Animatiestudio Donker Media Vertel het met een animatie Voorbeelden Prijs opvragen
team donker media

Animatiestudio Donker Media

We worden allemaal elke dag overspoeld met reclames voor allerhande producten en diensten, in dien mate dat het onmogelijk wordt om alles te onthouden. De boodschappen die je dan nog wel onthoudt, zijn eigenlijk altijd die boodschappen waar je door verrast werd. Een animatiefilmpje is de ideale manier om een boodschap zo creatief te verpakken, dat mensen even vergeten dat ze naar reclame zitten te kijken. Bij een animatie maken heb je een animatiestudio nodig waar mensen werken met veel ervaring op dat gebied. Een animatie studio met ideeën die blijven hangen. Donker Media is een dergelijke studio voor animatie.


Stappenplan Wanneer animatie? Veelgestelde vragen

Stappenplan voor een animatie

We willen elke animatie opnieuw een nog beter resultaat neerzetten. En dat doen wij samen met jou. Jij weet immers alles van je bedrijf en product. Door jouw kennis te combineren met onze expertise zorgen we dat je video zo effectief mogelijk is. In de loop der tijd hebben we een standaard stappenplan ontwikkeld, met vaste overlegmomenten. Hierdoor weet je precies hoever jouw filmpje is gevorderd en weet je zeker dat er geen stappen vergeten worden. Ook maakt het stappenplan het inplannen van overleg een stuk eenvoudiger.

animatie plaatje
 • Concept en Script

  Concept en Script

 • Storyboard

  Storyboard

 • Illustratie

  Illustratie

 • Voice-over

  Voice-over

 • Animatie

  Animatie

 • Geluidseffecten

  Geluidseffecten

Stap 1: Het opstellen van het script

In de eerste fase hebben we vooral heel veel gesprekken. We zetten op een rijtje wat je wilt bereiken, op wie het filmpje zich moet richten, welke boodschap je over wilt brengen en welk gevoel je wilt oproepen. Al deze gesprekken resulteren uiteindelijk in een concept en script. Op basis van je feedback sleutelen we net zo lang aan deze documenten tot je er net zo enthousiast over bent als wij.

Concept en Script

Stap 2: Het uittekenen van je script

In de volgende stap gaan we het script uittekenen. Je krijgt dan een soort stripverhaal waarin we je animatie video visualiseren. Dit noemen we een storyboard. Het storyboard is een krachtig instrument om te zien hoe je video eruit gaat zien en om feedback te verzamelen. Misschien zie je wel iets in het storyboard dat uit het script minder naar voren kwam. Eventuele veranderingen zijn nu nog makkelijk door te voeren.

Storyboard

Stap 3: Het uitzoeken van de illustraties

Met het storyboard in de hand gaan we de juiste illustraties zoeken. Stel dat je een balie in beeld wil. Dan overleggen we nu wat voor soort balie: rechthoekig of rond? Een klassieke uitstraling, of juist modern design? En misschien staat er een baliemedewerkster achter. Wat voor kapsel heeft deze dame? Elke gekozen illustratie moet iets bijdragen aan je kracht van de video. Onnodige details schrappen we zoveel mogelijk, om afleiding van de kern te voorkomen.

Illustratie

Stap 4: De keuze voor een voice-over

Na de illustraties gaan we de juiste voice-over uitzoeken om je verhaal te laten opnemen. De voice-over heeft een enorme impact op indruk die je video bij de kijker achter laat. We nemen dan ook ruimschoots de tijd voor de selectie, net zolang tot we de perfecte stem hebben gevonden om jouw verhaal te vertellen.

Voice-over

Stap 5: Het animeren van je animatie

De vertelstem is opgenomen. Nu zorgen we ervoor dat je illustraties tot leven komen. Bij het animeren maken we zoveel mogelijk gebruik van natuurlijke pauzes en accenten van je vertelstem. Zo stemmen we beeld en geluid op elkaar af tot een logisch samenspel.

Animatie

Stap 6: Een goedgeplaatst geluidseffect

Je video is bijna af. Het enige wat nog ontbreekt, is een klein accent om specifieke delen van je verhaal extra nadruk te geven. Daarvoor gebruiken we geluidseffecten. Soms zijn de geluidseffecten subtiel. Het resultaat is echter enorm, één goedgeplaatst geluidseffect kan de kracht van je animatie enorm vergroten.

Geluidseffecten

Animatie video door Donker Media

Niet elke boodschap vertelt altijd even makkelijk. Een animatie of promotiefilm laten maken door een animatiestudio kan dat proces makkelijker maken. Wij maken in 1 tot 1,5 minuut uw boodschap eenvoudig en helder uitleggen. Wij maken gebruik van de kracht van beeld, tekst en geluid om de informatie over te brengen.

 

We vertalen je verhaal naar een originele animatie die past bij de huisstijl van de klant. Neem eens een kijkje in ons portfolio en laat je inspireren. Geïnteresseerd? Neem direct contact met ons op!

Wij hebben animaties gemaakt voor

klant ABN Amro
klant ING
klant Blokker
klant Hogeschool Utrecht

Wanneer een animatie inzetten?

In veel gevallen kan een animatie maken door een animatiestudio een juiste optie zijn. Met een animatie kan je eenvoudig een nieuw product, dienst of concept uitleggen of introduceren. Je kan je een verhaal vertellen en een commercial laten maken, je bedrijfsvisie begrijpelijk maken voor klanten en personeel of iemand iets leren.

 

Het is een ideaal middel om op originele wijze iets vertellen. De combinatie van beeld en geluid zorgt voor een blijvende indruk. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Enkele veelgestelde vragen

Sommige animatiestudio's geven op hun site een lage prijs neer. Vervolgens blijkt dat jouw specifieke wensenpakket veel duurder is. Wij houden niet van dat soort lokkertjes. Liever zijn we transparant en eerlijk. We offreren dan ook pas wanneer we weten wat je precies wilt.

Bij onze animatiestudio is de looptijd van het gemiddelde project ongeveer vier weken.

Bij onze animatiestudio streven we naar een maximale impact in een zo kort mogelijke video. Meestal duurt het eindproduct ongeveer één tot anderhalve minuut.

 

Je huurt onze animatiestudio in vanwege onze vakkennis. We gaan graag uit van je aangeleverde storyboard of script, maar zullen hier altijd kritisch naar kijken. Het is mogelijk dat we enkele aanpassingen voorstellen.

Onze animatiestudio levert maatwerk. In een kennismakingsgesprek zetten we op een rijtje wat je precies wilt. Vervolgens doen we je een voorstel.

Wij maken animaties van hoge kwaliteit voor een betaalbare prijs. Met ons kleine team van experts houden we van korte lijntjes. Elke animatie is bij ons uniek.

Geïnteresseerd in een animatie?

Vraag direct een offerte op!