Menu
slider achtergrond

Juridische animatie nodig?

D Portfolio Prijs opvragen

Animatie in de juridische sector

Met een juridische animatie van Donker Media kan een juridische dienstverlening of service duidelijk worden uitgelegd aan de doelgroep. Hierbij kun je denken aan de diensten van een jurist, een advocatenkantoor of andere services die te maken hebben met de juridische sector. Iedereen komt wel eens in een situatie terecht waarin juridische hulp gewenst is. Maar, deze vaak ingewikkelde materie is niet voor iedereen begrijpelijk. Dit heeft een nadelig effect op het succes van jouw service of dienst. Als de doelgroep niet begrijpt welke hulp je verleent, zijn ze minder snel geneigd tot het ondernemen van actie. Niet iedereen is immers juridisch onderlegd of weet direct wat er bedoeld wordt met dit vakjargon. Een juridische sector animatie brengt daar verandering in. Aan de hand van een duidelijk verhaal met bijpassende animaties, kunnen specifieke diensten op een heldere en begrijpelijke manier worden getoond. Op deze manier voelt de klant zich meer verbonden met het “product” en zal daardoor sneller overgaan tot het ondernemen van actie. Daarnaast draagt een juridische animatie van Donker Media bij aan een succesvolle online marketing. Zo zijn ze eenvoudig te implementeren op je website en kunnen ze tevens als marketing campagne ingezet worden via diverse social media kanalen.

Voordelen van een juridische animatie

Complexe informatie duidelijk uitgelegd afbeelding

1. Complexe informatie duidelijk uitgelegd

Het is niet eenvoudig om juridische dienstverlening simpel en begrijpelijk uit te leggen als je gebruik maakt van tekstuele content. En duidelijkheid is juist van groot belang als je jouw diensten wilt kunnen verkopen. Niet iedereen zit te wachten op het doorlezen van grote stukken tekst. Als de tekst dan ook nog eens onbegrijpelijk is, haken de meeste mensen vroegtijdig af. Een juridische sector animatie geeft duidelijkheid. Door alleen de belangrijke kenmerken van het verhaal weer te geven en deze te voorzien van herkenbare en duidelijke animaties. Als de gebruiker begrijpt wat er uitgelegd wordt, zorgt dit voor meer engagement.
Maak juridische diensten transparant afbeelding

2. Maak juridische diensten transparant

Hoewel de doelgroep wel weet wanneer zij een advocaat of jurist nodig hebben, weten ze in de meeste gevallen niet wat een dienst specifiek inhoudt. Met een juridische sector animatie van Donker Media kun je jouw doelgroep exact laten zien welke diensten jij of jouw kantoor verleent. Duidelijke animaties geven het juiste inzicht waardoor de kijker de situatie makkelijker op zichzelf kan betrekken. Herkenbaarheid speelt hierbij een grote rol. Door duidelijk te maken wat jouw service precies betekent, is een juridische animatie van Donker Media zeer effectief
Lokale en landelijke vindbaarheid verbeteren afbeelding

3. Lokale en landelijke vindbaarheid verbeteren

Natuurlijk wil je dat jouw juridische diensten gezien worden. Niet alleen door de lokale doelgroep, maar natuurlijk ook landelijk. Een animatievideo draagt bij aan de vindbaarheid in de zoekmachines. Daarmee vergroot je eenvoudig het bereik en de naamsbekendheid van jouw onderneming. Daarnaast kun je de juridische sector animatie ook inzetten als krachtige marketingtool in diverse online campagnes. De animatie is visueel aantrekkelijk om naar te kijken en zal daardoor sneller gedeeld worden via de diverse social media platformen.
Juridische dienstverlening toegankelijk maken afbeelding

4. Juridische dienstverlening toegankelijk maken

Voor de doelgroep is het vragen van juridische hulp vaak een behoorlijke drempel om te nemen. Als de definitie van de service of dienst dan ook nog eens qua duidelijkheid te wensen overlaat, haakt het merendeel in de zoekfase al af. Dit kun je voorkomen door jouw juridische bijstand toegankelijker te maken. Met een animatie kun je voorbeeldsituaties laten uitbeelden of uitleggen wat een dienst precies inhoudt. Op deze manier verlaag je de drempel tot het ondernemen van actie waardoor je jouw klantenkring op eenvoudige wijze kunt uitbreiden.
De doelgroep voorzien van de juiste educatie afbeelding

5. De doelgroep voorzien van de juiste educatie

Als je werkzaam bent in de juridische sector, kun je een bijpassende animatie ook gebruiken als educatief e-learning onderdeel op jouw website. Zo kun je veelvoorkomende situaties laten schetsen in de animatie als zijnde kennisbank. Dit heeft niet alleen een positief effect op de klantenbinding, maar ook zeker op de vindbaarheid in de zoekmachines. Video content is tegenwoordig één van de meest effectieve manieren om de SEO score te verbeteren. Door jouw doelgroep te voorzien van heldere en duidelijke informatie vergroot je tevens de naamsbekendheid van jouw onderneming of dienstverlening.
Onderscheid je van de concurrentie afbeelding

6. Onderscheid je van de concurrentie

De juridische sector kent veel concurrentie. De markt is behoorlijk verzadigd waardoor het soms moeilijk lijkt om uniek en onderscheidend te kunnen zijn. Met een juridische sector animatie van Donker Media kan dat wel. Ons team van experts ontwerpt op maat gemaakte animatie video’s welke geheel afgestemd zijn op de behoefte van jouw doelgroep. We kunnen de animatie zelfs voorzien van de huisstijl van jouw onderneming. Zo kun jij je online op een effectieve manier onderscheiden in deze vaak overvolle branche.

Veelvoorkomende vragen

Waarom een juridische sector animatie inzetten?


Een animatie laten maken voor de juridische sector kent veel voordelen. Op deze manier kun je juridische diensten op een duidelijke manier weergeven. Daarnaast zijn ze ook nog eens visueel aantrekkelijk. Een juridische sector animatie laat je maken als je jouw doelgroep op transparante wijze wilt informeren over de werkwijze van een dienstverlening of service. Met content in de vorm van een tekst of document wordt dit effect vaak niet bereikt. Zo kan het voorkomen dat de informatie wél belangrijk is om door te lezen, maar deze niet aantrekkelijk genoeg is om te lezen, laat staan om de stof te kunnen onthouden. Een juridische sector animatie van Donker Media biedt dan uitkomst. Op deze manier kun je de juiste doelgroep aanspreken en vergroot je de online vindbaarheid van jouw onderneming. Daarnaast is het zo dat als een klant het product of de dienst beter begrijpt, deze sneller overgaat tot het ondernemen van actie.

Wanneer een juridische sector animatie inzetten?


Een juridische sector animatie van Donker Media kun je om verschillende redenen inzetten. Dit kun je doen wanneer je meer betrokkenheid en engagement wil creëren. Dit zorgt uiteindelijk voor klantenbinding welke je weer nodig hebt om meer conversie te kunnen behalen. Daarnaast kun je een juridische animatie inzetten als je complexe informatie op een heldere en transparante wijze weer wilt laten geven. Dit kan een dienst of bijvoorbeeld een werkwijze zijn. Ook als je op zoek bent naar een effectieve manier van online marketing kun je een juridische animatie inzetten. Ze zijn eenvoudig te implementeren op je website, maar natuurlijk ook te plaatsen op social media. Omdat de video visueel leuk en interessant is om naar te kijken, zal deze sneller gedeeld worden. Je kunt je voorstellen dat het gebruik van een animatie video effectief werkt wanneer je het bereik en de vindbaarheid van jouw diensten wilt vergroten.

Wat kost een juridische sector animatie?


Natuurlijk betaal je liever niet te veel als je een animatie wilt laten maken voor de juridische sector. Dat is ook precies de reden waarom we binnen ons team altijd met een maatwerk oplossing werken. Dat passen we niet alleen toe op jouw animatievideo, maar natuurlijk ook op de offerte die je van ons ontvangt. De prijs voor jouw animatie komt tot stand aan de hand van een aantal factoren. De complexiteit van het te vertellen verhaal speelt daarbij een grote rol. Maar, ook de lengte en de speciale elementen die je in de video wilt laten verwerken zijn van invloed op de uiteindelijke kosten. Om je van een maatwerk prijs te kunnen voorzien, ontmoeten we je graag eerst persoonlijk. Aan de hand van dit gesprek weten we exact wat jouw bedoeling is en hoe je graag wil dat de animatie eruit komt te zien. Ook bespreken we jouw specifieke wensen en kunnen we je uiteraard direct vertellen wat de kosten zijn voor jouw juridische sector animatie. Eén ding is zeker, bij Donker Media garanderen we je altijd een scherpe prijs-kwaliteitsverhouding.

Hoe lang duurt het voordat mijn animatie klaar is?


Bij Donker Media werken we met een klein team van specialisten. Dat betekent dat we de volle aandacht kunnen besteden aan het tot stand brengen van jouw juridische sector animatie. De doorlooptijd voor een animatie kunnen we daarom kort houden. In veel gevallen hebben we aan 3 tot 4 weken genoeg om een prachtige animatievideo te kunnen leveren die geheel aan jouw wensen voldoet. Binnen dit tijdsbestek maken we het script en de verhaallijn. Ook komt het storyboard tot stand waardoor we halverwege het proces al een goed beeld hebben van het uiteindelijke resultaat. Eventuele wijzigingen of toevoegingen voeren we snel door binnen ons team. Tijdverlies wordt daardoor uitgesloten. Bij Donker Media begrijpen we namelijk als geen ander dat je zo snel mogelijk wilt kunnen beschikken over jouw op maat gemaakt juridische sector animatie.

Kan ik een script of voice over aanleveren?


Donker Media staat niet voor niets bekend om zijn open-mind en maatwerk creatief. Dat passen we natuurlijk ook graag toe op jouw juridische sector animatie. Bij ons ben je dan ook vrij om aan te leveren wat je wil. Jij bent immers de expert op jouw vakgebied. Door dit te combineren met onze visie en ervaring, ontstaat er altijd een eindresultaat dat geheel voldoet aan jouw én onze verwachtingen. Misschien heb je in grote lijnen al een idee over het script of de verhaallijn van jouw video. Graag bespreken we dit met je. Onze specialisten kunnen jouw plannen tot in detail uitwerken en implementeren in jouw op maat gemaakte animatie. Ook als je speciale elementen wilt laten verwerken door onze designers staan we daarvoor open. Toch kan het voorkomen dat je wel over alle informatie beschikt, maar nog geen idee hebt over hoe de animatie eruit moet komen te zien. Ook dan staan we voor je klaar. Samen met jou bedenken we een passend script waarmee jouw verhaal op een duidelijke wijze gecommuniceerd kan worden.

Wij helpen je graag

Er ging iets mis. Je bericht is niet verzonden
Vul alle velden in
Je bericht is verzonden.
We nemen binnen één werkdag contact met je op.
© COPYRIGHT DONKER MEDIA