6 video sites die niet beginnen met een Y

6 video sites die niet beginnen met een Y

Wanneer je een mooie 2D/3D animatie of whiteboard animatie hebt gemaakt wil je dat mensen deze bekijken. Behalve op je eigen website en YouTube, zijn er nog heel veel sites waar je jouw video kunt uploaden. In dit artikel noemen we er zes.

#1 Break

Break draait om vermaak. Deze site is voor mensen die even wat afleiding zoeken, zoals “pranks” en “#fails”. Dat zijn er elke maand ongeveer 14 miljoen.

#2 Daily Motion

Het Franse Daily Motion trekt elke maand 100 miljoen bezoekers. Daily Motion is erg goed te vergelijken met YouTube. Bezoekers komen hier om zich te laten vermaken, bijvoorbeeld met kattenfilmpjes of memes. Een directe concurrent van YouTube dus.

#3 LiveLeak

LiveLeak is een stuk politieker georienteerd dan andere videosites. Hoewel je in principe alle content mag uploaden, gaat het op LiveLeak vooral over (geo)politiek. LiveLeak trekt elke maand ruim 45 miljoen bezoekers.

#4 Metacafe

Ook MetaCafé is vooral bedoeld als bron van entertainment en wordt bezocht door 12 miljoen mensen per maand.

#5 Veoh

Veoh is eigenlijk het kleine zusje (15 miljoen bezoekers) van YouTube.

#6 Vimeo

Vimeo is met 130 miljoen bezoekers per maand een grote speler. Over het algemeen zijn de video’s op Vimeo professioneler dan de meeste YouTube filmpjes. De site is weliswaar kleiner dan YouTube, maar bezoekers komen er voor de kwaliteit.

Wees selectief

Wanneer je je video wilt uploaden is het slim stil te staan bij het karakter van de site. Zo zal het politiek georiënteerd “LiveLeak” een voor jouw merk misschien minder relevant publiek aantrekken. Ook kan bijvoorbeeld het Vimeo-publiek minder positief reageren op een al te commerciële video. Aan de andere kant kun je jouw video op de meeste video sites ook promoten en als reclame-middel gebruiken.

Zoals bij alles geldt ook bij het uploaden van je animatie video: denk goed na over wat je doet en wat je wil bereiken. Bij Donker Media animatie hebben we jaren ervaring in het maken van animatie video's en helpen we je graag bij het nemen van de juiste beslissingen. Neem voor meer informatie contact op per email of bel ons op 040-744 02 52.