×

Een animatie maken: tips en tops

Een animatie maken: tips en tops

Bepaal het doel

Voordat je begint met het maken van je animatie, is het belangrijk om duidelijk te hebben wat je doel is. Wil je iets uitleggen? Je product promoten? Een concept visualiseren?

Bepaal je doelgroep

Wie is je doelgroep en wat wil je overbrengen? Hiermee kun je beter beslissen over de stijl, de boodschap en de lengte van de animatie.

Voice-over keuze

Kies voor een voice-over stem die goed past bij jouw verhaal. Een voice-over kan de impact van je animatie vergroten en de boodschap beter overbrengen. Kies een stem die bij je doelgroep past en goed aansluit bij jouw profiel en de stijl van de animatie.

Maak gebruik van een storyboard

Een storyboard is een visueel overzicht van de verschillende scènes in je animatie. Het helpt je om te vast te stellen wat er wanneer gebeurt en in welke volgorde. Dit geeft overzicht en hiermee voorkom je dat je later veel moet veranderen of opnieuw moet beginnen. Een storyboard kan heel eenvoudig vormgegeven worden en je hoeft er niet goed voor te kunnen tekenen.

Hou rekening met je huisstijl

Zorg ervoor dat je animatie aansluit bij je huisstijl. Dit helpt met de herkenbaarheid en effectiviteit van je boodschap. Het consistent gebruiken van dezelfde stijl versterkt je merkidentiteit. Hiermee bouw je vertrouwen op bij je doelgroep. Bij Donker Media is het mogelijk om na elk project de illustratie bestanden te ontvangen.

Kies de juiste muziek en geluiden

Muziek en geluidseffecten bepalen voor een groot deel een grote rol spelen in het creëren van emotie en spanning in je animatie. Zorg ervoor dat ze passen bij de sfeer en het doel van je animatie.

Less is more

Een animatie hoeft niet complex te zijn. Houd het simpel en laat de boodschap op een eenvoudige en effectieve manier overkomen. 2D animatie of whiteboard animatie is vaak de juiste keuze. Wil je liever een product van verschillende kanten belichten of ben je opzoek naar een fotorealistische animatie? Gaan dan voor een 3D animatie.

    Heb je een vraag?

    Wij reageren meestal binnen 1 werkdag op je bericht.