Menu
slider achtergrond

Financiele animatie nodig?

D Portfolio Prijs opvragen

Financiële sector animaties

Een animatie voor de financiële sector is een korte en krachtige video waarin je jouw financiële product of dienst op een overzichtelijke manier kunt presenteren. Ze worden veelal ingezet door bankinstellingen, effectenhandelaars of hypotheekverstrekkers. Maar, een financiële sector animatie kan ook ingezet worden voor leningen, financieringen of zelfs de presentatie van jaarcijfers. Simpelweg alles wat met financiën te maken heeft kan weergegeven worden met een financiële sector animatie van Donker Media. Als het over geld, leningen of hypotheken gaat kan de informatie al snel saai of langdradig overkomen. Zo kan het zijn dat mensen niet de moeite nemen om lange, vaak onbegrijpelijke, stukken tekst doorlezen. Met als gevolg dat het product of de service niet goed begrepen wordt. Niet de bedoeling, want financiële producten of diensten hebben wel degelijk een belangrijke boodschap. Om dit op een effectieve, duidelijke en leuke manier weer te kunnen geven is een financiële sector animatie zeer doeltreffend. Hoe gecompliceerd de boodschap ook is, een animatie zorgt ervoor dat deze duidelijk en visueel aantrekkelijk weergegeven wordt. Omdat de kijker de inhoud en bedoeling beter snapt, ontstaat er overtuiging. Dat heb je immers nodig om je service, dienst of financiële product aan de man te kunnen brengen.

Pluspunten van een financiële animatie

Voordelen van een financiële animatie afbeelding

1. Begrijpelijk maken van ingewikkelde onderwerpen

Een animatie video voor de financiële sector maakt gecompliceerde boodschappen duidelijk. Zeker als het gaat om financiële zaken is dit van groot belang. Omdat de kijker de werking of het product begrijpt, ontstaat er meer affiniteit. Dat zorgt uiteindelijk weer voor meer aanvragen of verkopen.
Eenvoudig online in te zetten afbeelding

2. Eenvoudig online in te zetten

Een financiële sector animatie van Donker Media is eenvoudig online in te zetten. Zo kun je de video’s op de website plaatsen om bezoekers te kunnen informeren over een product of dienst. Daarnaast zijn ze makkelijk te delen via social media kanalen. Omdat de animaties duidelijk en prettig zijn om naar te kijken, worden ze sneller gedeeld wat weer voor meer bereik en naamsbekendheid zorgt.
Meer conversie met animatie afbeelding

3. Meer conversie met animatie

Als je een financieel product of dienst verkoopt, is het belangrijk dat jouw doelgroep de werking ervan begrijpt. Met het plaatsen van een financiële sector animatie op jouw website of social media kanaal, zet je de kijker aan tot het ondernemen van actie. De inhoud van de video wordt begrepen, doordat deze op een heldere en inzichtelijke manier wordt weergegeven. Zodra de klant het product snapt ontstaat de juiste binding. Deze emotie heb je nodig om jouw service of financiële product te kunnen verkopen.
Vindbaarheid en SEO afbeelding

4. Vindbaarheid en SEO

Een financiële sector animatie draagt tevens bij aan de zoekmachine optimalisatie. Een video converteert nu eenmaal beter dan een saai of onbegrijpelijk stuk tekst. Daarnaast verblijft de kijker langer op jouw website om de animatie video te kunnen bekijken. Dit heeft uiteindelijk weer een positieve invloed op de bounce rating én jouw plaatsing binnen de zoekmachines.
Onderscheidend en uniek afbeelding

5. Onderscheidend en uniek

Ook in de financiële sector is uniekheid van groot belang. Zeker omdat veel producten en diensten veelal hetzelfde zijn. Maar, met een financiële sector animatie kun jij je eenvoudig onderscheiden van de concurrentie. In de animatie kunnen de sterke punten en voordelen van jouw product of dienst worden weergegeven op een aantrekkelijke manier. Op zijn beurt zorgt dat weer voor het juiste vertrouwen bij de klant waardoor jij je als financiële dienstverlener kunt onderscheiden van de concurrentie.
Financiële sector animatie voor alle apparaten afbeelding

6. Financiële sector animatie voor alle apparaten

Nog een groot voordeel van een animatie is dat deze op alle apparaten te bekijken is. Hierbij kun je denken aan mobiele devices zoals een laptop of smartphone. Tegenwoordig zoeken we steeds vaker via deze apparaten naar producten of diensten. Dat geldt ook voor de financiële sector. De animatievideo over jouw financiële product of dienst is dus altijd en overal te bekijken wat het bereik én de vindbaarheid aanzienlijk verhoogd.

Vaakgestelde vragen

Waarom een financiële sector animatie inzetten?


Bij Donker Media geloven we in duidelijkheid. Helaas ontbreekt dit nog wel eens als het gaat om diensten, services of producten uit de financiële sector. Teksten of formuleringen zijn vaak onbegrijpelijk. De klant kan zich niet of nauwelijks verplaatsen in deze situatie waardoor deze al snel afhaakt en verder kijkt. Ook het moeten doorlezen van lange stukken tekst draagt daar niet aan bij. Een financiële sector zet je dus in als je een complex verhaal of werkwijze op een duidelijke manier wilt weergeven aan je doelgroep. Op deze manier begrijpt de kijker het product en kan deze de geschetste situatie makkelijker op zichzelf betrekken. Met een financiële sector animatie schep je dus vooral duidelijkheid over belangrijke zaken. Dit kan het oversluiten van een hypotheek zijn, het aanbieden van aandelen, bitcoins of persoonlijke leningen. Daarnaast is een animatie visueel aantrekkelijk om naar te kijken en kan deze eenvoudig gedeeld worden via social media platformen of websites. Op zijn beurt zorgt dat weer voor meer naamsbekendheid.

Wanneer een financiële sector animatie inzetten?


Een financiële sector animatie van Donker Media zet je bij voorkeur in als je jouw doelgroep op de juiste manier wilt informeren over jouw service of dienst. Met deze video’s heb je namelijk de mogelijkheid om complexe informatie op een heldere en begrijpelijke manier over te kunnen brengen op de gebruiker. Zeker als het om financiële producten gaat is dit van groot belang. Daarnaast vormen animatie video’s een onmisbaar onderdeel van jouw online marketing. De visueel aantrekkelijke beelden zorgen voor engagement wat uiteindelijk weer zorgt voor meer conversie en aanvragen. Met een financiële sector animatie kun jij je dus onderscheiden van de concurrentie. Een animatievideo over een financieel product of dienst kan ook als e-learning of kennisbank video worden ingezet. Dit kan zowel op de website van jouw onderneming als via de diverse social media kanalen. Zo lever je ook nog eens een belangrijke bijdrage aan jouw naamsbekendheid én de vindbaarheid in de zoekmachines.

Wat kost een financiële sector animatie?


De kosten voor een financiële sector animatie bij Donker Media komen altijd tot stand na een persoonlijk gesprek. Op basis van deze informatie kunnen we je namelijk voorzien van een maatwerk offerte. De prijs wordt uiteindelijk bepaald door factoren zoals de lengte van de animatie, de complexheid van het verhaal en de lay-out. Ook het toevoegen van speciale elementen heeft invloed op de kosten. Maar, bij Donker Media verzekeren we je altijd van een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Dit kunnen we garanderen omdat we elke video op maat maken. Ze voldoen daarmee niet alleen aan jouw wensen, maar ook aan de eisen die het financiële product of dienst stelt. Tijdens het kennismakingsgesprek bepalen we de animatiestijl, de boodschap die overgebracht moet worden en welke animaties we daarvoor nodig hebben. Zo ben je na de brainstormsessie in het bezit van een op maat gemaakte prijsopgave voor jouw financiële sector animatie.

Wat is de doorlooptijd?


Bij Donker Media begrijpen we dat tijd geld is. Zeker als je een animatie wilt laten maken over een financiële dienstverlening of product, wil je hier het liefst niet te lang op hoeven wachten. Des te sneller jij jouw doelgroep op een heldere wijze kunt informeren, des te beter natuurlijk. Bij Donker Media hanteren we daarom een vlotte doorlooptijd. In de meeste gevallen neemt het proces van een financiële sector animatie niet langer dan 3 a 4 weken in beslag. Binnen ons team kunnen we de doorlooptijd kort houden omdat we werkzaam zijn met een selecte groep van specialisten. We kunnen dus altijd één op één werken wat de productietijd aanzienlijk versnelt. Veranderingen, toevoegingen of wijzigingen kunnen direct doorgevoerd worden. Binnen de doorlooptijd maken we een script, en stellen we de verhaallijn en het storyboard voor je op. Daarna gaan onze ontwerpers aan de slag met de laatste 3 stappen voor jouw financiële sector animatie. Iedereen weet daarbij exact wat hem of haar te doen staat. Daarom hoef je bij Donker Media nooit lang op jouw effectieve animatie video te wachten.

Wat kan ik aanleveren?


Jij kent jouw financiële dienst, service of product het beste. Je bent bij Donker Media dan ook vrij in het aanleveren van specifieke informatie, elementen of visuals. Ook als je zelf als een idee hebt over de animatiestijl of de verhaallijn. Binnen ons team geloven we er namelijk in dat we alleen op deze manier tot het beste eindresultaat kunnen komen. Door onze ruime ervaring, kunnen we jouw ideeën uiteindelijk verwerken in een prachtige financiële sector animatie die zijn doel effectief bereikt. Maar, ook als je nog wel wat inspiratie kunt gebruiken staan we voor je klaar. Door ons te verdiepen in het product en jouw onderneming, komen we altijd tot een maatwerk script welke we later uitwerken tot een pakkende animatie. Dus ook voor een goed advies ben je bij Donker Media van harte welkom. Misschien heb je zelf wel een element of zelfs een stemacteur die je graag terug wil zien in jouw maatwerk animatie video. Bij ons is dat allemaal mogelijk. Een op maat gemaakte animatie laten maken voor de financiële sector doe je dan ook het beste in samenwerking met Donker Media.

Wij helpen je graag

Er ging iets mis. Je bericht is niet verzonden
Vul alle velden in
Je bericht is verzonden.
We nemen binnen één werkdag contact met je op.
© COPYRIGHT DONKER MEDIA