Wat kost een explanimation?

Bij Donker Media

Explanimation kosten

Een explanimation of animatiefilmpje is een moderne en zeer sterke manier van marketing. Door middel van leuke, bewegende afbeeldingen in combinatie met een voice-over komt jouw boodschap duidelijk over bij de doelgroep. Maar wat kost het laten maken van zo’n explanimation nu precies?

Op deze vraag is niet direct een antwoord te geven; dit ligt namelijk aan de hoeveelheid werk en tijd die in de video moet worden gestoken. Er komen namelijk meerdere stappen kijken bij het proces van het maken van een animatie: eerst moet er een script geschreven worden en vervolgens wordt er met potlood een storyboard uit geschetst dat uiteindelijk wordt uitgewerkt met echte illustraties. Nu moet er een voice-over worden ingesproken en is er een mogelijkheid tot bijhorende geluidseffecten. De kosten zijn verschillend bij elk project, maar om je toch een indicatie te geven, zullen we een grove schatting geven.

Illustratie van Erik die het niet weet
Illustratie van een rekenmachine

Kostenindicatie explanimation

De kosten van een explanimation zijn afhankelijk van onder andere de lengte van het filmpje, het doel dat je ermee wil behalen, de inhoud, het concept en het design. Hierom is het moeilijk om van tevoren precies aan te geven wat de kosten zijn, maar om je een grove indicatie te geven kan je rekening houden met een bedrag van tussen €2.000 en €5.000 voor een explanimation van 60 seconden.

Voor een precieze prijsspecificatie kan je vooraf bij ons terecht voor een intakegesprek. Hierbij nemen we alle aspecten van het animatiefilmpje rustig met je door. Vervolgens maken wij een offerte met een omschrijving van het project, een beknopte samenvatting van de inhoud en een uitgebreide prijsspecificatie.

Offerte en prijsspecificatie

Voor elke explanimation is de tijd die erin moet worden gestoken verschillend. De offerte wordt dus opgesteld aan de hand van het intakegesprek, waar wij een inschatting kunnen maken van de hoeveelheid arbeidsuren die er nodig zijn voor het management van het project, het maken van een ontwerp, de productie en natuurlijk de kosten die nodig zijn voor de voice-over en de muziek.

Wil je weten hoe we precies te werk gaan bij het maken van jouw animatie? Neem gerust contact op via ons contactformulier.

Illustratie van meerdere offertes
Een offerte ontvangen voor je animatie

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte