personages die illustreren

Animatie Maken

Met een animatie video van Donker Media is het mogelijk mensen in korte tijd te informeren, aansporen of tot actie te overtuigen. Een animatiefilmpje is makkelijk intern, via social media of op een website te delen. Animatie studio Donker Media is specialist in het maken van animatie video’s.

Onze vaste all-in prijzen zijn inclusief professionele voice-over en oneindige revisierondes. Wij helpen je daarbij ook graag met het schrijven van een script bij je verhaal. Het is ook een optie om het script zelf aan te leveren. Tijdens het maken van je animatie houden we rekening met de huisstijl, zodat de animatie video perfect aansluit bij de andere communicatiemiddelen van je bedrijf.

Onze Werkwijze

Ben je benieuwd hoe we jouw animatie filmpje of bedrijfsanimatie maken, om jouw verhaal te vertellen?
Onze animators gaan met je in gesprek. Zo achterhalen we welke animatie video je wilt laten maken.
Dat doen we samen, door tijdens de verschillende stappen steeds in contact te blijven:

Starten met het script

Iedere animatiefilm start met een script. Dit wordt het verhaal dat je gaat overbrengen, uitgeschreven in actieve en overtuigende tekst. Vertel ons wat jij belangrijk vindt, dan schrijven wij het script voor je uit.

We tellen het aantal woorden, zodat het precies past binnen de lengte van de video die je voor ogen hebt. Bovendien kiezen we de woorden en zinsopbouw die de voice-over makkelijk en overtuigend kan uitspreken. Een goed script loopt lekker, legt nadruk op de belangrijkste punten en bevat alle details die niet mogen ontbreken. Pas na jouw akkoord op het script voor de animatievideo gaan we verder met de volgende stap.

personage die een script schrijft

Verder met de verhaallijn

We delen het script op in kleine stukjes. De aparte scènes vormen samen de verhaallijn die belangrijk wordt. Per scène geven we aan wat we daarmee willen uitbeelden, en welke illustraties we daarbij kunnen gebruiken.

Bovendien bepalen we in deze fase samen de stijl voor jouw animatie. Dat biedt een kapstok voor de rest van het stappenplan en proces, om de animatie te maken zoals je die voor ogen hebt.

Tip : vind je het lastig om de globale verhaallijn te bepalen? Geen zorgen. Wij hebben de ervaring en expertise om je daarmee te helpen.

personage die een verhaallijn verzint

Wij schetsen het storyboard

Zodra de verhaallijn staat schetsen we het storyboard. Daarmee krijgt de animatie die je wilt laten maken meteen meer vorm. We maken (potlood)schetsen, om per scène aan te geven hoe het er ongeveer uit gaat zien.

Uiteraard is er nog ruimte voor aanpassingen en eventuele verbeteringen. Toch geeft het storyboard dat we schetsen voor het animatiefilmpje al een goed beeld van hoe het er ongeveer uit gaat zien. Zo helpen we je stap voor stap op weg om een animatie te maken.

personages die een storyboard ontwikkelen

Illustraties voor de video

We ontwerpen illustraties in jouw eigen huisstijl. Dat zijn de tekeningen en plaatjes voor het maken van een animatie. Hiermee laten we jouw product of dienst zien, net als de uitleg of belangrijke stappen die je wilt communiceren.

Met één beeld proberen we meer te vertellen dan in de bekende 1.000 woorden. Zo gaan we jouw doelgroep uitleggen wat je wilt overbrengen. En kun je bovendien een animatievideo laten maken die jouw klant in één keer begrijpt. En die blijft hangen in het geheugen.

personages die illustraties maken

Animaties en voice-over

Daarna maken we animaties van de illustraties, om er beweging in te brengen. We brengen jouw product tot leven. Uiteraard kunnen we je eerder werk voor onze klanten laten zien om inspiratie op te doen. Zo bepalen we in overleg hoe het eruit moet gaan zien, hoeveel beweging je wilt en op welke manier we dat in beeld brengen.

personage die een animatie maakt en een personage die een script inspreekt

Geluidseffecten erbij

Ten slotte brengen we beeld én geluid samen, door er naast de voice-over geluidseffecten aan toe te voegen. Zo leggen we de nadruk op alles wat er belangrijk is. Bovendien trekken we op de juiste momenten de aandacht of helpen we de aandacht nog net iets langer vast te houden.

Het resultaat is een complete animatievideo, volledig op basis van jouw wensen. Daarmee kun je jouw klanten, werknemers of anderen precies vertellen wat je belangrijk vindt. Dus wil je daarmee aan de slag? Bel ons op telefoonnummer +31 40 744 02 52, stuur een e-mail naar contact@donkermedia.nl of gebruik het contactformulier. Dan nemen we snel contact met je op.

personage die luistert naar muziek
personage die met een verrekijker een aantal plaatjes bekijkt

Bekijk ons werk:
Animatiefilmpjes

Misschien wil je zien hoe we een animatie maken op basis van jouw input. Dat kan aan de hand van de animaties die we voor andere klanten maakten, zoals KPN, DHL, ABN en Ziggo.

We zijn trots op de explanimations, animaties en bedrijfsanimaties die we maakten. Bekijk ons portfolio en doe inspiratie op met de stijlen, scripts, boodschappen en andere elementen die je graag terug wilt zien in jouw video. Of vertel ons gericht waar je naar op zoek bent. Dan gaan we daarmee aan de slag voor een volledig unieke animatie die precies past bij wat jij jouw doelgroep wilt vertellen.

personages die lopen over een pad getekend door een pen tool

Waarom een
animatie maken?

Ben je benieuwd waarom anderen een animatiefilm laten maken? Het is de mooiste en meest duidelijke manier om complexe boodschappen over te brengen. We combineren beeld én geluid, zowel met een voice-over als geluidseffecten.

Dus heeft jouw doelgroep weinig tijd, of wil je medewerkers op de hoogte brengen van een nieuwe ontwikkeling? Dankzij een animatie die we voor je maken kun je in bijvoorbeeld 60 seconden veel meer vertellen dan met een volledige handleiding of een productbeschrijving.

Animatie Laten Maken

Wil je een animatie laten maken? Dat is waar we goed in zijn. Wij hebben de ervaring, werken volgens een duidelijk stappenplan en blijven steeds met je in gesprek. Zo wordt het maken van een animatie een fijne samenwerking, waarbij je steeds een vinger aan de pols kunt houden. Wij ontwerpen wat jij kunt bedenken. Of wat je niet kunt bedenken, door je te helpen inspiratie en ideeën op te doen.

Dus ben je benieuwd hoe we jouw verhaal zouden vertellen in een animatie? Neem contact met ons op en ontvang een vrijblijvende offerte. Of stel ons je vragen, dan leggen we je graag uit hoe we voor jou een animatiefilmpje kunnen maken.

personages die in de lucht vliegen als een raket

Animatie Laten Maken

Met een animatie video van Donker Media is het mogelijk mensen in korte tijd
te informeren, aansporen of tot actie te overtuigen. Een animatie is makkelijk intern, via
social media of op een website te delen.