Animatie video laten maken?

Animatie video laten maken?

Het Nederlandse woord “animatie” komt van het Latijnse woord voor levenskracht of ziel, het woord “video” betekent “ik zie” in het Latijn, dus uiteindelijk betekent “animatievideo” niets minder dan: “Ik zie iets dat leeft!”, en dat is precies wat een goede animatie doet: Het creëert de illusie van beweging, het geeft een beeld dat wel lijkt te leven, ook als is het misschien een volstrekt tweedimensionale animatiefilm die bevolkt wordt door getekende figuren – uiteindelijk is een goede animatie iets dat een hart en ziel heeft ...

De illusie van beweging

Maar hoe doen wij dit? Hoewel het effect natuurlijk betoverend is, is het productieproces dat achter een animatie schuilgaat verre van tovenarij.

Om te beginnen, werkt een animatievideo dankzij de wonderlijke manier waarop ons brein in elkaar zit. Door op hoge snelheid plaatjes achter elkaar af te spelen die net iets van elkaar verschillen, denkt ons brein dat het een voortdurende beweging ziet – de plaatjes gaan gewoon te snel voor onze hersenen om ze effectief van elkaar te kunnen onderscheiden. En dat heeft een nuttig effect, want het menselijk oog wordt van nature door bewegende beelden aangetrokken!

De logische consequentie van deze manier waarop onze geest werkt, is natuurlijk wel dat je eerst een hoop werk moet uitvoeren om een goedlopende animatiefilm te maken, niet alleen omdat je veel van deze plaatjes nodig hebt, maar ook omdat uitzonderlijke nauwkeurigheid en toewijding aan detail vereist is om ervoor te zorgen dat alle frames uiteindelijk als een puzzel in elkaar passen.

Gelukkig dat u daarom een beroep kunt doen op Donker Media, omdat wij buitengewoon ervaren zijn in het professioneel produceren van animatievideo’s.

Hoe gaan wij te werk?

Wij beginnen door goed naar u te luisteren. Tijdens onze eerste kennismaking vertelt u ons wat uw wensen, eisen en voorkeuren voor de animatie zijn, en overhandigd u het script.

Op basis van dit script schrijven wij dan een verhaallijn dat vervolgens wordt uitgewerkt tot een volledig storyboard.

Dit komt dan onder de hoede van ons professionele animatieteam, die het “stripverhaal” van het storyboard omtoveren tot een in het oog springende animatie.

De laatste stap is het toevoegen van de voice-over aan de animatie, en dan is uw eigen animatievideo klaar om op uw website of sociale media geplaatst te worden!