Menu
slider achtergrond

Animatie laten maken?

Portfolio Prijs Opvragen

Animatie laten maken

Wil je een animatie laten maken? Elke dag opnieuw worden je klanten gebombardeerd aan commerciële prikkels. Volgens deskundigen krijgt iedereen elke dag opnieuw meer dan 3000 reclameboodschappen te verwerken. Je zult dan ook een originele en opvallende manier moeten vinden om opgemerkt te worden, laat staan om ervoor te zorgen dat mensen je boodschap onthouden. Hoe zorg je er voor dat juist jouw boodschap blijft hangen? Daar kan een animatie laten maken bij Donker Media bij helpen.

Animatie voorbeelden

ANIMATIES LATEN MAKEN? NEEM CONTACT OP CONTACT OPNEMEN

Ons stappenplan

Script afbeelding

1. Het Script

Het proces van een animatie laten maken begint met het script. Dit bestaat uit de tekst die de voice over artiest uiteindelijk opleest. Jij vertelt ons alles over je product, dienst of idee en wij vertalen het naar een script. Ook bepalen we de (illustratie)stijl van de animatie zodat je een beeld hebt hoe de animatie er uit gaat zien. Het is ook mogelijk om zelf een script aan te leveren.
Verhaallijn afbeelding

2. De Verhaallijn

We bepalen we de (illustratie)stijl van de animatie en verdelen het script in verschillende scenes. In elke scene beschrijven we wat we gaan vormgeven.
Storyboard afbeelding

3. Het Storyboard

Dit is een visuele weergave van hoe je animatie er uit gaat zien. Vergelijk het met een stripverhaal. Het kan voorkomen dat je iets op het storyboard ziet waar je bij het script enthousiast over was, maar bij nader inzien toch niet ziet zitten. Geen probleem, dan passen we dat aan. Dat is de kracht van een storyboard.
Illustratie afbeelding

4. De Illustraties

Nu het storyboard voltooid is, gaan we op zoek naar de juiste illustraties. Hierbij kijken we naar de mate van detaillering, het kleurenschema, de combinatie van illustraties en nog veel meer. In de regel geldt: less is more. We proberen alleen illustraties te gebruiken die essentieel zijn voor je verhaal. Onnodige afleidingen worden geschrapt. Ook in deze fase vindt weer intensief overleg plaats.
Animatie afbeelding

5. Animeren

We laten het script inspreken. Nu we de vertelstem hebben, kunnen we de illustraties animeren. We timen de animaties zo dat ze soepel samengaan met de vertelstem. Pauzes, veranderingen in tempo of toonhoogte en elementen waar je extra nadruk op wilt hebben vormen een natuurlijk kader waar we de bewegingen op afstemmen.
Geluidseffecten afbeelding

6. De Geluidseffecten

Pas op het laatst voegen we nog enkele geluidseffecten toe. Deze passen we aan op de rest van je animatie. Een goed geplaatst geluidseffect vergroot de kracht van je animatie. Je animatie is nu klaar om geleverd te worden. Je kunt hem nu opnemen op je website, social media en andere communicatiekanalen.

Wij helpen je graag

Er ging iets mis. Je bericht is niet verzonden
Vul alle velden in
Je bericht is verzonden.
We nemen binnen één werkdag contact met je op.
© COPYRIGHT DONKER MEDIA