Video inzetten voor je bedrijf? Kies dan een serie animatie video’s

Video inzetten voor je bedrijf? Kies dan een serie animatie video’s

In de afgelopen jaren hebben we ontdekt dat veel klanten voorzichtig beginnen met één video. Bij die eerste animatie video ervaart de opdrachtgever dat animatie enorm effectief is. Vaak volgen er meer opdrachten. Soms voor één, twee of drie animaties.

Uiteraard zorgen we dat de nieuwe animatie video’s passen bij de voorgaande producties. Soms kan het echter slim zijn om meteen een integrale benadering te kiezen en een serie animatie video’s te maken, die de kijker achter elkaar kan bekijken. We geven een paar voorbeelden waarbij het zinvol is om gelijk meerdere animatie video’s te laten maken.

Meerdere producten of diensten

De meeste bedrijven, vooral de iets grotere, bieden meerdere producten of diensten aan. Dan is het toch logisch dat je bij elk van die producten of diensten een animatie kunt laten zien? Mooi meegenomen is dat er tijdens de productie van je animatie video’s bepaalde keuzes worden gemaakt die voor elk van de animaties kan worden gehanteerd, Hierdoor kunnen we efficiënter werken.

Verschillende doelgroepen

Het kan ook zijn dat je slechts één dienst aanbiedt, maar meerdere doelgroepen wilt aanspreken. Het kan zinvol zijn om voor elke doelgroep een andere animatie te laten maken, om daarmee perfect aan te sluiten op de unieke eigenschappen van elke doelgroep. Dit is altijd te preferen boven een one-size-fits-all –benadering. Want in de praktijk blijkt die “one size” niemand te passen.

Doseer de informatie

Animatie is veel boeiender en makkelijker te begrijpen dan andere communicatie-instrumenten. Maar ook hier moet je doseren. Als je teveel informatie teveel geeft, haakt de kijker af. Dus maak een serie animatie video’s waarin elke animatie voortbouwt op de vorige. Zo maak je het beter te begrijpen en kan de kijker in zijn eigen tempo meer over je bedrijf en product te weten komen.

Mooie bijkomstigheid is dat een serie animatie video’s je in de gelegenheid stelt om meer contactmomenten op social media te creëeren. Ook je SEO is erbij gebaat, omdat bezoekers langer op je site blijven hangen wanneer ze verschillende animaties achter elkaar kijken.

Grote campagnes

Wanneer er een grote promotie campagne op komst is, kan een serie animaties helpen bij het opbouwen van spanning en momentum. Elke nieuwe aflevering vertelt weer ietsje meer, totdat de campagne echt helemaal kan losbarsten. Ondertussen worden je animatie video’s op social media gedeeld en bereik je een enorm publiek.

Kortom: een animatie video is een investering die zich dubbel en dwars terugverdient. Maar een serie animatie video’s rendeert nóg beter. Wil jij maximaal resultaat halen uit je marketing budget? Donker Media helpt je graag met een animatie op maat.