Menu
slider achtergrond

Animatiebedrijf Donker Media

Portfolio Prijs opvragen

Animatiebedrijf Donker Media

Of je nu graag reclame wilt maken voor je bedrijf, een bepaalde actie onder ogen wilt brengen of interne uitleg aan medewerkers op een heldere wijze wilt overbrengen; bij animatiebedrijf Donker Media kun je altijd terecht om voor jouw op maat gemaakte animatie video’s te maken. Wij gaan graag met je in gesprek, om zo een script op te stellen waaruit een perfect afgewerkte animatie video kan ontstaan. Frisse animaties in 2d of 3d, een voice-over, muziek en geluidseffecten; het is allemaal in jouw video inbegrepen, zodat mensen graag naar jouw videoboodschap kijken!

Animatie video voorbeelden

Maak een keuze uit onze animatiesoorten

Basis

Basis

De basis animaties bestaan uit eenvoudig vormgegeven 2D illustraties waar vaak ook iconen of teksten in beeld komen. Klik op de bovenstaande illustratie om een voorbeeld te bekijken.
Complex

Complex

Bij de complex animaties besteden we meer tijd aan de details van de illustraties, (karakter)animaties en geluidseffecten. Kan ook 3D animaties bevatten. Klik op de bovenstaande illustratie om een voorbeeld te bekijken.
Whiteboard

Whiteboard

Bij een whiteboard animatie wordt op een speelse wijze het onderwerp eenvoudig uitgetekend. Ideaal om complexe materie uit te leggen. Klik op de bovenstaande illustratie om een voorbeeld te bekijken.

Waarom Donker Media

Bij Donker Media geloven we dat alles beter wordt met persoonlijke aandacht. Daarom houden we gedurende het proces nauw contact met je. Dat resulteert in unieke animaties die het verhaal vertellen van jouw onderneming, product of dienst. Doordat we ons verdiepen in wat jij wilt uitdragen, ontstaat er altijd een pakkend eindresultaat. Door een video te laten maken bereik je jouw doelgroep op een unieke én onderscheidende manier. Onze experts staan daarin graag voor je klaar.

Ons recept

Script afbeelding

1. Script

In de beginfase is je rol van vitaal belang. We zullen je honderduit vragen stellen over je bedrijf, de cultuur, de huisstijl, je klanten, je producten en wat je met je animatie video wil bereiken. Het einddoel van deze fase is een concept en script voor je animatie video waar je tevreden over bent.
Verhaallijn afbeelding

2. Verhaallijn

We bepalen we de (illustratie)stijl van de animatie en verdelen het script in verschillende scenes. In elke scene beschrijven we wat we gaan vormgeven.
Storyboard afbeelding

3. Storyboard

Onze tekenaars gaan aan het werk om het concept en script te vertalen naar tekeningen. Ze vertalen de tekst naar beeld. Het creatieve resultaat hiervan noemen we het storyboard. Aan de hand van het storyboard gaan we weer het gesprek aan om af te stemmen of je nog tevreden bent met de ingeslagen weg.
Illustratie afbeelding

4. Illustratie

Denk hierbij aan personages, maar ook aan de omgeving waarin zij zich bevinden. Deze fase kan nog een hele puzzel zijn. Gelukkig hebben onze mensen verstand van visuele communicatie en vinden ze het heerlijk zich hierin vast te bijten. Jij hoeft alleen maar te laten weten of je het eens bent met onze voorstellen.
Animatie afbeelding

5. Animatie

De timing van de stem is voor de animatoren een belangrijk kader. We nemen de stemopname op, nu kunnen we de illustraties tot leven wekken. De illustraties worden geanimeerd.
Geluidseffecten afbeelding

6. Geluidseffecten

Met geluidseffecten kun je de aandacht van de kijker sturen en emoties oproepen. Maar dan moeten ze wel goed passen bij de rest van je animatie. Daarom voegen we de geluidseffecten als laatste toe. Je animatie is nu klaar voor gebruik!

Veelgestelde vragen

Waarom een animatiebedrijf inschakelen?


Een animatiebedrijf zorgt ervoor dat jouw merk, bedrijf, dienst of product op doeltreffende manier onder de aandacht van de doelgroep wordt gebracht. Een animatiebedrijf beschikt namelijk over de ervaring om dat te kunnen bereiken. Zo kan het zijn dat je sommige marketing vormen tevergeefs hebt uitgeprobeerd of toegepast. Juist dan is het een goed idee om het advies en de ondersteuning van een animatiebedrijf in te schakelen. Zo weet je namelijk zeker dat het eindresultaat alles bevat waar je op gehoopt had. Een animatiebedrijf is gespecialiseerd in het maken van verschillende animatie video’s.

2D, 3D of whiteboard animaties zijn hier een goed voorbeeld van. Ze leggen de werking van een dienst uit, promoten een merk of laten de doelgroep kennis maken een product of onderneming. Een animatiebedrijf zorgt met een op maat gemaakte animatie voor de juiste klantenbinding en vergroot de vindbaarheid in Google. Hoewel deze voordelen al redelijk overweldigend zijn, zijn er nog een aantal redenen op te noemen waarom je de hulp van een animatiebedrijf in zou moeten roepen. Donker Media staat daarom graag voor je klaar.

Wat is de werkwijze van jullie animatiebedrijf?


Het team van Donker Media werkt volgens een persoonlijke aanpak. Ons animatiebedrijf is tijdens het proces dan ook graag betrokken bij de betreffende onderneming. Onze werkwijze en het traject dat we daarbij volgen begint dan ook met een persoonlijk gesprek. Zo komen we alles te weten over jouw doelstellingen, wensen en het bedrijf, dienst of product. Op deze manier komt er een eerste concept en script tot stand.

Het storyboard is bij uitstek geschikt om de ideeën tot nu toe nog meer te kunnen identificeren. Daarbij werkt ons team aan de verfijning, worden aanpassingen doorgevoerd en brengen we hier en daar wat verbeteringen aan. Na deze eerste stap beginnen met met het illustreren van jouw animatievideo. De juiste vormen komen tot leven in een treffend scenario die geheel op maat wordt gemaakt voor jouw geanimeerde video. Ook voegen we eventueel een voice-over toe en zoeken we naar passende geluidseffecten die jouw video nog meer kracht geven. Na een kritische blik op het resultaat en jouw definitieve goedkeuring is de animatievideo af. Uiteraard kun je deze direct online of offline in gaan zetten.

Welke animatievorm is geschikt voor mijn video?


De animatievorm die we gaan gebruiken wordt bepaald door een aantal dingen. Binnen ons animatiebedrijf hebben we door onze ruime ervaring natuurlijk altijd een goede oplossing voorhanden. We mogen ons dan ook met recht dé specialist voor 2D, 3D en whiteboard animaties noemen. Een passende format voor jouw geanimeerde video is dan ook snel gevonden.

Wil je graag een geanimeerde corporate bedrijfsfilm laten maken? Ook dan voorzien we je binnen ons animatiebedrijf van de juiste animatievorm. De stijlen die we gebruiken voor de animatie zijn ook afhankelijk van jouw doelstellingen en de boodschap die je graag over wilt brengen op de doelgroep. Uiteraard voorzien onze experts je daarin graag van een waardevol en aansluitend advies. Ook als je zelf al een voorkeur hebt voor een animatievorm staan we graag voor je klaar. Ons team bespreekt samen met jou graag de vele opties voor de verschillende animatievormen in ons pakket.

Wat kost een animatie?


Als je een geanimeerde video wilt laten produceren door een animatiebedrijf speelt ook het budget en de prijs een grote rol. Uiteraard wil je vooraf graag weten waar je aan toe bent. Bij Donker Media houden we van transparantie. Daarom lichten we de kosten voor jouw animatie graag toe in een wederzijds gesprek. Onze animaties zijn allemaal maatwerk. Dat betekent dat ze precies volgens jouw wensen worden gemaakt. Het hanteren van vaste bedragen is daarom niet van toepassing. De prijs voor het laten maken van een animatievideo is daarmee afhankelijk van enkele facetten. De gewenste animatiestijl, jouw persoonlijke doelen, de lengte van de video én de moeilijkheidsgraad van de boodschap spelen hier allemaal in mee.

Het laten toevoegen van extra elementen of materialen heeft ook invloed op de prijs van jouw animatievideo. Hierbij kun je denken aan het laten toevoegen van een voice-over of andere elementen die bijdragen aan de kracht van jouw animatie. Een persoonlijke ontmoeting geeft antwoord op al deze vragen. Na het gesprek weet je niet alleen hoe jouw video tot stand komt, maar ben je ook zeker van een op maat gemaakte offerte.

Wat is de doorlooptijd van een animatie?


Binnen animatiebedrijf Donker Media gaan we uit van een maximale doorlooptijd van c.a 3 a 4 weken. Deze tijd is inclusief het kennismakingsgesprek en de stappen die we moeten doorlopen tijdens het proces. Deze stappen worden door ons team vakkundig en nauwgezet doorlopen. Het kennismakingsgesprek geeft ons team een goed inzicht in jouw persoonlijke wensen en de doelen die je graag wilt bereiken. Na dit gesprek gaan we verder met het script en het storyboard. Ook het illustreren en animeren van jouw video zijn onderdeel van het proces dat we doorlopen.

Uiteraard stellen we alles in het werk om de geanimeerde video aan te laten sluiten bij jouw bedrijf, organisatie of merk. En heb je tussentijds nog vragen of suggesties? Een persoonlijk contact stellen we tijdens de doorlooptijd altijd op prijs. Dit geeft ons team juist de mogelijkheid om aanpassingen en ideeën direct door te kunnen voeren. Het team van animatiebedrijf Donker Media benut tijdens de doorlooptijd van jouw animatie alle mogelijkheden en opties die jouw animatievideo pakkend en doeltreffend maken.

Wat is de ideale tijdsduur van een animatie?


Animatiebedrijf Donker Media werkt met een ideale tijdsduur van één tot anderhalve minuut voor haar animaties. Zo blijft de video zijn kracht en relevantie optimaal behouden. Ons team is dan ook niet voor niets dé specialist in het helder overbrengen van gecompliceerde content in korte tijd. Het vestigen van de aandacht op de video is nog een reden waarom de lengte van een animatie zo beknopt is. De focus van de kijker blijft gericht op de boodschap die verteld wordt. Zeker als jij je bedenkt dat mensen al na 3 minuten afgeleid zijn, is het van groot belang dat een animatievideo kort en bondig weergegeven wordt.

De nieuwsgierigheid wordt gewekt terwijl de geanimeerde video langer in het geheugen van de kijker blijft hangen. De korte tijdsduur heeft tevens een positief effect op de laadtijd van jouw website. Het uploaden van de video gaat snel en efficiënt. De website of pagina kan daardoor snel blijven laden. Hiermee wordt de gebruiksvriendelijkheid van de pagina in de hand gewerkt. Dit schept vertrouwen bij de bezoeker die wordt voorzien van een goede gebruikservaring. De zoekmachines waarderen dit vervolgens met een betere vindbaarheid.

Kan ik zelf een script of andere gegevens aanleveren?


Bij Donker Media mag je zelf materialen aanleveren die je relevant acht aan je video. Ons creatieve team denkt daarin graag met je mee. Of dat nu gaat om een tekst, script, visual of zelfs een geluidseffect. We weten zeker dat we door jouw aanlevering én onze expertise samen tot een perfect eindresultaat kunnen komen. Natuurlijk kun je daarbij altijd uitgaan van een persoonlijke begeleiding en ondersteuning. Ook als je niets hebt om aan te leveren staan we graag voor je klaar. Passende oplossingen worden door ons animatiebedrijf altijd gevonden. Daarvoor beschikken we over voldoende expertise en ervaring in het vak. Bij animatiebedrijf Donker Media leveren we op maat gemaakte animatievideo’s van hoge kwaliteit. Ook als je zelf materiaal wilt aanleveren of onze professionals liever aan het werk zet.

Wat hebben jullie nodig om een offerte te maken?


Bij animatiebedrijf Donker Media ontvang je altijd een op maat gemaakte offerte. Dit kunnen we doen aan de hand van specifieke informatie. Deze info kun je niet toevoegen op een contactformulier. Daarom beginnen we een traject ook altijd met een persoonlijke ontmoeting. Zo kunnen we je altijd een maatwerk offerte garanderen. De prijsopgave is afgeleid van diverse elementen. Deze bevatten onder andere de animatievorm, de boodschap die naar buiten gebracht moet worden én jouw persoonlijke wensen en voorkeuren.

Het gebruik van specifieke materialen aan jouw animatievideo kan de offerte tevens beinvloeden. Tijdens een aangename brainstormsessie horen we graag waar jouw animatievideo aan moet kunnen voldoen. Uiteraard is er voor jou ook voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen of het opperen van suggesties. Zo kunnen we het gesprek afronden met de informatie die we nodig hebben om een pakkende animatie te kunnen produceren. En natuurlijk voorzien we je van een scherpe prijsopgave voor jouw geanimeerde video.

Waarom animatiebedrijf Donker Media?


Kies je voor een animatiebedrijf, dan kies je voor de experts van Donker Media. Wij bieden je alle vakkennis die nodig is voor het maken van een doeltreffende 2D, 3D of whiteboard animatievideo. Naast een flinke dosis vakkennis kun je bij ons ook vertrouwen op een fijn persoonlijk contact. Ons kleine team van creatieve specialisten hecht daar veel waarde aan. Zo blijven we betrokken vanaf de eerste minuut en kunnen we wijzigingen of suggesties direct meenemen in ons proces.

Een op maat gemaakte animaties binnen ons animatiebedrijf dan ook altijd gegarandeerd. Ons team bestaat uit een selecte groep animatie specialisten die bol staat van inzicht en creativiteit. Zo ben je altijd verzekerd van een effectieve animatie die het gewenste verhaal kort en krachtig over kan brengen. Kiezen voor animatiebedrijf Donker Media brengt je natuurlijk meer dan succes alleen. Bij ons ben je ook verzekerd van maatwerk support én een uitstekende verhouding in prijs en kwaliteit.

Bekijk Enkele Case Studies

Wij helpen je graag

Er ging iets mis. Je bericht is niet verzonden
Vul alle velden in
Je bericht is verzonden.
We nemen binnen één werkdag contact met je op.
© COPYRIGHT DONKER MEDIA