personages die illustreren

Waarom Donker Media

Je kiest voor Donker Media omdat je waarde hecht aan kwaliteit. Bij ons merk je dat niet alleen aan de persoonlijke service, maar zie je dat ook terug in het eindresultaat. Treffende animatievideo's die wat te vertellen hebben. Uiteraard perfect aansluitend bij jouw doelgroep, onderscheidend én op maat gemaakt. En naast onze transparante werkwijze denken we ook nog eens graag met je mee. Animatiebedrijf Donker Media is daarmee jouw professionele partner.

Ons stappenplan

Ben je benieuwd hoe we jouw animatie filmpje maken, om jouw verhaal te vertellen? Onze animators
gaan met je in gesprek. Zo achterhalen we welke animatie video je wilt laten maken. Dat doen we
samen, door tijdens de verschillende stappen steeds in contact te blijven:

1. Script en concept

Het begint allemaal bij het concept en script. Deze documenten stellen we op naar aanleiding van een intensief persoonlijk gesprek waarbij we alles willen weten over je organisatie, product en doelgroep. In deze fase ligt de nadruk op het scherp krijgen van de doelen van jouw 3D animatie. Pas wanneer we weten wát je precies wilt bereiken, gaan we kijken naar het hoe. Dit resulteert in het script.

personage die een script schrijft

2. De Verhaallijn

We bepalen we de (illustratie)stijl van de animatie en verdelen het script in verschillende scenes. In elke scene beschrijven we wat we gaan vormgeven.

personage die een verhaallijn verzint

3. Het Storyboard

Wanneer je akkoord bent met het verhaallijn en script, gaan we aan de slag met het storyboard. Dit is een visuele schets van jouw 3D animatie. Het storyboard is in eerste instantie een hulpmiddel om het creatieve overleg te voeren. Uiteindelijk zal het geaccordeerde storyboard de input zijn voor de volgende stappen.

personages die een storyboard ontwikkelen

4. De Illustraties

In het storyboard hebben we een ruwe schets van je 3D animatie gegeven. Nu zoeken we naar de te gebruiken illustraties. Dit gebeurt op detailniveau. We willen precies het juiste gevoel oproepen bij de kijker, daar heb je precies de juiste (combinatie van) illustraties voor nodig.

personages die illustraties maken

5. Animeren

De voice over artiest spreekt het script in. We veranderen vervolgens de statische illustraties in een dynamische animatie. De timing van de visuele effecten heeft hun bijzondere aandacht. Alles moet kloppen, vooral de timing met de vertelstem is belangrijk om het gewenste effect te bereiken.

personage die een animatie maakt en een personage die een script inspreekt

6. De Geluidseffecten

De geluidseffecten zijn de slagroom op de taart. In theorie kun je volstaan met een stem en bewegend beeld. Geluidseffecten zorgen er echter voor dat de kijker geen kans krijgt om af te dwalen. Soms verrassend, soms grappig, zorgen geluidseffecten voor nét even dat kleine beetje extra.

personage die luistert naar muziek

Veelgestelde vragen

 • 1 Wat is een 3D animatie?

  Een 3D animatie is een techniek die beelden op een realistische wijze weergeeft. Bij Donker Media zijn we gespecialiseerd in het maken van animatievideo’s in 3D. Een 3D geanimeerde video is een animatie die geheel gecomputeriseerd wordt. Dit zorgt voor een unieke visuele ervaring waarbij de mogelijkheden zo goed als eindeloos zijn. Een 3D animatie is geschikt voor diverse doeleinden. Hierbij kun je denken aan het schetsen van een bepaalde situatie, maar ook voor het promoten van producten en diensten worden ze veel ingezet. In elk geval zorgt een 3D animatie ervoor dat jouw boodschap op een prachtige wijze wordt vertelt.

  Met een 3D animatie bereik je jouw doelgroep op unieke en effectieve wijze. Je geeft de klant een visuele ervaring die direct inspeelt op de juiste emotie en binding. Een geanimeerde 3D video zorgt tevens voor meer diepte. Daarnaast kunnen er kunstmatig accenten worden uitgelicht of versterkt. Het is misschien wel daarom dat ze veel gebruikt worden om de werking van een product uiteen te leggen. Zelfs een dwarsdoorsnede in detail is bij een 3D animatie mogelijk. Ze zijn dan ook onmisbaar als je als ondernemer doeltreffend bezig wilt zijn met online of offline marketing.

 • 2 Waarom een 3D animatie?
 • 3 Wanneer een 3D animatie?
 • 4 Wat kost een 3D animatie?
 • 5 Wat is de doorlooptijd?
 • 6 Wat is de ideale tijdsduur van een 3D animatie?
 • 7 Mag ik zelf mijn script, voice-over of visuals toesturen?
 • 8 Wat is er nodig om een offerte te kunnen maken?
 • 9 Waarom zou ik kiezen voor Donker Media?
personage die met een verrekijker een aantal plaatjes bekijkt

Bekijk ons werk:
Animatiefilmpjes

Misschien wil je zien hoe we een animatie maken op basis van jouw input. Dat kan aan de hand van de animaties die we voor andere klanten maakten, zoals KPN, DHL, ABN en Ziggo.

We zijn trots op de explanimations, animaties en animatievideos die we maakten. Bekijk ons portfolio en doe inspiratie op met de stijlen, scripts, boodschappen en andere elementen die je graag terug wilt zien in jouw video. Of vertel ons gericht waar je naar op zoek bent. Dan gaan we daarmee aan de slag voor een volledig unieke animatie die precies past bij wat jij jouw doelgroep wilt vertellen.

Animatie Laten Maken

Wil je een animatie laten maken? Dat is waar we goed in zijn. Wij hebben de ervaring, werken volgens een duidelijk stappenplan en blijven steeds met je in gesprek. Zo wordt het maken van een animatie een fijne samenwerking, waarbij je steeds een vinger aan de pols kunt houden. Wij ontwerpen wat jij kunt bedenken. Of wat je niet kunt bedenken, door je te helpen inspiratie en ideeën op te doen.

Dus ben je benieuwd hoe we jouw verhaal zouden vertellen in een animatie? Neem contact met ons op en ontvang een vrijblijvende offerte. Of stel ons je vragen, dan leggen we je graag uit hoe we voor jou een animatiefilmpje kunnen maken.

personages die in de lucht vliegen als een raket

Animatie Laten Maken

Met een animatie video van Donker Media is het mogelijk mensen in korte tijd
te informeren, aansporen of tot actie te overtuigen. Een animatie is makkelijk intern, via
social media of op een website te delen.