personages die illustreren

Waarom Donker Media

Een op maat gemaakte animatievideo laat je ontwikkelen door Donker Media. We vertalen de identiteit van je onderneming, product of dienst in een heldere video. Ons creatieve team van animatoren staat daarin graag voor je klaar. Daarbij mag je rekenen op de juiste knowhow, een perfecte service en een fijn persoonlijk contact. Bij Donker Media ben je altijd verzekerd van een maatwerk animatievideo voor een scherpe prijs.

De aanpak van Donker Media

Ben je benieuwd hoe we jouw animatie filmpje maken, om jouw verhaal te vertellen? Onze animators
gaan met je in gesprek. Zo achterhalen we welke animatie video je wilt laten maken. Dat doen we
samen, door tijdens de verschillende stappen steeds in contact te blijven:

Fase 1: Script

Tijdens een sessie vragen we je het hemd van het lijf over je verhaal. De kernboodschap vertalen we naar een script.

personage die een script schrijft

Fase 2: Verhaallijn

We bepalen we de (illustratie)stijl van de animatie en verdelen het script in verschillende scenes. In elke scene beschrijven we wat we gaan vormgeven.

personage die een verhaallijn verzint

Fase 3: Storyboard

Nu we je script hebben, gaan we aan de slag met de visuele kant van je bedrijfsanimatie. Daarvoor maken we eerst een storyboard. Dit helpt een beeld te schetsen van het beoogde eindproduct. Ook hier vragen we je feedback en schaven we bij waar nodig.

personages die een storyboard ontwikkelen

Fase 4: Illustratie

We vertalen het storyboard met schetsen naar een storyboard met uitgewerkte illustraties. Nu zie je precies hoe je animatie eruit komt te zien.

personages die illustraties maken

Fase 5: Animatie

Onze animatoren waren in de eerdere fases al bij je project begonnen, maar nu mogen ze pas écht aan het werk. We brengen in de animatiestudio de illustraties tot leven.

personage die een animatie maakt en een personage die een script inspreekt

Fase 6: Geluidseffecten

Het menselijk brein registreert vooral dat wat verrassend is. Een goedgeplaatst geluidseffect trekt de aandacht en kan dus helpen om de focus te leggen op een specifiek onderdeel van je verhaal. Dit helpt de kijker om de kern van je boodschap beter te onthouden.

personage die luistert naar muziek

Veelgestelde vragen over animaties

 • 1 Waarom een bedrijfsanimatie laten maken?

  Een bedrijfsanimatie laat je maken als je jouw doelgroep op een unieke wijze wilt bereiken. Daarnaast vergroot je de bekendheid van je onderneming, product of dienst én werk je aan de brand identity. Tegenwoordig zijn we steeds visueler ingesteld. We kijken dan ook liever naar een pakkende video dan dat we ons moeten inlezen in een stuk tekst. In veel gevallen onthouden we deze informatie niet en draagt het als ondernemer niet bij aan de bekendheid van je dienst of product.

  Een bedrijfsanimatie laten maken door Donker Media heeft dat effect wel. Daarnaast bieden we je tal van mogelijkheden om je doelgroep optimaal te kunnen bereiken. We passen de video aan jouw huisstijl aan, en bedenken pakkende scenario’s waarmee je zorgt voor een perfecte klantenbinding. Nog een reden voor het laten maken van een bedrijfsanimatie zijn de vele mogelijkheden voor online marketing. Ze zorgen voor een optimaal bereik. Daarbij maakt het natuurlijk niet uit of je voor een 2D, 3D of whiteboard bedrijfsanimatie kiest.

 • 2 Wanneer een bedrijfsanimatie laten maken?
 • 3 Welke animatievorm is geschikt voor mijn bedrijfsanimatie?
 • 4 Wat kost heb maken van een bedrijfsanimatie?
 • 5 Wat is de doorlooptijd van een bedrijfsanimatie?
 • 6 Hoe lang mag een goede bedrijfsanimatie duren?
 • 7 Kan ik zelf een storyboard en voice-over aanleveren?
 • 8 Wat hebben jullie nodig voor een offerte?
 • 9 Waarom Donker Media kiezen voor mijn bedrijfsanimatie?
personage die met een verrekijker een aantal plaatjes bekijkt

Bekijk ons werk:
Animatiefilmpjes

Misschien wil je zien hoe we een animatie maken op basis van jouw input. Dat kan aan de hand van de animaties die we voor andere klanten maakten, zoals KPN, DHL, ABN en Ziggo.

We zijn trots op de explanimations, animaties en animatievideos die we maakten. Bekijk ons portfolio en doe inspiratie op met de stijlen, scripts, boodschappen en andere elementen die je graag terug wilt zien in jouw video. Of vertel ons gericht waar je naar op zoek bent. Dan gaan we daarmee aan de slag voor een volledig unieke animatie die precies past bij wat jij jouw doelgroep wilt vertellen.

Animatie Laten Maken

Wil je een animatie laten maken? Dat is waar we goed in zijn. Wij hebben de ervaring, werken volgens een duidelijk stappenplan en blijven steeds met je in gesprek. Zo wordt het maken van een animatie een fijne samenwerking, waarbij je steeds een vinger aan de pols kunt houden. Wij ontwerpen wat jij kunt bedenken. Of wat je niet kunt bedenken, door je te helpen inspiratie en ideeën op te doen.

Dus ben je benieuwd hoe we jouw verhaal zouden vertellen in een animatie? Neem contact met ons op en ontvang een vrijblijvende offerte. Of stel ons je vragen, dan leggen we je graag uit hoe we voor jou een animatiefilmpje kunnen maken.

personages die in de lucht vliegen als een raket

Animatie Laten Maken

Met een animatie video van Donker Media is het mogelijk mensen in korte tijd
te informeren, aansporen of tot actie te overtuigen. Een animatie is makkelijk intern, via
social media of op een website te delen.