Menu
slider achtergrond

Marketing animatie nodig?

D Portfolio Prijs opvragen

Wat is een marketing animatie?

Een marketing animatie kan zeer veelzijdig worden ingezet. Hierbij kun je denken aan een promotie van een aankomend evenement, een nieuw product of het eenvoudig uitleggen van een dienst. Met een marketing animatievideo van Donker Media zorg je er altijd voor dat jouw product, dienst of onderneming de aandacht krijgt die het verdiend. Ze zijn eenvoudig te delen en te plaatsen op websites en social media kanalen. Doordat de video’s aantrekkelijk zijn om naar te kijken, kun je meer shares en likes verwachten. Uiteindelijk heeft dat een positieve invloed op de conversie. Video content is dan ook niet meer weg te denken uit de online marketing strategie. Ze bereiken nou eenmaal veel sneller hun doel dan een plaatje of een tekst. Een marketing animatie wordt bij Donker Media altijd op maat gemaakt. Dat wil zeggen dat de video geheel aangepast wordt aan de doelstellingen van jouw onderneming of product. Maar een marketing animatie is ook geschikt om complexe productinformatie of een gebruiksaanwijzing op eenvoudige wijze uit te kunnen leggen. Dat geldt overigens ook voor diensten en services. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat animatie steeds populairder wordt onder online marketeers.

Voordelen van een marketing animatie

Meer conversie en interactie afbeelding

1. Meer conversie en interactie

Het voordeel van een marketing animatie is dat de doelgroep op een effectieve manier bereikt kan worden. Een animatie is nou eenmaal veel aantrekkelijker om naar te kijken dan het moeten doorlezen van tekstuele content. Door een marketing animatie onderdeel te maken van je online strategie, verkrijg je meer conversie en interactie. De video’s worden sneller gedeeld en geliked waardoor je de kijker aanzet tot het ondernemen van actie. Dit kan een lead of aankoop zijn, maar ook websiteverkeer of het invullen van een informatieaanvraag horen daarbij.
Complexe informatie helder uitgelegd afbeelding

2. Complexe informatie helder uitgelegd

De werking van sommige producten of diensten zijn nou eenmaal niet zo eenvoudig uit te leggen aan de doelgroep. Zeker niet als je dit aan de hand van afbeeldingen of tekst zou moeten doen. Een marketing animatie brengt wél de duidelijkheid die nodig is. Aan de hand van bewegende beelden kunnen ingewikkelde productbeschrijvingen of de werkwijze van een dienst simpel en duidelijk uitgelegd worden. De klant begrijpt de werking beter waardoor je de engagement kunt creëren die nodig hebt in de wereld van online marketing.
Veelzijdig inzetbaar afbeelding

3. Veelzijdig inzetbaar

Anders dan met een foto of tekst, blijft een marketing animatie zijn kracht behouden als je deze inzet voor verschillende vormen van marketing. Hierbij kun je denken aan social media of e-mail marketing. Een tekstuele nieuwsbrief wordt in veel gevallen niet gelezen als deze als e-mail marketing wordt verzonden. Een video valt daarentegen wel op. Je kunt een marketing animatie van Donker Media ook inzetten via jouw social media kanalen en natuurlijk op de website. Dat maakt deze vorm van marketing zeer veelzijdig en effectief.
Online vindbaarheid afbeelding

4. Online vindbaarheid

Bij online marketing draait het natuurlijk ook om een goede vindbaarheid in de zoekmachines. Als jouw doelgroep je immers niet weet te vinden, blijft het succes van je online onderneming uit. Met een animatievideo zorg je dat je het bereik vergroot waardoor de vindbaarheid verbeterd wordt. Daarnaast draagt een marketing animatie van Donker Media bij aan de seo-optimalisatie in de zoekmachines.
Marketing via alle devices afbeelding

5. Marketing via alle devices

Als online marketeer wil je natuurlijk vooral dat jouw product of dienst gezien wordt door de doelgroep. Een animatievideo van Donker Media is daarom compatibel met alle apparaten. Dat betekent dat jouw marketing video zowel op de desktop, laptop, tablet als smartphone wordt getoond. De doelgroep is dus altijd in staat om jouw marketing animatie te kunnen bekijken. Zeker als jij je bedenkt dat mobiele devices goed zijn voor ruim 80% van het internetverkeer is een marketing animatie een onmisbare tool in jouw strategie.
Een marketing animatie is uniek afbeelding

6. Een marketing animatie is uniek

Als je bezig bent met online marketing, is er niets zo belangrijk dan je kunnen onderscheiden van de concurrentie. Ongeacht de niche waarin je werkzaam bent. Met een marketing animatie doe je dat op effectieve wijze. Doordat ze altijd als maatwerk worden geleverd, ben je altijd uniek. Dat heeft op zijn beurt weer een positief effect op de vindbaarheid in de zoekmachines. Daarnaast werk je aan een effectieve branding voor jouw product, dienst of onderneming.

Veelvoorkomende vragen

Waarom een marketing animatie?


Een marketing animatie zet je in als krachtig wapen om jouw product, dienst of onderneming onder de aandacht te brengen van de doelgroep. Deze soort animaties kunnen zeer veelzijdig ingezet worden en hebben online vindbaarheid, engagement en conversie als belangrijkste doel. Maar, ook als je jouw doelgroep op de juiste manier wilt informeren kun je een marketing animatie van Donker Media inzetten. Hierbij kun je denken aan de werkwijze van een service of een gebruiksaanwijzing van een nieuw product. Daarnaast zorgt video content voor de juiste emotie en binding met jouw merk, evenement of onderneming. Een animatie video is vermakelijk om te kijken en houdt de aandacht van de kijker vast. De informatie die verteld wordt blijft op deze manier beter herinnerd door de kijker. Zeker als het gaat om marketing is dat van groot belang. Daarnaast is de videocontent makkelijk te delen via websites en social media kanalen. Daardoor wordt het bereik én de vindbaarheid vergroot.

Wanneer een marketing animatie?


Een marketing animatie van Donker Media zet je in als je effectief bezig wilt zijn met jouw online marketing strategie. Zo kun je de animatie inzetten als onderdeel van e-mail marketing. Waar mails met teksten vaak niet worden gelezen of zelfs direct worden verwijderd, is dat met animatie niet het geval. Temeer omdat de beelden aantrekkelijk zijn om naar te kijken. Een marketing animatie zet je ook in wanneer je in het bezit bent van specifieke landings- of productpagina’s. Zodra de doelgroep op de betreffende pagina komt, kunnen ze direct een aantrekkelijke animatie bekijken die hun op de juiste manier informeert over het product of de service. Daarnaast kun je een marketing animatie van Donker Media eenvoudig inzetten via social media platformen en websites. Daardoor zorg je niet alleen voor een goede branding, maar ook voor het juiste engagement. De mogelijkheden met een animatievideo zijn eindeloos. Ze zijn veelzijdig inzetbaar als belangrijk onderdeel van jouw online marketing strategie.

Hoeveel kost een animatie?


Bij Donker Media voorzien we je altijd van een maatwerk prijs als het gaat om een marketing animatie. Elke video is immers uniek. De kosten voor een marketing animatie worden gebaseerd op een aantal zaken. Hierbij kun je denken aan jouw persoonlijke voorkeuren, hoe ingewikkeld het verhaal is dat je wilt laten vertellen en het aantal elementen dat daar voor nodig is. Zo kan het zijn dat je speciale wensen hebt voor jouw marketing animatie. Dit kan een bijzondere stemacteur zijn of een visual dat je graag zou laten verwerken. De kosten voor jouw maatwerk animatievideo spreken we dan ook graag door in een persoonlijke gesprek. Zo weten we precies wat jouw bedoeling is en wat er van ons team verwacht wordt. Omdat een animatievideo vele malen doeltreffender is als deze wordt ingezet voor online marketing, kunnen de kosten overigens vrij snel terugverdiend worden. Na het kennismakingsgesprek kunnen we je niet alleen vertellen hoe jouw marketing animatie er in grote lijnen uit komt te zien, maar voorzien we je ook direct van een op maat gemaakte offerte.

Hoelang duurt het voordat mijn animatie klaar is?


Zeker als het aankomt op online marketing wil je liever niet te lang wachten op jouw unieke animatievideo. Bij Donker Media werken we in een klein team. Dat betekent dat we de lijnen kort kunnen houden waardoor we jouw marketing animatie snel kunnen leveren. De doorlooptijd van de video ligt dan ook gemiddeld op 3 a 4 weken. In deze periode wordt onze werkwijze stap voor stap doorlopen. We beginnen met het opstellen van het script en de verhaallijn. Daarna volgen de schetsen die geschikt zijn voor het storyboard. Na deze stappen kunnen we beginnen met het illustreren en animeren van jouw marketing animatie. Tijdens de doorlooptijd houden we nauw contact met je. Zo kunnen we snel wijzigingen of toevoegingen doorvoeren zonder dat we daarbij tijd verliezen. Na een kleine maand is jouw maatwerk animatie klaar om jouw doelgroep én de wereld daar omheen te kunnen veroveren.

Kan ik een script en/of storyboard aanleveren?


Bij Donker Media staan we open voor creatieve ideeën en suggesties. Bij ons kun je daarom alles aanleveren wat je maar wil. Zo kan het zijn dat jij als online marketeer al een idee hebt over de verhaallijn van jouw marketing animatie. Deze werken we graag voor je uit. Maar, ook als je speciale elementen wilt laten toevoegen staan we daarvoor open. In combinatie met onze ruime ervaring in het vak komen we altijd tot het beste eindresultaat. Jij weet immers het beste wat de unieke kracht is van jouw product, dienst of evenement. Het meest effectieve maatwerk maak je nog altijd samen. Maar, ook als je nog niet precies weet hoe je invulling wilt laten geven aan jouw marketing animatie staan we voor je klaar. We denken graag met je mee als het gaat om de vormgeving van jouw video. Dat geldt natuurlijk ook als je een voorkeur hebt voor een bepaalde visual of gebruik wilt maken van een bepaalde stem. Bij Donker Media is niets te gek als het gaat om het creëren van een doeltreffende marketing animatie.

Wij helpen je graag

Er ging iets mis. Je bericht is niet verzonden
Vul alle velden in
Je bericht is verzonden.
We nemen binnen één werkdag contact met je op.
© COPYRIGHT DONKER MEDIA