Explanimation Reclassering

Reclassering Nederland begeleidt verdachten en veroordeelden tijdens het gehele proces vanaf de arrestatie tot nadat ze weer worden vrijgelaten. De instantie vroeg ons om het proces van de overdracht strafvonnissen tussen EU-lidstaten in een animatie uit te beelden.

Over Reclassering Nederland

De Stichting Reclassering Nederland zorgt ervoor dat verdachten en criminelen die zijn veroordeeld van de arrestatie tot na de vrijlating worden begeleid. Door erop toe te zien dat de veroordeelden hun verplichtingen nakomen en ex-gedetineerden voorbereid worden op een leven zonder criminaliteit, draagt Reclassering Nederland bij aan een veilige samenleving.

Over deze explanimation

In de explanimation geven we uitleg van de procedure van het overplaatsen van een gevangene in het buitenland die de straf in eigen land wil uitzitten, en alle zaken die hierbij komen kijken, van begin tot eind. Dit doen we met behulp van 2D animaties, ondersteund door tekstvakjes met een uitleg van wat er per stap gebeurt. Dit geeft een duidelijke en overzichtelijke weergave van het gehele proces.