Menu
slider achtergrond

Onderwijs animatie nodig?

D Portfolio Prijs opvragen

Wat is een onderwijs animatie?

Met een onderwijs animatie van Donker Media kun je jouw doelgroep op een doeltreffende manier voorzien van de juiste educatie. Ze worden veelal ingezet door scholen of universiteiten. Maar, ook als je online trainingen aanbiedt binnen jouw bedrijf werkt een onderwijs animatie zeer effectief. Complexe theorieën worden aan de hand van duidelijke animaties uitgelegd. Door deze aantrekkelijke beelden blijft de aandacht van de student behouden. De leerstof wordt op deze manier beter begrepen en onthouden. Een onderwijs animatie kun je zowel online als offline inzetten. Ze kunnen onderdeel uitmaken van een lespakket, maar worden ook veelal ingezet als ondersteuning bij online courses en trainingen. Daarnaast blijft de informatie die wordt weergegeven in de video behouden. Daardoor is de educatie altijd terug te kijken als dat nodig is. Een onderwijs animatie van Donker Media is altijd voorzien van een heldere verhaallijn. Daardoor kunnen ze ook ingezet worden als onderdeel van jouw online marketing strategie. Welk soort onderwijs je ook wilt laten animeren, bij Donker Media zorgen we altijd voor het maatwerk waar je naar op zoek bent.

Voordelen van een onderwijs animatie

Geschikt voor diverse soorten onderwijs afbeelding

1. Geschikt voor diverse soorten onderwijs

Onderwijs en educatie komt in veel verschillende vormen. Hierbij kun je denken aan een online training, een intern werkproces of misschien wel een talencursus. Vrijwel overal is het juiste onderwijs voor nodig. Een onderwijs animatie kan in diverse vormen worden weergegeven. Bij Donker Media zorgen we altijd voor maatwerk. Of je jouw animatievideo nou online of op de werkvloer wilt inzetten.
Een onderwijs animatie is altijd toegankelijk afbeelding

2. Een onderwijs animatie is altijd toegankelijk

Een onderwijs animatie kan bekeken worden op elk gewenst moment vanaf vrijwel ieder apparaat. De leerstof is daarmee dus altijd toegankelijk als dat nodig is. Op deze manier blijft de kennis aanwezig. Of dat nu om de werking van een product gaat, een interne training of een andere vorm van educatie. Het is zelfs bewezen dat kennis opdoen via een onderwijs animatie dubbel zo effectief is dan lesmateriaal in de vorm van een tekst of boek.
Leuker leren met een onderwijs animatie afbeelding

3. Leuker leren met een onderwijs animatie

Het op een leuke manier overdragen van belangrijke kennis is niet altijd eenvoudig. Zeker niet als er gebruik wordt gemaakt van leerstof in de vorm van teksten of documenten. Een groot nadeel hiervan is dat de aandacht van de gebruiker sneller verloren gaat. Met een onderwijs animatie van Donker Media kan dat voorkomen worden. De visueel aantrekkelijke beelden maken het leren in welke vorm dan ook interessanter én leuker. Daardoor blijft de focus gericht op de video én de inhoud daarvan.
Online en offline inzetbaar afbeelding

4. Online en offline inzetbaar

Een onderwijs animatie kun je zowel online als offline inzetten. Offline worden ze vooral gebruikt om bijvoorbeeld nieuwe medewerkers te onderrichten in de werking van een werkwijze of het geven van interne trainingen. Dat geldt overigens ook voor scholen, universiteiten en andere vormen van offline kennisoverdracht. Maar, ook online bereikt een onderwijs animatie de doelgroep vele malen effectiever. Bijvoorbeeld als je met videocontent wilt werken voor het aanbieden van een online training of course.
Onderwijskosten besparen met een animatievideo afbeelding

5. Onderwijskosten besparen met een animatievideo

Mensen voorzien van het juiste onderwijs kan behoorlijk in de papieren lopen. Als je dit offline wilt doen moet je rekening houden met een gastspreker, een locatie en diverse andere voorzieningen. Op deze manier neemt het onderwijzen van mensen ook veel kostbare tijd in beslag. Met een onderwijs animatie kun je veel kosten besparen. De video hoeft slechts éénmaal gemaakt te worden waarna deze altijd toegankelijk blijft. Bij Donker Media kunnen we zelfs een maatwerk lay-out aanhouden welke we toepassen in elke onderwijs animatie die je laat maken.
Meer verkeer en vindbaarheid creëren afbeelding

6. Meer verkeer en vindbaarheid creëren

Een onderwijs animatie kun je tevens inzetten op jouw website. Hier kun je bezoekers bijvoorbeeld informeren over een product of een training geven over de werkwijze die gehanteerd wordt binnen jouw onderneming. Ook dit valt onder onderwijs. Maar, ook scholen en universiteiten maken steeds meer gebruik van een kennisbank welke vol staat met onderwijs animatievideo’s. Omdat de bezoekers daardoor een langere tijd op jouw website verblijft, heeft dit een positief effect op de vindbaarheid in de zoekmachines. Google bemerkt jouw website dus als waardevol en interessant. Daardoor creëer je niet alleen meer naamsbekendheid, maar natuurlijk ook verkeer naar jouw website of pagina.

FAQ

Waarom een onderwijs animatie inzetten?


Het doornemen van lesstof is niet altijd interessant. Sterker nog, deze kan soms behoorlijk langdradig en saai zijn. Met een onderwijs animatie van Donker Media kun je verschillende soorten lesstof wel effectief overbrengen op de doelgroep. Hierbij kun je denken aan een online training, een cursus of offline informatie op de werkvloer. De scholier of cursist hoeft op deze manier niet langer ingewikkelde of onbegrijpelijke teksten door te spitten om kennis op te kunnen doen. Omdat de doelgroep door de onderwijs animatie op een vermakelijke manier wordt geïnformeerd, blijft de focus en dus ook de geleerde kennis behouden. Daarnaast blijft het geanimeerde onderwijs beschikbaar en toegankelijk. De kennis blijft op deze manier altijd voorhanden. Een onderwijs animatie van Donker Media kan daarnaast eenvoudig online gedeeld worden. Dit kan zowel via e-mail als via de diverse social media kanalen en websites. Zo vergroot je ook nog eens de vindbaarheid in de zoekmachines.

Wanneer een onderwijs animatie inzetten?


Een onderwijs animatie van Donker Media zet je in wanneer je jouw doelgroep op een vermakelijke manier van educatie en training wilt voorzien. Dat kan offline, maar natuurlijk ook online. Bijvoorbeeld als je een training of educatief evenement beschikbaar wilt maken. Complexe theorieën kun je op deze manier inzichtelijk en helder maken. De stof wordt daardoor beter onthouden en kan ook nog eens op elk gewenst moment worden bekeken. Daarnaast is video content veel aantrekkelijker om naar te kijken en kan deze tevens eenvoudig ingezet worden als onderdeel van jouw online marketing strategie. Dit kun je doen door de onderwijs animatie op diverse social media kanalen te plaatsen, of natuurlijk op jouw website. Zo voorzie je jouw leerlingen, cursisten of medewerkers niet alleen van waardevolle lesstof, maar profiteer je als ondernemer ook nog eens van meer bereik én vindbaarheid in de zoekmachines. Bij Donker Media staan we dan ook graag voor je klaar als je een maatwerk onderwijs animatie wilt laten maken.

Wat is de prijs van een animatie?


Als je een onderwijs animatie laat maken bij Donker Media voorzien we je altijd van een maatwerk offerte. Je bent op deze manier altijd verzekerd van een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Om de kosten voor jouw animatie duidelijk in beeld te kunnen brengen, ontvangen we je graag voor een persoonlijk gesprek. Zo komen we alles te weten over jouw specifieke doeleinden en welke vorm van onderwijs je graag wilt laten verwerken in een animatievideo. De kosten wordt gebaseerd op een aantal factoren. Ook de complexiteit van het onderwijs of de training heeft daar invloed op. Daarnaast speelt ook de lengte en de lay-out van de video een rol in de uiteindelijke prijs voor jouw onderwijs animatie. Natuurlijk kunnen er ook speciale effecten of elementen zijn die je graag wilt laten verwerken in de video. Ook dat heeft invloed op de uiteindelijke prijs voor jouw onderwijs animatie. Toch voorzien we je bij Donker Media ook als het om de offerte gaat van echt maatwerk.

Hoe snel is mijn animatie klaar?


De doorlooptijd van een onderwijs animatie bij Donker Media houden we net zoals jij graag kort. Zo kun je jouw maatwerk onderwijs animatie zo snel mogelijk inzetten als onderdeel van jouw online marketing strategie. De doorlooptijd bedraagt dan ook doorgaans 3 a 4 weken. Uiteraard is dit ook afhankelijk van het feit hoe complex de lesstof is. Toch houden we de lijnen graag kort en het contact persoonlijk. Daardoor kunnen we altijd snel ingrijpen als er eventuele wijzigingen of aanpassingen doorgevoerd moeten worden. Bij Donker Media ben je dan ook altijd verzekerd van één op één contact wat de doorlooptijd voor jouw onderwijs animatie aanzienlijk verkort. Ons ervaren team weet immers als geen ander hoe belangrijk het is om snel te kunnen beschikken over een maatwerk animatie die zijn doel effectief bereikt. Binnen een maand bedenken we een passend script en verhaallijn. Uiteraard wordt deze helemaal afgestemd op jouw doelgroep. Daarna gaan we aan de slag met de illustraties en voegen we elementen toe die jouw onderwijs animatie extra kracht bijzetten.

Wat kan ik zelf toesturen?


Bij Donker Media staan we altijd open voor jouw eigen inbreng. Je mag bij ons dan ook alles aanleveren wat je wil als je een onderwijs animatie wilt laten maken. Hierbij kun je denken aan een idee voor een script, of een speciaal element dat je graag wilt laten verwerken. In combinatie met onze ruime ervaring in de branche komen we altijd tot een fantastisch idee waarmee jouw onderwijs animatie de wereld kan veroveren. Ook als je nog geen idee hebt over de verhaallijn of de uiteindelijke presentatie van jouw animatie video staan we klaar. Ons creatieve team denkt daarin graag met je mee. Uiteraard geheel passend voor jouw doelgroep. Wil je gebruik maken van een speciaal geluidsfragment of heb je zelf een favoriete voice-over voor jouw onderwijs animatie? Ook dat is bespreekbaar bij Donker Media. Zo wordt jouw video niet alleen uniek, maar ook herkenbaar. Aan de hand van een kennismakingsgesprek vertellen we je graag alles over onze creatieve ideeën, maar horen we ook graag die van jou. Jij weet immers alles over de educatie en het onderwijs die je in een geanimeerde video wilt laten weergeven.

Wij helpen je graag

Er ging iets mis. Je bericht is niet verzonden
Vul alle velden in
Je bericht is verzonden.
We nemen binnen één werkdag contact met je op.
© COPYRIGHT DONKER MEDIA