×

4 argumenten waarom video in jouw marketingstrategie hoort

4 argumenten waarom video in jouw marketingstrategie hoort

De ontwikkelingen op het gebied van marketing volgen elkaar in razend tempo op. Storytelling, peer-to-peer. VR. AR… Het is soms lastig om het allemaal bij te benen. In dit artikel vertellen we je over het belangrijkste wat je moet weten: video. Om het kort samen te vatten: video moet! Een marketingstrategie zonder video is als een betonnen vliegtuig. Je kunt het allemaal perfect doen, maar het gaat nooit vliegen. Iets uitgebreider dan: er zijn vier belangrijke redenen waarom ook jij in je marketingstrategie gebruik moet maken van video.

Bereik je doelgroep

Eigenlijk hét argument van de marketeer. Zorg dat je zichtbaar bent waar je klant zit. Video biedt je de gelegenheid om laagdrempelig op veel plaatsen tegelijk te zijn. Als jij geen video gebruikt, bijvoorbeeld op social media, doet je concurrent het wel. En die bereikt je doelgroep dan wél.

Efficiënt

Ooit de term “tekstmuur” gehoord? Dat is wanneer je als internetbezoeker ineens een pagina te zien krijgt die bol van de woorden staat. Als je mazzel hebt misschien met een witregel. Mensen haken nogal snel af wanneer ze zo een wall of tekst voor zich krijgen. Video helpt je om veel informatie over te brengen op een manier waarop tekst dat niet kan. En het boeit ook meer.

Goedkoop

Video is ongelofelijk kosteneffectief en oneindig schaalbaar. Heb je eenmaal een video (explanimation laten maken) gemaakt, dan kun je deze eigenlijk overal inzetten. Op je site, bij beurzen, op verkooppunten en op social media. Met een beetje geluk delen je klanten je video ook nog eens, waardoor je nog meer mensen bereikt.

Video geeft smoel

Door video geef je je merk een identiteit. Je geeft je bedrijf smoel. De toonzetting, het tempo, de manier waarop je de dingen in beeld brengt: alles draagt bij aan de perceptie van jouw bedrijf bij de doelgroep. Video is dus met recht een beeldbepalend medium.

    Heb je een vraag?

    Wij reageren meestal binnen 1 werkdag op je bericht.