Menu
slider achtergrond

E-commerce animatie nodig?

D Portfolio Prijs opvragen

Wat is een e-commerce animatie?

Een e-commerce animatie van Donker Media is geschikt voor bedrijven die de werking van hun producten of diensten op een heldere manier willen uitleggen aan hun klanten. Een e-commerce video is erop gericht om de doelgroep van waardevolle informatie te kunnen voorzien waardoor ze de werking van bijvoorbeeld een product beter begrijpen. Dit zorgt voor engagement en de juiste klantenbinding. Als een klant begrijpt hoe een product of dienst werkt, zullen ze aangezet worden tot het ondernemen van actie. Dit heeft meer conversie, verkopen en aanvragen tot gevolg. Een e-commerce animatie van Donker Media brengt de boodschap kort en duidelijk over. Natuurlijk op een vermakelijke manier. Zo blijft de aandacht en de focus van de kijker behouden. Waarom een e-commerce animatie? Een e-commerce animatievideo legt dus de werking van een product, dienst of service uit. Dit soort animaties hebben zowel een informerende als een vermakelijke functie en kunnen ingezet worden door diverse soorten bedrijven.

Voordelen van een E-commerce animatie

Het aantal verkopen vergroten afbeelding

1. Het aantal verkopen vergroten

Het voordeel van een e-commerce animatie is dat het je aantal verkopen op een eenvoudige manier kan vergroten. Met de animatievideo zorg je voor de juiste klantenbinding wat vertrouwen wekt. Uiteindelijk heb je dit nodig om een verkoop te kunnen genereren. Een e-commerce animatie zorgt voor de juiste indruk en motivatie.
Toevallige bezoekers worden klanten afbeelding

2. Toevallige bezoekers worden klanten

Een e-commerce animatie zorgt ervoor dat klanten jouw website niet voortijdig verlaten. Vaak wordt dit veroorzaakt omdat er niet genoeg duidelijkheid is over een product of dienst. Een e-commerce animatievideo zorgt ervoor dat de klant inzicht krijgt in het product. Dit zet op zijn beurt weer aan tot het doen van een aankoop. Op deze manier kun je het drop-off percentage op je website aanzienlijk reduceren.
Vertrouwen winnen met visuele beelden afbeelding

3. Vertrouwen winnen met visuele beelden

Online shoppen wordt steeds populairder. Enige nadeel wat mensen hierin ondervinden is dat ze het product niet fysiek kunnen aanraken of voelen. Een e-commerce video voorkomt dit. Het betreffende product kan door toedoen van animatie tot in detail worden weergegeven. Deze demonstratie vergroot het klantvertrouwen en geeft het juiste inzicht én de motivatie om over te gaan tot een aankoop.
Terugkerende klanten door een simpel 'dank je wel' afbeelding

4. Terugkerende klanten door een simpel 'dank je wel'

Een e-commerce animatie kan tevens ingezet worden om je klanten te bedanken voor hun aankoop. Deze persoonlijke boodschap zorgt voor de juiste klantvriendelijkheid wat uiteindelijk voor terugkerende klanten zorgt. Met een e-commerce animatie van Donker Media, kun je jouw klanten dus op een bijzondere maar simpele wijze bedanken.
E-commerce animatie als instructievideo afbeelding

5. E-commerce animatie als instructievideo

Als een klant na een aankoop precies weet hoe en wanneer het product gebruikt moet worden, zorgt dit voor een hoge klanttevredenheid. Dit heeft zeker een positieve invloed op de reviews die je ontvangt. Een e-commerce animatie is dus zeer effectief inzetbaar als instructievideo. Dit kan zijn om de werking van een product of een dienst te demonstreren.
Effectieve probleemoplossing afbeelding

6. Effectieve probleemoplossing

Om het succes van je onderneming te kunnen blijven waarborgen, is probleemoplossing van groot belang. Met een e-commerce video die de werking van een service of een product demonstreert, voorkom je een onnodige belasting van je klantenservice. Daarnaast bespaart het de klant tijd omdat ze het probleem aan de hand van een e-commerce animatie zelf op kunnen lossen. Ook dat draagt bij aan de klantvriendelijkheid van je onderneming.

Veelgestelde vragen

Waarom een e-commerce animatie inzetten?


Een e-commerce animatie zet je in als een bepaald product of dienst binnen je onderneming extra onder de aandacht wilt brengen. Dit kan nodig zijn om duidelijkheid te verschaffen over de werking van een product of een service. Zo kun je een complexe gebruiksaanwijzing of werkwijze op een heldere manier weergeven. Dit zorgt voor begrip en het klantvertrouwen. Op zijn beurt zorgt deze binding er weer voor dat de klant sneller geneigd is tot het ondernemen van actie. Daarnaast kan een e-commerce animatie van Donker Media ook ingezet worden als je jouw doelgroep van probleemoplossingen wilt voorzien. De kans op positieve reviews neemt daarmee behoorlijk toe. Omdat de animatie ook nog eens eenvoudig te delen is via social media kanalen en websites, kun je ook nog eens rekenen op meer naamsbekendheid en een toename van de vindbaarheid in de zoekmachine.

Wanneer een e-commerce animatie inzetten?


Een animatie voor e-commerce kun je inzetten om verschillende redenen. In de eerste plaats omdat deze video’s een belangrijk onderdeel vormen van jouw online marketing. Het creëren van het juiste klantvertrouwen en je doelgroep kunnen voorzien van nuttige informatie is daarbij het uitgangspunt. Een e-commerce animatie kun je inzetten wanneer je de gebruiksaanwijzing van een product op een eenvoudige manier wilt laten uitleggen. Zo begrijpt de klant het product beter waardoor ze eerdere geneigd zijn om tot aankoop over te gaan. Dit geldt ook voor het uitleggen van een bepaalde werkwijze. Dit kan een dienst of een service zijn die je binnen jouw onderneming aanbiedt. Ook kun je een e-commerce animatievideo inzetten wanneer je jouw klantenservice wilt ontlasten. De animatie kan dan als probleem oplosser ingezet worden. Uiteindelijk heeft dit weer een positief effect op de klantwaardering én de reviews. Een e-commerce animatie van Donker Media zet je dus ook in als je wilt werken aan de online vindbaarheid van jouw onderneming.

Wat kost een e-commerce animatie?


De kosten voor een e-commerce animatie van Donker Media is afhankelijk van een aantal factoren. Dit komt omdat we binnen ons team alleen met maatwerk animaties werken. Zo betaal je dus altijd een eerlijke prijs voor jouw op maat gemaakte e-commerce animatie. De factoren die meespelen in de kosten voor de animatie video, zijn bijvoorbeeld afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur. Hierbij kun je denken aan de lengte van de e-commerce animatie of het gebruik van een bepaalde voice-over die jouw voorkeur geniet. Ook de complexiteit van het verhaal heeft invloed op de kosten voor de e-commerce animatie. Bij Donker Media bouwen we de kosten voor jouw e-commerce animatie graag helder op. Dit doen we dan ook het liefst aan de hand van een persoonlijk gesprek. Zo weet ons team precies welke elementen er in jouw video verwerkt moeten worden en welke persoonlijke wensen je daarbij hebt. Aan het einde van deze ontmoeting kunnen we je natuurlijk voorzien van een op maat gemaakte prijsopgave voor jouw e-commerce animatie.

Wat is de doorlooptijd?


Bij Donker Media begrijpen we dat je zo snel mogelijk gebruik wilt kunnen maken van jouw maatwerk e-commerce animatie. Daarom hanteren we een snelle doorlooptijd van 3 a 4 weken. Binnen dit tijdsbestek komt het script, de verhaallijn en het storyboard van jouw e-commerce animatie tot stand. Daarna gaan we verder met het uitwerken van de benodigde illustraties. Pas als deze fases zijn afgerond gaan we jouw maatwerk e-commerce video animeren, en voegen de juiste geluidseffecten toe. Binnen de doorlooptijd van de maatwerk animatie houden we graag persoonlijk contact met je. Omdat we werkzaam zijn met een klein team van specialisten, kunnen eventuele aanpassingen en wijzigingen snel doorgevoerd worden. Dat is precies de reden waarom een e-commerce animatie van Donker Media een korte doorlooptijd in beslag neemt. Al binnen een maand kun je jouw op maat gemaakte animatievideo inzetten via social media, op je website of zelfs intern.

Wat kan ik aanleveren?


Als je een e-commerce animatie wilt laten maken door Donker Media kun je zelf diverse elementen aanleveren. Hierbij kun je denken aan het script van de e-commerce animatie, maar ook het aanleveren van een storyboard of verhaallijn is mogelijk. Ook als je zelf in het bezit bent van elementen of visuals die jouw product of dienst extra kracht bij kunnen zetten mag je die bij ons aanleveren. Uiteindelijk wordt de animatie op maat gemaakt voor jou, dus is het logisch dat deze ook aan jouw eisen moet kunnen voldoen. Samen komen we immers tot de mooiste eindresultaten. Maar, ook als je wel wat creatieve ondersteuning nodig hebt staan we voor je klaar. Door onze ruime ervaring in de branche kunnen we je altijd voorzien van creatieve ideeën en inzichten. Als je een e-commerce animatie laat maken door de specialisten van Donker Media, ben je dus verzekerd van maatwerk waarbij er altijd ruimte is voor jouw ideeën.

Wij helpen je graag

Er ging iets mis. Je bericht is niet verzonden
Vul alle velden in
Je bericht is verzonden.
We nemen binnen één werkdag contact met je op.
© COPYRIGHT DONKER MEDIA