Menu
slider achtergrond

Software animatie nodig?

D Portfolio Prijs opvragen

Wat is een software animatie?

Een software animatie van Donker Media legt jouw doelgroep op een eenvoudige en aantrekkelijke wijze de werking van jouw software uit. Op deze manier kun je de werking van het product begrijpelijker en inzichtelijker maken. Waar afbeeldingen of screenshots geen belangrijke functies kunnen demonstreren, kan een software animatie dat wel. Met een animatievideo kun je dus alle sterke eigenschappen van het product onderstrepen en uit laten lichten. Daardoor wek je niet alleen de interesse van de kijker, maar neemt de conversie ook in grote mate toe. Natuurlijk heb je met een software animatie van Donker Media ook krachtige marketingtool in handen. Deze video’s kunnen namelijk geheel aangepast worden aan de behoeften van jouw doelgroep waardoor ze nog effectiever ingezet kunnen worden via diverse social media kanalen. Op zijn beurt zorgt dit natuurlijk weer voor bereik en vindbaarheid in de zoekmachines. Met een software animatie kun je tevens ingewikkelde processen op een heldere manier uit laten leggen. Zodra de gebruiker de werking en functies van de software snapt, is deze sneller geneigd tot het ondernemen van actie. Een software animatie is daarmee onmisbaar als je jouw programma’s wilt voorzien van een uitstekende marketing.

Pluspunten van een software animatie

Duidelijke functiebeschrijving afbeelding

1. Duidelijke functiebeschrijving

Een softwareprogramma is niet altijd even simpel uit te leggen. Laat staan als het gaat over de functies die deze tools bevatten. Met een software animatie kan dat wel. Scènes kunnen tot in detail weergeven hoe een functie werkt, en wat de voordelen daarvan zijn. Een duidelijke functieomschrijving van de software zorgt ervoor dat de gebruiker het programma op de juiste manier kan gebruiken. Dit verhoogt uiteindelijk weer de klanttevredenheid.
Online marketingtool afbeelding

2. Online marketingtool

Een animatievideo is een krachtig element binnen de online marketing. Dat geldt zeker op het gebied van een software animatie. Deze animaties kunnen geheel naar wens gemaakt worden waardoor ze jouw specifieke doelgroep aanspreken. Daarnaast zijn ze eenvoudig te plaatsen op een productpagina of een website. Een software animatie van Donker Media kan tevens gebruikt worden voor social media marketing. De visueel aantrekkelijke beelden zijn eenvoudig te delen via verschillende platformen waardoor het bereik toeneemt.
Online vindbaarheid afbeelding

3. Online vindbaarheid

Als je een softwareprogramma ontwikkeld hebt, of deze bij de juiste doelgroep onder de aandacht wil brengen, is online vindbaarheid van groot belang. Video content is daar zeer geschikt voor. De filmpjes zijn aantrekkelijk om naar te kijken waardoor ze sneller gedeeld worden via social media. Maar, ook op jouw website draagt een software animatie bij aan de vindbaarheid in de zoekmachines. De bezoeker blijft door de aantrekkelijk video langer op jouw pagina waardoor je weer een kostbaar plaatsje stijgt in de zoekmachine.
Software animatie op mobiele devices afbeelding

4. Software animatie op mobiele devices

Het merendeel van het internetverkeer is afkomstig van mobiele apparaten. Dit kan een tablet, smartphone of een ander mobiel apparaat zijn. Waar een afbeelding of tekst nog wel eens moeite heeft met de weergave, is een software animatie wél compatibel met deze apparaten. Dat betekent dat jouw software animatie dus altijd en overal bekeken en gedeeld kan worden. Daarmee zorgen ze voor een betere vindbaarheid en een toename van het bereik.
Klantvertrouwen creëren afbeelding

5. Klantvertrouwen creëren

Of je jouw software programma nu wilt verkopen of deze als kennisbank wilt gebruiken, het creëren van klantvertrouwen is van groot belang voor het succes van jouw product. Met een software animatie kun je alle belangrijke aspecten én de werking van de software tot in de kleinste details laten weergeven en demonstreren. Daardoor ontstaat er begrip en vertrouwen die je nodig hebt om van jouw software een succes te kunnen maken.
Tijdsbesparing afbeelding

6. Tijdsbesparing

Nog een belangrijke reden om een software animatie in te zetten is de tijd die je hiermee bespaart. Zo hoef je nieuwe of bestaande klanten niet telkens weer op de hoogte te brengen van de unieke functies van jouw software. Jouw klantenservice wordt minder belast en de doelgroep kan de video 24/7 raadplegen als dat nodig is. Uiteindelijk bespaart een software animatie van Donker Media je niet alleen tijd, maar ook flink wat kosten. Deze wil je natuurlijk liever investeren in het ontwikkelen van nieuwe software.

Veelvoorkomende vragen

Waarom een software animatie inzetten?


Als je meer duidelijkheid, bereik en vindbaarheid wilt voor jouw softwareprogramma is het tijd om een software animatie in te zetten. Daarnaast kun je met een animatie de functies van het programma tot in detail weer laten geven aan de hand van aantrekkelijke beelden. Zo ontstaat er meer affiniteit met het product omdat de gebruiker precies kan zien wat de software voor hem of haar kan beteken. Uiteindelijk zorgt dit natuurlijk weer voor meer conversie en verkopen. Maar, ook voor zoekmachine optimalisatie en als online marketingtool is een animatievideo effectief in te zetten. Video content is aantrekkelijk om naar te kijken, kan snel en eenvoudig gedeeld worden en is aan te passen aan de specifieke doelgroep. Bij Donker Media maken we elke animatievideo op maat. Dat betekent dat de video geheel kan worden aangepast aan de behoeften van jouw softwareprogramma.

Wanneer een software animatie inzetten?


Een software animatie zet je in om verschillende redenen. In de eerste plaats kun je jouw doelgroep op uitstekende wijze informeren over de werking van het programma. Daarbij heb je zelfs de mogelijkheid om de functies tot in detail te laten weergeven. Zo voorzie je de gebruiker van de informatie die het nodig heeft om van de voordelen te kunnen profiteren. Daarnaast zet je een software animatie in om het bereik en de vindbaarheid in de zoekmachines te kunnen vergroten. Handig als je jouw software programma wilt verkopen of als je de bezoekers van jouw website of pagina wilt voorzien van een duidelijke functieomschrijving. Daardoor werk je tevens aan een verbetering van de klanttevredenheid en wordt jouw klantenservice minder belast. Uiteindelijk zet je een software animatie van Donker Media ook in om efficiënt met kosten en tijd om te kunnen gaan. Je creëert meer affiniteit met het product zonder dat je daar extra moeite voor hoeft te doen.

Wat is de prijs van een software animatie?


De kosten voor een software animatie van Donker Media worden altijd gebaseerd aan de hand van een maatwerk offerte. Zo ben je dus altijd verzekerd van een uitstekende prijs-kwaliteitsgarantie. Al onze animaties worden op maat gemaakt. Natuurlijk geldt dat ook voor de software animatie die we voor jou gaan maken. Om de prijs voor jouw video vast te kunnen stellen nodigen we je graag uit voor een persoonlijk gesprek. Daardoor krijgen we meer inzicht in de complexiteit van jouw software, en hoe we deze op een duidelijke manier kunnen verwerken in een op maat gemaakte animatie. Zo kan het zijn dat je speciale wensen hebt met betrekking op de inhoud. Al deze elementen bepalen de kosten voor jouw software animatie. Hierbij kun je denken aan het invoegen van special effects zoals visuals, elementen of specifieke geluidseffecten. Ook de complexiteit van het verhaal dat je wilt vertellen is van invloed op de uiteindelijke kosten. Toch is een software animatievideo een goede investering. Je bereikt de doelgroep namelijk niet alleen makkelijker, maar zet deze ook sneller aan tot het ondernemen van actie. Als de kijker de werking van het product beter begrijpt, is het ook sneller overtuigd van de voordelen waardoor je op een toename van de conversie en de verkopen kunt rekenen.

Wat is de doorlooptijd?


Zeker als het om een software animatie gaat, begrijpen we dat je niet te lang wilt wachten met het promoten van jouw product. Het team van Donker Media doet er dan ook alles aan om de doorlooptijd zo kort mogelijk te houden. Ons team streeft er dan ook naar om jouw software animatie binnen een tijdsbestek van 3 a 4 weken af te leveren. In deze tijd volgen we een aantal belangrijke stappen in het productieproces van jouw animatievideo. We beginnen uiteraard met het script en de verhaallijn. Tijdens deze fase wordt tevens de animatiestijl en de doelgroep bepaald. Zo kunnen we jouw software animatie exact op maat maken. Natuurlijk komen daarna ook de andere stappen aan bod zoals het illustreren en animeren van de beelden. Bij Donker Media werken we met een klein en vast team van specialisten. We kunnen de doorlooptijd van jouw software animatie dan ook kort houden omdat we snel kunnen schakelen tussen eventuele wijzigingen en aanpassingen. Zo verliezen we geen kostbare tijd en kun jij snel beschikken over een maatwerk software animatie die geheel aan jouw wensen voldoet.

Welke middelen kunnen jullie gebruiken?


Als je graag een software animatie wilt aanleveren, dan gaat dat vaak om specifieke visuals of beelden waarin de werking van het product tot in detail kan worden weergegeven. Bij Donker Media mag je dan ook alles aanleveren wat je wil. Dit kan gaan om een visual of een element wat jouw animatie nog krachtiger kan maken. Maar, ook als je al een idee hebt over de uiteindelijke verhaallijn van jouw software animatie horen we dat graag. Dit komt alleen maar ten goede aan het uiteindelijke resultaat. In combinatie met onze ruime ervaring en expertise ben je dus altijd verzekerd van succes. Natuurlijk ben je ook vrij in het aanleveren van andere elementen die je graag verwerkt wilt zien in jouw software animatie. Welke wensen je ook hebt, bij Donker Media denken we graag met je mee. Daarbij zien we elke uitdaging als een kans waardoor jouw maatwerk software animatie de doelgroep op efficiënte wijze bereikt. We zijn dan ook niet voor niets dé specialist op het gebied van maatwerk software animaties van hoge kwaliteit.

Wij helpen je graag

Er ging iets mis. Je bericht is niet verzonden
Vul alle velden in
Je bericht is verzonden.
We nemen binnen één werkdag contact met je op.
© COPYRIGHT DONKER MEDIA