Menu
slider achtergrond

Zorg of medische animatie nodig?

D Portfolio Prijs opvragen

Wat is een zorg & medische animatie?

Een zorg & medische sector animatie van Donker Media helpt je om medische dienstverlening, zorg services en andere diensten in de zorg & medische sector inzichtelijk te maken voor de doelgroep. Hiermee kun je als zorgprofessional je verhaal op een duidelijke manier weergeven, maar de doelgroep ook meer inzicht geven in medische behandelingen of ingrepen. Daarnaast wordt een animatie voor de medische sector ook gebruikt voor online trainingen ten behoeve van werknemers. Een zorg & medische sector animatie is veelzijdig in te zetten. Of dat nu gaat om het informeren van patiënten, zorgbehoevenden of de medische staff. Daarnaast zijn ze een belangrijk element in de online marketingstrategie van zorg winkels of andere medische producten. Bij Donker Media maken we jouw zorg & medische sector animatie geheel op maat. Dat wil zeggen dat de video voldoet aan jouw wensen en die van je doelgroep. Ze zijn eenvoudig te delen via diverse social media kanalen en kunnen daarnaast ook geïntegreerd worden op productpagina’s en websites. Daar zorgen ze voor het bereik dat je nodig hebt om jouw diensten en zorgverlening op de juiste manier onder de aandacht te brengen. Met een zorg & medische sector animatie van Donker Media kun je complexe verhalen tevens op een begrijpelijke wijze laten weergeven.

Pluspunten op een rijtje

Duidelijke uitleg van diensten en handelingen afbeelding

1. Duidelijke uitleg van diensten en handelingen

Zorgverlening, een medisch traject of de werking van bepaalde medicatie is niet altijd eenvoudig uit te leggen. Zeker niet als je dit aan de hand van afbeeldingen of teksten zou moeten doen. Met een zorg & medische sector animatie kan dit wel. De beelden worden volledig op maat gemaakt voor de doelgroep, en geven ingewikkelde informatie op een heldere manier weer. Op deze manier krijgt de gebruiker of de patiënt meer inzicht in de werking van een dienst of behandeling. Zeker in de medische sector is dit van groot belang. Of dat nu om het uitleggen van een ziektebeeld, de uiteindelijke behandeling of een medisch product gaat.
Online en offline marketing afbeelding

2. Online en offline marketing

Een zorg & medische sector animatie is een krachtig wapen op het gebied van online marketing. Maar, ook offline bereikt een animatie zijn doel. Hierbij kun je denken aan het afspelen van de animatie video’s in trainingen of zelfs in de wachtkamer. Online kunnen ze gedeeld worden via verschillende platformen en op websites van zorgaanbieders. Daar zorgen ze niet alleen voor meer conversie, maar natuurlijk ook voor bereik en vindbaarheid in de zoekmachines. Video content is daarmee vele malen effectiever dan het verspreiden van informatieve documenten, folders of andere bestanden.
Tijdbesparend afbeelding

3. Tijdbesparend

Als je een zorg & medische sector animatie laat maken door Donker Media, kun je tevens rekenen op een behoorlijke tijdsbesparing. Diensten en services van zorginstellingen, ziekenhuizen of andere medische instanties roepen veel vragen op bij de patiënt of de gebruiker. Door het inzetten van een animatievideo op de betreffende website of pagina, kan een belasting van de klantenservice worden voorkomen. Ook medewerkers van een zorginstelling kunnen hun tijd op deze manier aan belangrijke zaken besteden zoals het verlenen van de beste service en zorg.
Informatie altijd binnen handbereik afbeelding

4. Informatie altijd binnen handbereik

Een zorg & medische sector animatie heeft tevens als voordeel dat deze altijd beschikbaar is voor de gebruiker of patiënt. Dat komt omdat we er bij Donker Media voor zorgen dat jouw animatievideo op elk apparaat bereikbaar is. Niet alleen op de telefoon, maar ook op de tablet. Video content wordt namelijk nog steeds het meest bekeken vanaf mobiele apparaten. Daarnaast kunnen de animaties eenvoudig via deze devices gedeeld worden op social media. Dit zorgt er niet alleen voor dat mensen de informatie 24/7 tot hun beschikking hebben, maar vergroot ook de online vindbaarheid.
Complexe informatie helder uitgelegd afbeelding

5. Complexe informatie helder uitgelegd

Een medische traject, een gebruiksaanwijzing van medicatie of de werkwijze van een dienstverlening binnen de zorg kan veelomvattend en complex zijn. Juist dan is het inzetten van een zorg & medische sector animatie van groot belang. Je voorziet de doelgroep van de informatie die ze nodig hebben. Daardoor ontstaat er rust wat uiteindelijk weer zorgt voor klantvertrouwen. Daarmee is het uitleggen van een ingewikkelde boodschap via video content vele malen effectiever dan dat dit gebeurd via een tekst of afbeelding.
Zoekmachine geoptimaliseerd afbeelding

6. Zoekmachine geoptimaliseerd

Video content draagt bij aan een goede zoekmachine optimalisatie. Als zorginstelling, ziekenhuis of farmaceut wil je immers dat jouw dienst of product gevonden wordt. Bij Donker Media wordt jouw zorg & medische sector animatie dan ook altijd op maat gemaakt. Dat wil zeggen dat deze toegeschreven is op de juiste doelgroep én zorgt voor meer bereik en vindbaarheid. Doordat onze animaties ook in te zetten zijn op websites, werken ze conversie verhogend. Dat zorgt op zijn beurt weer voor een uitstekende seo optimalisatie.

FAQ

Waarom een zorg & medische sector animatie inzetten?


Een zorg & medische sector animatie zet je in wanneer je duidelijkheid wilt creëren over de werkwijze binnen een zorginstelling, ziekenhuis of andere medische sector. Maar, ook om patiënten en medewerkers op een eenvoudige manier van de juiste informatie te kunnen voorzien. Daarnaast is een animatievideo een onmisbare tool in jouw online marketingstrategie. Je zet ze dus ook in als je meer vindbaarheid en bereik wilt voor jouw diensten in de zorg & medische sector. Ook als je complexe maar belangrijke informatie over bijvoorbeeld gezondheid of ziektebeelden inzichtelijk en begrijpelijk wilt maken voor de doelgroep is een animatievideo van Donker Media een uitstekende oplossing. Zo trek je op een eenvoudige manier de aandacht die je nodig hebt, terwijl je mensen tegelijkertijd van waardevolle informatie kunt voorzien. Bij Donker Media passen we de zorg & medische sector animatie zelfs geheel aan op jouw wensen of die van het product.

Wanneer een zorg & medische sector animatie inzetten?


Een zorg & medische sector animatie kun je om verschillende redenen gebruiken. Als eerste voorzie je jouw doelgroep van heldere informatie wat voor vertrouwen en begrip zorgt. In sommige gevallen, zoals bijvoorbeeld bij medische ingrepen, kan dit zelfs spanningen en angsten wegnemen. Daarnaast bevat een animatievideo de mogelijkheid om werkwijzen en services tot in de kleinste details weer te geven. Maar, een zorg & medische sector animatie van Donker Media zet je ook in als je jouw online bereik wilt vergroten. Dit geldt echter ook voor offline gebruik. Hierbij kun je denken aan het afspelen van een animatie in een wachtruimte. Bezoekers worden op deze manier duidelijk en op een visueel aantrekkelijke manier geïnformeerd. Daarnaast zijn onze video’s eenvoudig te implementeren op websites van zorginstellingen en ziekenhuizen. Zo kunnen vragen beantwoord worden zonder dat je daar extra mankrachten voor hoeft aan te stellen.

Wat kost een zorg & medische sector animatie?


De kosten voor een zorg & medische sector animatie worden binnen ons team opgesteld aan de hand van jouw persoonlijke wensen. Elk product, dienst of service is immers uniek en vereist zijn eigen elementen en visuals. Bij Donker Media voorzien we je daarom van een op maat gemaakte offerte met een scherpe prijs-kwaliteitsverhouding. Duidelijkheid over de prijs van jouw maatwerk video geven we je graag na een persoonlijk gesprek. Daarin vragen we je naar wat je precies wilt weer laten geven in de animatie en hoe complex het verhaal is. Maar, de kosten voor een zorg & medische sector animatie wegen niet op tegen het effect wat je ermee bereikt. Je zorgt er niet alleen voor dat mensen de juiste informatie tot hun beschikking krijgen, maar creëert daarmee tegelijkertijd ook meer conversie en vindbaarheid. Daardoor wordt de doelgroep sneller aangezet tot het ondernemen van actie. Dit kan een informatieaanvraag zijn over diverse zorg diensten, of een medisch product. Daarmee is een zorg & medische sector animatie altijd een goede investering voor de medische sector waarin je werkzaam bent.

Wanneer is mijn animatie klaar?


Bij Donker Media weten we als geen ander hoe belangrijk het is om direct van start te kunnen gaan met het promoten van jouw diensten of services. We hanteren daarom altijd een korte doorlooptijd als je een zorg & medische sector animatie laat maken door ons. Doorgaans kun je namelijk al binnen 3 a 4 weken gebruik maken van jouw maatwerk video. Onze kleine team van experts werkt daarbij nauw samen. Het onderhouden van persoonlijk contact met jou is daarbij prioriteit. Zo kunnen concepten snel goedgekeurd worden en kunnen we eventuele aanpassingen accuraat en snel doorvoeren. Je hebt dus niet te maken met tijdverlies. Binnen de doorlooptijd van een maand behandelen we diverse stappen in onze werkwijze. Hierbij kun je denken aan de ideeën voor het script en de verhaallijn. Maar, het proces bevat ook het animeren en illustreren van de scènes die jouw zorg & medische sector animatie uiteindelijk compleet maken. Zo kun je jouw maatwerk animatie video voor de zorg & medische sector snel inzetten. Zowel online als offline.

Welke input kan ik zelf toesturen?


Een zorg & medische sector animatie kan behoorlijk vaktechnische en specifieke informatie bevatten. Bij Donker Media vinden we het belangrijk dat dit op de juiste manier weer wordt gegeven. Je mag bij ons dan ook meedenken in de verhaallijn en elementen aanleveren die jij geschikt acht voor de animatie. Zo ben jij de specialist op jouw vakgebied, en zorgen onze experts ervoor dat deze kennis op creatieve wijze verwerkt wordt in de zorg & medische sector animatie. Zo kan het zijn dat je al een idee hebt over het script of wensen hebt ten opzichte van de scènes die we gaan gebruiken. Het team van Donker Media denkt daarin graag met je mee. We zijn dan ook niet voor niets dé specialist op het gebied van maatwerk zorg & medische sector animaties. Ook als je nog geen concreet plan hebt over de lay-out van jouw video staan we voor je klaar. Door onze ruime ervaring in het vak garanderen we altijd op maat gemaakte visuals die uitstekend aansluiten bij de doelgroep. We denken dan ook niet in obstakels maar in uitdagingen. Of dat nu gaat om het verwerken van elementen of geluidseffecten.

Wij helpen je graag

Er ging iets mis. Je bericht is niet verzonden
Vul alle velden in
Je bericht is verzonden.
We nemen binnen één werkdag contact met je op.
© COPYRIGHT DONKER MEDIA