personages die illustreren

Waarom Donker Media

Donker Media kies je als je een maatwerk animatievideo wilt laten maken van topkwaliteit. Of dat nu om een 2D, 3D of whiteboard animatie gaat. Van script tot aan de uiteindelijke oplevering staat ons team van specialisten voor je klaar. Een persoonlijke aanpak, meedenken en creativiteit zijn daarbij onze speerpunten. Zo ben je altijd verzekerd van een krachtige animatie die zijn doel bereikt én een voordelig tarief.

Van idee naar 2D animatie

Ben je benieuwd hoe we jouw animatie filmpje maken, om jouw verhaal te vertellen? Onze animators
gaan met je in gesprek. Zo achterhalen we welke animatie video je wilt laten maken. Dat doen we
samen, door tijdens de verschillende stappen steeds in contact te blijven:

1. Het Script

Alles begint met een idee. Dat geldt ook voor een 2D animatie video. De productie van je video begint met een gesprek waarin we doelen en wensen inventariseren. In deze fase willen we je product, organisatie en doelgroep beter leren kennen. Op basis van deze inventarisatie schrijven we een eerste concept en script.

personage die een script schrijft

2. De Verhaallijn

We bepalen we de (illustratie)stijl van de animatie en verdelen het script in verschillende scenes. In elke scene beschrijven we wat we gaan vormgeven.

personage die een verhaallijn verzint

3. Het Storyboard

Wanneer het concept en het script akkoord zijn, beginnen we aan het storyboard. Dit is een visuele weergave van een aantal scenes uit je 2D animatie video. Je kunt het storyboard zien als een ruwe schets van de video-in-wording. Klanten vergelijken dit weleens met een stripverhaal.

personages die een storyboard ontwikkelen

4. De Illustraties

Nadat de grove lijnen zijn uitgezet met het storyboard, gaan we nu de details invullen. Dit begint met de illustraties en personages die we gaan gebruiken. We zoeken de juiste illustraties, zodat ze bijdragen aan het doel van de animatie video, en niet zorgen voor afleiding.

personages die illustraties maken

5. Animeren

Nu we alle onderdelen gekozen hebben, is het tijd om je animatie video tot leven te wekken. Dit is de taak van onze gepassioneerde animatoren. Werkend vanuit onze eigen animatiebureau zorgen zijn ervoor dat je idee werkelijkheid wordt.

personage die een animatie maakt en een personage die een script inspreekt

6. De Geluidseffecten

Als laatste voegen we de geluidseffecten toe. Deze zorgen ervoor dat we bepaalde delen van je verhaal extra kunnen accentueren. Ook helpen ze de aandacht vast te houden. Je 2D animatie video wordt hierdoor nóg aantrekkelijker.

personage die luistert naar muziek

Veelgestelde vragen

 • 1 Wat is een 2D animatie?

  Een 2D animatie is de meest gebruikte animatievorm. Gelukkig ben je daarvoor bij Donker Media precies op de juiste plek. We zijn namelijk dé specialist in deze animatietechniek. Een 2D animatie is een visueel aantrekkelijke video die zich af kan spelen in verschillende scenario's. De mogelijkheden zijn dan ook eindeloos. Een 2D animatievideo kun je inzetten voor het promoten van een product, het aankondigen een evenement of het duidelijk uitleggen van een complex verhaal.

  Een 2D animatie is vooral geschikt als je jouw doelgroep op unieke wijze wilt bereiken. Je geeft de kijker een leuke visuele ervaring die zorgt voor binding en de juiste sfeer. Een animatie in 2D kan worden weergegeven in elk denkbaar scenario. Of dat nu surrealistisch of reëel is. Het is misschien wel daarom dat er zoveel gebruikt wordt gemaakt van een geanimeerde video in 2D. De mogelijkheden zijn dan ook eindeloos te noemen. Deze animatietechniek is geschikt voor diverse reclamedoeleinden, maar ook als je jouw dienst of product op een duidelijke manier uit wilt laten leggen.

 • 2 Waarom een 2D animatie?
 • 3 Wanneer een 2D animatie?
 • 4 Wat kost een 2D animatie laten maken?
 • 5 Wat is de doorlooptijd van een 2D animatie?
 • 6 Wat is de ideale tijdsduur van een 2D animatie?
 • 7 Kan ik zelf een script, voice-over of storyboard aanleveren?
 • 8 Wat hebben jullie nodig om een offerte te maken?
 • 9 Waarom Donker Media kiezen voor mijn 2D animatie video?
personage die met een verrekijker een aantal plaatjes bekijkt

Bekijk ons werk:
Animatiefilmpjes

Misschien wil je zien hoe we een animatie maken op basis van jouw input. Dat kan aan de hand van de animaties die we voor andere klanten maakten, zoals KPN, DHL, ABN en Ziggo.

We zijn trots op de explanimations, animaties en animatievideos die we maakten. Bekijk ons portfolio en doe inspiratie op met de stijlen, scripts, boodschappen en andere elementen die je graag terug wilt zien in jouw video. Of vertel ons gericht waar je naar op zoek bent. Dan gaan we daarmee aan de slag voor een volledig unieke animatie die precies past bij wat jij jouw doelgroep wilt vertellen.

Animatie Laten Maken

Wil je een animatie laten maken? Dat is waar we goed in zijn. Wij hebben de ervaring, werken volgens een duidelijk stappenplan en blijven steeds met je in gesprek. Zo wordt het maken van een animatie een fijne samenwerking, waarbij je steeds een vinger aan de pols kunt houden. Wij ontwerpen wat jij kunt bedenken. Of wat je niet kunt bedenken, door je te helpen inspiratie en ideeën op te doen.

Dus ben je benieuwd hoe we jouw verhaal zouden vertellen in een animatie? Neem contact met ons op en ontvang een vrijblijvende offerte. Of stel ons je vragen, dan leggen we je graag uit hoe we voor jou een animatiefilmpje kunnen maken.

personages die in de lucht vliegen als een raket

Animatie Laten Maken

Met een animatie video van Donker Media is het mogelijk mensen in korte tijd
te informeren, aansporen of tot actie te overtuigen. Een animatie is makkelijk intern, via
social media of op een website te delen.