Menu

De kracht van explanimations

De kracht van explanimations

De kracht van explanimations

Vind je het lastig om je eigen medewerkers van een nieuwe visie te overtuigen? Maak dan je borst maar nat wanneer het tijd wordt voor externe communicatie. Gelukkig is er de explanimation, iets voor jou? Een uitlegvideo is een enorm krachtig instrument. Zoals je waarschijnlijk weet, is online video de populairste vorm van content. Combineer dit met een aantrekkelijk verhaal en je hebt een communicatiemiddel dat je boodschap feilloos overbrengt. Zo blijkt uit onderzoek dat klanten na het zien van een video tot wel 16x vaker tot aankoop overgaan.

Verkoopvideo's zijn echter op hun retour, nu mensen door hebben dat het gewoon een reclamespot is. Explanimations daarentegen blijven sterk omdat ze gericht zijn op het verstrekken van informatie in plaats van op directe verkoop. Een explanimation draagt daardoor bij aan vertrouwen en een langdurige klantrelatie. En omdat een explanimation kort en bondig is (ongeveer anderhalve minuut), is de kans klein dat je kijker afhaakt voordat je animatie is afgelopen. Hij of zij blijft kijken tot het eind, waardoor je zeker bent dat je boodschap ook volledig is overgebracht.

Vooral wanneer je explanimation een echt probleem van je klant bespreekt, en hier een oplossing voor aanreikt, heb je goud in handen. Een vertelstem vertelt je verhaal, met precies de juiste intonatie en pauzes op de juiste momenten, waarbij de illustraties en animaties je boodschap visualiseren en versterken.

Wil je een zakelijke toon aanslaan, of wil je juist een vrolijke en levendige uitlegvideo? Of wil je een emotie oproepen? In een explanimation kan dat, beter dan bij een conventionele video. Met een explanimation kun je namelijk veel meer in beeld brengen, dingen die in een conventionele video veel te duur zouden uitpakken.

Ben je nieuwsgierig hoe een explanimation voor jou kan werken? Kom dan eens langs bij onze eigen animatiestudio uit Eindhoven. Onder het genot van een kop koffie inventariseren we je wensen en kijken we wat we voor je kunnen betekenen.

Bekijk hoe wij per project te werk gaan

© COPYRIGHT DONKER MEDIA