Menu
slider achtergrond

Commercial laten maken

D Portfolio Prijs Opvragen

Commercial laten maken

Natuurlijk wil je de aandacht van het publiek zo veel mogelijk trekken naar jouw bedrijf, maar soms is het lastig om op te vallen tussen alle reclamevideo’s van bedrijven met hetzelfde doel. Wanneer je kiest voor een geanimeerde commercial laten maken, weet je zeker dat jouw bedrijf de aandacht van het publiek zal trekken én vasthouden. Deze manier van reclame maken is uniek en brengt de boodschap op een heldere, maar ook frisse manier op de potentiële klant over, waardoor jouw bedrijf beter in zijn of haar herinnering zal blijven hangen. Klik hier om enkele eerder gemaakte voorbeelden uit ons portfolio te bekijken.

Commercial voorbeelden

Maak een keuze uit onze animatiesoorten

Basis

Basis

De basis animaties bestaan uit eenvoudig vormgegeven 2D illustraties waar vaak ook iconen of teksten in beeld komen. Klik op de bovenstaande illustratie om een voorbeeld te bekijken.
Complex

Complex

Bij de complex animaties besteden we meer tijd aan de details van de illustraties, (karakter)animaties en geluidseffecten. Kan ook 3D animaties bevatten. Klik op de bovenstaande illustratie om een voorbeeld te bekijken.
Whiteboard

Whiteboard

Bij een whiteboard animatie wordt op een speelse wijze het onderwerp eenvoudig uitgetekend. Ideaal om complexe materie uit te leggen. Klik op de bovenstaande illustratie om een voorbeeld te bekijken.

Waarom Donker Media

Wanneer je ons inschakelt voor jouw commercial, kies je voor een persoonlijke aanpak. Met ons kleine team van experts maken we maatwerk animaties die zijn afgestemd op je huisstijl tegen scherpe prijzen.

Onze aanpak

Script afbeelding

1. Script opstellen

Als je een huis bouwt begin je met een stevige fundering. Ook bij het laten maken van een commercial heb je zo een fundament nodig. Dat fundament wordt gevormd door het concept waarin we alles vastleggen over je doelen, wensen, organisatie en klanten. Dit document vormt onze inspiratiebron bij het schrijven van het script voor je commercial.
Verhaallijn afbeelding

2. Verhaallijn bedenken

We bepalen we de (illustratie)stijl van de animatie en verdelen het script in verschillende scenes. In elke scene beschrijven we wat we gaan vormgeven.
Storyboard afbeelding

3. Storyboard schetsen

Zodra je tevreden bent over het script beginnen onze tekenaars aan het storyboard. Het storyboard is een krachtig communicatiemiddel in de productie van je commercial. Met dit storyboard in de hand kunnen we effectiever van gedachten wisselen en laten we zien wat wel en niet werkt. Eventuele aanpassingen zijn in deze fase nog gemakkelijk te verwerken.
Illustratie afbeelding

4. Illustratie tekenen

Wanneer je net zo enthousiast over het storyboard bent als wij, is het tijd om wat gedetailleerder te kijken naar de tekeningen. Het storyboard is een voorstudie, die we verder verfijnen door op zoek gegaan naar de juiste visuele elementen.
Animatie afbeelding

5. Illustraties animeren

Het script wordt ingesproken door een voice over artiest. Met deze voice over timen we de illustraties zo dat ze soepel samengaan met de vertelstem.
Geluidseffecten afbeelding

6. Geluidseffecten toevoegen

De laatste stap bij het commercial laten maken is het toevoegen van geluidseffecten. Hiermee wordt de zeggingskracht van je filmpje nog groter. Nu is jouw commercial klaar en kun je hem gaan gebruiken om je klantenbestand te vergroten.

Vaak gestelde vragen

Waarom een commercial laten maken?


Een geanimeerde commercial laten maken doe je natuurlijk het beste bij Donker Media. Maar waarom eigenlijk? Op deze manier bereik je de doelgroep namelijk effectief en op een aantrekkelijke manier. Een commercial animatie is daarnaast breed inzetbaar. Hierbij kun je denken een reclameboodschap voor online gebruik, maar ze worden ook veelal toegepast op lokale en nationale tv-zenders. Daarnaast bespaart een animatie commercial behoorlijk in de kosten.

Zo heb je bijvoorbeeld geen acteurs of dure locaties nodig. Met een commercial is namelijk elk scenario na te bootsen. Een geanimeerde reclameboodschap is perfect inzetbaar voor de promotie van een evenement, product of dienst. De video wordt daarnaast geheel op maat gemaakt en afgestemd op de doelgroep. Jouw product of dienst wordt op een heldere en vermakelijke manier gepresenteerd. Een goede reden dus waarom je een commercial zou moeten laten maken bij de specialisten van Donker Media.

Wanneer een commercial laten maken?


Een commercial animatie laat je maken wanneer je jouw merk of product een flinke boost wilt geven. Reden te meer om dit op een effectieve manier te doen. Dagelijks krijgen we veel reclameboodschappen te verwerken. Dit gebeurd zowel offline, online als op televisie. Toch blijken ze niet allemaal even effectief. De boodschap die wordt overgebracht zijn we in de meeste gevallen al snel weer vergeten. Dit komt omdat de lay-out niet aanspreekt of omdat er gewoonweg teveel informatie wordt gegeven in korte tijd.

Ook kan het zijn dat het verhaal onbegrijpelijk wordt weergegeven. De aandacht en focus blijven daardoor niet behouden. Met een geanimeerde commercial van Donker Media bereik je dit effect wel. Ze worden compleet op maat gemaakt zodat ze perfect aansluiten bij de uitstraling van jouw dienst of product. Hierdoor ontstaat de juiste binding met de kijker waardoor deze sneller geneigd is tot het ondernemen van actie. En dat is nou precies waar een reclameboodschap voor bedoeld is.

Welke animatievorm is geschikt voor mijn commercial?


Bij Donker Media zijn we gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van 2D, 3D en whiteboard animaties. Alle stijlen zijn geschikt voor het laten maken van een commercial. De juiste keuze is afhankelijk van een aantal factoren. Zo kan het zijn dat je een commercial wilt laten maken voor een product, bedrijf of merk waarin een bepaalde situatie nagebootst moet worden. In dat geval is een 2D en 3D animatievideo een prima keuze. Deze kunnen we namelijk helemaal aanpassen aan de huisstijl van jouw onderneming of voorzien van een scenario die de doelgroep aanspreekt.

Bij Donker Media zijn de mogelijkheden eindeloos als je een geanimeerde commercial wilt laten maken. Ook een whiteboard animatie kan geschikt zijn voor een reclameboodschap. Aan de hand van schetsen geef je de kijker een unieke visuele ervaring. Een product of dienst kan zo tot in de kleinste details worden weergegeven. Door deze mooie weergave blijft de focus behouden waardoor de boodschap beter wordt begrepen en onthouden. Bij Donker Media voorzien we je graag van het juiste advies bij het kiezen van een geschikte animatievorm.

Wat kost een commercial?


De kosten voor een geanimeerde commercial wegen niet op tegen een real-life reclameboodschap. Deze producties brengen vaak hoge kosten met zich mee omdat er gebruik moet worden gemaakt van acteurs en locaties. Bij een geanimeerde commercial is dat niet nodig. Elke gewenst scenario, omgeving of personage kan perfect worden nagebootst. Daarbij maakt het niet uit welke animatiestijl je kiest of wat het onderwerp is van jouw commercial animatievideo.

Bij Donker Media maken we onze animaties altijd op maat. Zo weten we zeker dat de boodschap op de juiste manier kan worden overgebracht. De prijs wordt dan ook bepaald aan de hand van een aantal factoren. Hierbij kun je denken aan de complexiteit van de commercial, de duur van de video én jouw persoonlijke voorkeur. De kosten voor een commercial lichten we dan ook graag toe in een persoonlijk gesprek. Na deze meeting weten we exact wat jouw bedoeling is en kunnen we je voorzien van een voordelige prijs voor jouw geanimeerde commercial.

Hoe lang duurt het om een commercial te maken?


Natuurlijk wil je als eigenaar van een merk, dienst of product direct kunnen profiteren van jouw op maat gemaakte commercial. Bij Donker Media hanteren we dan ook een korte doorlooptijd van 3 a 4 weken. Tijdens deze periode gaan we hard aan de slag om jouw geanimeerde reclameboodschap tot stand te laten komen. Dit wordt altijd voorafgegaan door een persoonlijk gesprek. De informatie die we tijdens deze meeting verkrijgen helpt ons bij het maken van een passend concept en script. Dit vormt de fundering van jouw commercial.

Als we de doelen duidelijk hebben, werken we dit uit op een storyboard. Tijdens dit proces is er nog ruimte voor het maken van aanpassingen of het toevoegen van ideeën. Na een akkoord van beide partijen gaan we aan de slag met de illustratie. Jouw commercial krijgt een passend scenario, en ook de huisstijl wordt toegevoegd voor een vleugje herkenbaarheid. Na dit proces wordt er een passende voice-over toegevoegd die de reclameboodschap naar grote hoogte tilt. Ook de animaties komen tot leven en de geluidseffecten worden hier en daar toegepast. De doorlooptijd van 3 a 4 weken wordt door het team van Donker Media dus goed besteed.

Wat is de ideale lengte van een commercial?


Een commercial in de vorm van een animatievideo moet de boodschap krachtig overbrengen in een kort tijdsbestek. De ideale tijdsduur ligt daarom doorgaans rond de anderhalve minuut. Dit geeft ons team voldoende tijd om jouw product, merk of dienst efficiënt neer te kunnen zetten. Door de korte lengte blijft de aandacht van de kijker behouden. De focus blijft hiermee gericht op de boodschap die verteld wordt. Ook voor online gebruik is het van groot belang dat een geanimeerde reclameboodschap niet te lang is. Zo kunnen ze eenvoudig worden geimplementeerd op websites of productpagina’s. De website zal door de korte speeltijd niet worden vertraagd.

Dat heeft een positieve uitwerking op de gebruikerservaring van de klant. Een korte geanimeerde commercial wekt nieuwsgierigheid op en zet de kijker aan tot het ondernemen van actie. Dit kan een aankoop van het product betekenen of een aanvraag tot meer informatie. Met maximaal anderhalve minuut als ideale tijdsduur, blijft de commercial zijn kracht dus behouden.

Kan een klant zelf een storyboard en voice-overtekst aanleveren?


Als je zelf al een idee hebt over de vormgeving van jouw commercial, mag je dat bij Donker Media altijd aanleveren. Dit kan een visual zijn, een element dat specifiek bij het product hoort of een favoriete stemacteur die past bij de uitstraling van jouw dienst of onderneming. Onze gespecialiseerde team verwerkt jouw suggesties graag in een pakkende commercial.

Deze samenwerking levert immers de mooiste eindresultaten op. Wil je dus zelf graag een storyboard, stemacteur of voice-over tekst aanleveren, dan is dat bij ons geen probleem. Ook als je nog geen idee hebt over hoe jouw geanimeerde reclame video eruit moet komen te zien staan we graag voor je klaar. Door onze brede vakkennis kunnen we je altijd voorzien van een waardevol advies.

Wat is er nodig voor een offerte?


Als je kiest voor een op maat gemaakte commercial van Donker Media, dan verwacht je dat natuurlijk ook van de offerte die je daarvoor ontvangt. Juist daarom stemmen we de kosten voor jouw geanimeerde reclameboodschap af op een aantal factoren. Deze zijn te breed om toe te lichten in een standaard formulier. Graag nodigen we je dan ook uit voor een persoonlijke meeting. Zo komen onze experts alles te weten over jouw wensen, en waar jouw commercial aan moet voldoen.

Hierbij kun je denken aan de animatievorm, het doel van de video én de elementen die daarvoor gebruikt moeten worden. We stellen je vragen, maar andersom staan we natuurlijk ook open voor jouw suggesties en ideeën. Na deze bijeenkomst hebben we voldoende informatie verzameld om je te kunnen voorzien van een op maat gemaakte offerte. En natuurlijk mag je daarbij een prima prijs-kwaliteitsverhouding verwachten.

Waarom zou ik kiezen voor Donker Media?


Donker Media kies je in de eerste plaats voor het leveren van kwalitatief maatwerk. Zeker bij commercials is dat van groot belang. Daarnaast hebben we een persoonlijk contact met onze klanten hoog in het vaandel staan. Zo kunnen we namelijk direct inspringen op eventuele ideeën en suggesties die toegevoegd of gewijzigd moeten worden.

Omdat we werken in een klein team van specialisten, is deadline bij ons altijd deadline. Je kunt dus een snelle doorlooptijd verwachten waarin we het proces meerdere keren met je zullen verifiëren. Nog een reden om voor Donker Media te kiezen is het maatwerk dat we leveren. Zo ben je altijd verzekerd van een doeltreffende geanimeerde commercial die de doelgroep op effectieve wijze bereikt.

Bekijk Enkele Case Studies

Wij helpen je graag

Er ging iets mis. Je bericht is niet verzonden
Vul alle velden in
Je bericht is verzonden.
We nemen binnen één werkdag contact met je op.
© COPYRIGHT DONKER MEDIA