7 Redenen waarom whiteboard animaties beter converteren

7 Redenen waarom whiteboard animaties beter converteren

Bij Donker Media geloven we heilig in de kracht van animatie video. Een populaire vorm van animatie video is de whiteboard animatie. Je kent ze wel, die filmpjes waarin je een hand ziet die tekeningen maakt die passen bij wat een voice over aan het vertellen is. We geven 7 redenen waarom whiteboard animaties beter converteren en dus leiden tot meer klanten en een hogere omzet.

  • Whiteboard animaties zijn relatief goedkoop. Daarom kun je voor elk marktsegment een eigen animatie laten maken. Zo sluit je perfect aan op je klant en realiseer je meer omzet.
  • Whiteboard animaties zijn leuk, in tegenstelling tot conventionele reclamefilmpjes. Daardoor kijken mensen met meer aandacht en gaan ze eerder in op je call-to-action.
  • Je kunt Whiteboard animatie video’s overal gebruiken. Daarmee is het een flexibel instrument wat je overal in je marketingcampagne kunt inzetten. Plaats hem op je homepage, elders op de website, in je social media uitingen en toon hem tijdens sales gesprekken.
  • Mensen onthouden ze. En als mensen je boodschap onthouden, zullen ze er eerder naar handelen. Bovendien is de kans dat mensen je boodschap verder vertellen een stuk groter.
  • Whiteboard animaties maken het makkelijk om ambassadeur van je merk te worden. Enthousiaste klanten willen anderen vertellen hoe goed je hen hebt geholpen. Met een whiteboard animatie die ze kunnen delen op social media maak je het hen een stuk makkelijker.
  • Een professioneel scriptschrijver zorgt dat je whiteboard animatie op krachtige wijze laat zien hoe onmisbaar jouw product is voor de kijker. Je kunt tonen hoe het product of de dienst in hun leven past, wat het hen oplevert en hoe ze het zullen gebruiken. Een goede whiteboard animatie laat zien dat ze eigenlijk niet zonder jouw aanbod kunen.
  • Een goede whiteboard animatie heeft een duidelijke call-to-action. Zo help je de toekomstige klant de volgende stap in je sales funnel te zetten.

Elk van deze voordelen kan worden samengebracht in één animatie video. Donker Media, de animatie studio uit Eindhoven is hierin gespecialiseerd en belooft dat elke animatie die we leveren alle zeven elementen in zich heeft. Nieuwsgierig? Neem eens contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.