Waarom animatie? Veelvoorkomende vragen

Van idee naar animatiefilm

Je hebt een idee voor een animatiefilmpje, maar hoe realiseer je dat? animatiebureau Donker Media hanteert een vaste aanpak, en verdeelt de productie van je animatiefilm in een paar fases. Binnen deze fases zijn standaard overlegmomenten ingepland. In ieder geval aan het eind van elke fase leggen we je de voortgang voor en vragen we je om feedback. Dat stelt ons in staat om het creatieve proces, indien nodig, bij te sturen.

Dankzij ons stappenplan werken we gestructureerd en vakkundig aan maatwerk. Bovendien maakt dit het makkelijker om te bepalen hoever de productie van je animatiefilmpje is gevorderd. Deze transparante manier van werken, samen met onze persoonlijke aanpak, garandeert het best mogelijke resultaat: een animatiefilmpje dat doelen dichterbij haalt.

animatie plaatje
 • Concept en Script

  Concept en Script

 • Storyboard

  Storyboard

 • Illustratie

  Illustratie

 • Voice-over

  Voice-over

 • Animatie

  Animatie

 • Geluidseffecten

  Geluidseffecten

Het idee voor je animatiefilm

Jouw idee voor een animatiefilm is het beginpunt van het productieproces. Welke boodschap wil je uitdragen? Wie is je beoogde publiek? Wat wil je met je animatiefilm bereiken? Al deze vragen, die in de kennismaking al aan bod zijn geweest, worden tot in detail uitgewerkt. Op basis van je input en onze ervaring komen we met een concept en een script dat we je voorleggen voor feedback. De feedback gebruiken we om het definitief concept en script op te stellen.

Concept en Script

Je animatiefilm als stripverhaal

De volgende fase is het maken van het storyboard. Je kunt dit zien als een stripverhaal waarin we je animatie inzichtelijk maken. Met het storyboard in de hand krijg je een beter gevoel bij je animatiefilmpje en kun je gerichter zoeken naar een nog beter filmpje. Onze communicatie-experts vertalen je opmerkingen naar een nog betere versie, net zolang tot het storyboard voltooid is.

Storyboard

De invulling van je animatiefilm

Nu we de inhoud van je animatiefilm kennen is het tijd om te kijken naar de presentatie. We zoeken de juiste illustraties bij elkaar, zoals decorstukken, maar ook de personages. Wil je een man? Een vrouw? Beide? Of juist twee vrouwen? En welke haarkleur moeten ze hebben? Blauwe ogen, bruine ogen of allebei? Er zijn veel keuzes te maken, gelukkig komen wij met een uitgewerkt voorstel en hoef je alleen maar aan te geven of je het er mee eens bent of niet.

Illustratie

De stem bij het verhaal

Bij elk verhaal hoort een stem. Soms een vrolijke, soms een droeve. De ene animatiefilm gedijt het best bij een snelle verteller, soms is vertraging meer passend. We hebben een vaste pool van stemacteurs, aangevuld met een groot aantal andere stemmen. De juiste stem zit er altijd tussen.

Voice-over

Het animeren

We zijn al een tijdje bezig, maar nu komen de animatoren eindelijk in actie. Ze hebben het proces tot nu toe gevolgd en weten wat je wilt. Zij gaan nu aan de slag om dit te realiseren. De ervaring leert dat onze animatoren er naar streven de opdrachtgever te verrassen met een filmpje dat de verwachtingen ruimschoots overtreft. Mocht hun eerste versie dat niet doen, dan wordt dat op jouw aangeven aangepast.

Animatie

Geluidseffecten

Nu je animatiefilmpje bijna af is, is het tijd voor net dat kleine beetje extra. Als laatste voegen we er nog een paar geluidseffecten aan toe. Hiermee accentueer je bepaalde stukken en boodschappen en vergroot je het rendement van je animatiefilmpje.

Geluidseffecten

Animatiefilmpje door Donker Media

We zijn altijd bereikbaar als je meer wil weten over de mogelijkheden die wij je op het gebied van animaties kunnen bieden. Samen met jou stellen we een plan op om je boodschap zo goed en leuk mogelijk te verpakken. Wij willen heel graag dat je helemaal tevreden bent over je filmpje en betrekken je dan ook constant bij het proces. Meer weten?

 

Neem dan gewoon even vrijblijvend contact met onze animatiestudio op, of neem een kijkje op de overige pagina’s van onze website. Hier vind je ook filmpjes die we al eerder hebben gemaakt.

Wij hebben animatiefilms gemaakt voor

klant ABN Amro
klant ING
klant Blokker
klant Hogeschool Utrecht

Waarom een animatiefilmpje?

Vroeger was marketing nog relatief eenvoudig. Je maakte een product dat beter of goedkoper was dan de concurrent en vervolgens schreeuwde je van de daken dat jouw product de beste keus is. Tegenwoordig is er naast kwaliteit en prijs een factor die misschien wel veel belangrijker is dan de objectieve producteigenschappen: de beleving, de “Why”. Mensen willen het verhaal achter het product kennen. Als je de klant kunt aanspreken en hen weet te raken met je verhaal, is de kans dat mensen actie ondernemen of tot aankoop overgaan vele malen groter dan wanneer je hen overstelpt met feitjes. De animatiefilms van Donker Media helpen je om dit effect te bereiken.

 

Met onze animatiefilms helpen we je een band met je klant op te bouwen. Daarmee creëert Donker Media impact voor uw organisatie. Ons team van specialisten (copywriters, graphic designers, animatoren) zijn dol op het maken van een goede animatiefilm. Voor ons betekent dat een animatie die klopt. Alles moet met elkaar samenhangen en in harmonie zijn. Door goed na te denken over de illustraties, animaties, geluidseffecten en muziek maken we een animatie die perfect aansluit bij je organisatie, doelgroep en product. Uiteindelijk willen we hetzelfde als jij: een animatiefilm die je doelgroep raakt en prikkelt.

Veelvoorkomende vragen

"De" prijs van een animatiefilmpje is onmogelijk te geven. Elk filmpje is immers uniek. We gaan graag met je om tafel om je wensen op een rijtje te zetten, waarna we je een reële prijsopgaaf kunnen doen toekomen.

Bij het maken van je animatiefilmpje werken we gedurende drie tot vier weken nauw samen.

Het ideale animatiefilmpje duurt ongeveer een tot anderhalve minuut. Deze tijdsduur blijkt kort genoeg om de aandacht vast te houden, terwijl je wel je verhaal kwijt kunt.

 

Als je al een storyboard of script voor je animatiefilmpje hebt, kan dit waardevolle input voor het creatieve proces zijn. Tegelijkertijd gaan we er vanuit dat u het waardeert wanneer we, vanuit ons specialisme, met een ander voorstel komen.

We maken graag een vrijblijvende afspraak met je om te kijken waar je precies naar op zoek bent in je animatiefilmpje. Op basis van dit gesprek, waar we een inventarisatie maken van je wensen en eisen, kunnen we je een prijsopgave sturen.

Bij Donker Media kies je voor een uniek animatiefilmpje dat perfect aansluit bij je product, organisatie, doelgroep en identiteit. Wij staan voor maatwerk en werken nauw met je samen.

Interesse in een animatiefilm?

Neem snel contact op!