Stappenplan

Voor het maken van een animatie

Concept en Script

Tijdens de eerste stap richten we ons op het verhaal dat je de kijkers wilt vertellen. Aan het hand van je verhaal, gewenste tijdsduur en stijl schrijven we een script voor de explanimation. Dit script dient als leidraad voor de explanimation en wordt in een latere fase door een voice-over artiest ingesproken. Als het script klaar is bedenken we een concept met verhaallijn voor de animatie. Het is ook mogelijk zelf een script aan te leveren.

Illustratie van meerdere scripts
Illustratie van storyboard proces

Storyboard

We nemen het gekozen script en verhaallijn en vertalen het naar een storyboard. In het storyboard zie je de tekst van het script verdeelt in verschillende scènes. Bij elke scène zie je naast de tekst ook een bijbehorende schetstekening. Je kunt het storyboard zien als een stripverhaal waarin de opzet van de explanimation te lezen is.

Illustraties

Als we het storyboard hebben, kunnen we gaan werken aan de illustraties. In deze fase word je verhaal gevisualiseerd en worden de schetsen uit het storyboard uitgewerkt tot volwaardige tekeningen. Afhankelijk van je wensen leidt deze fase tot illustraties in 2D, whiteboard stijl of 3D.

Illustratie van de pen tool
Illustratie van een microfoon

Voice-over

Deze fase is voor het realiseren van het belangrijkste geluid in de explanimation. Wij overleggen met je welke voice-over het meest geschikt is voor de animatie. Deze artiest zal het script vervolgens inspreken. Het ingesproken script werkt vervolgens als leidraad voor de snelheid en algemene flow van de explanimation.

Animatie

In deze fase word je verhaal een echte animatie! De illustraties uit de vorige fases worden nu geanimeerd, de karakters gaan bewegen en er komen overgangen tussen de scènes.

Illustratie van een bal animatie
Illustratie van een muzieknoot

Geluidseffecten

In deze laatste fase komen de geluidseffecten en de achtergrondmuziek bij je explanimation. Dit is een belangrijke stap omdat de juiste muziek en geluidseffecten een explanimation complimenteren. Ook een uitleg animatie nodig of een animatie laten maken? Bekijk ons portfolio of neem contact op.

Een offerte ontvangen voor je explanimation

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte