Praktijkcase: AI bedrijf trekt de aandacht met animatie video

Praktijkcase: AI bedrijf trekt de aandacht met animatie video

AI (Artificiële Intelligentie) is een tak van sport die enorm in ontwikkeling is. Je hoort en leest er veel over. Maar het is best een ingewikkeld onderwerp. Een AI bedrijf wilde haar klanten vertellen wat hun dienst precies inhoudt, zonder hen te overspoelen met een vloedgolf aan technische details. Een explanimation bleek een handig middel om mensen snel te laten begrijpen wat een AI-tool precies voor hen kan betekenen.

Het bedrijf was op zoek naar een manier om te laten zien wat hun product allemaal kan. Eerst dachten ze aan een screen recording. Maar eigenlijk is dat nogal saai en gaat het te diep op de details in. Wat ze echt zochten, was een manier om op iets abstracter niveau te tonen wat AI kan doen. Best lastig, want de AI-tool in kwestie heeft een enorme berg aan features en functionaliteiten. De explanimation bleek ideaal om het abstracte concept van AI te vertalen naar iets dat herkenbaar en begrijpelijk is.

Animatie is aantrekkelijk

Een van de sterke punten van animatie is dat het een stuk leuker is om naar te kijken dan een handleiding. De aantrekkingskracht van een animatie van Donker Media alleen al zorgt voor een grotere mate van betrokkenheid en aandacht. Hierdoor wordt de doelgroep beter bereikt.

Beeld én geluid

De screen recording die de opdrachtgever eerst op het oog had was eigenlijk te saai: een pijltje wat over een scherm beweegt, terwijl de accountmanager vertelt wat hij aan het doen is. Een animatie is duidelijker, want beeld en geluid werken samen. De voice-over geeft de uitleg, terwijl de afbeeldingen tijdens het verhaal (met perfecte timing) het vertelde illustreren. Door die visuele ondersteuning vergroot je niet alleen het begrip van het verhaal, het maakt ook dat men zich beter herinnert wat je wilde vertellen. Bovendien kun je met één enkele visueel effect een wereld van associaties en emoties oproepen, waardoor je niet alleen een beroep doet op het rationele brein van de kijker, maar ook zorgt voor een emotionele verbinding.

Helder stappenplan

Door de gestructureerde wijze waarop Donker Media werkt weet je dat je de juiste stappen zet op de juiste tijd. Deze manier van werken is helder en transparant, waardoor je als opdrachtgever weet dat jouw animatie video in de kortst mogelijke doorlooptijd wordt gerealiseerd en de maximale impact op je doelgroep heeft.