Animaties op landingspagina's

Animaties op landingspagina's

Een landingspagina bevat alle informatie over een product of dienst die potentiële klanten nodig hebben. Een uitlegvideo kan daar een sterke toegevoegde waarde hebben! Met een goede video breng je immers meer informatie over en optimaliseer je dus de conversie. Uiteindelijk zal dat tot hogere verkoopcijfers leiden. Wel is het daarbij natuurlijk van belang dat de video ook echt van optimale kwaliteit is. Alleen op die manier haal je mensen echt effectief over om het product aan te schaffen. Maar waar moet een video op een landingspagina nu aan voldoen?

Lengte

De beste uitlegvideo’s duren 60 tot 100 seconden. Duurt het langer, dan zullen veel kijkers voor het eind afhaken en bereik je nog steeds niets. Wil je meer informatie kwijt dan je in die 100 seconden kunt stoppen? Eén optie is om meerdere video’s te maken, bijvoorbeeld als je meerdere producten aanbiedt. Ook kun je alleen de kern van de boodschap in de video zetten en de details in de tekst op de pagina bespreken. Let er daarbij op dat je niet voor lange, dichte lappen tekst gaat. Korte alinea’s met nuttige illustraties zien er aantrekkelijker uit.

Plaatsing en afspelen

De video trekt de meeste aandacht wanneer hij in het midden van de pagina geplaatst wordt. Een felgekleurde afspeelknop zorgt ervoor dat mensen er sneller op klikken. Zet de video in ieder geval niet op autoplay, en zeker niet met geluid! Dat zal mensen alleen maar ergeren. Niemand wil plotseling gestoord worden wanneer hij rustig door een pagina scrolt. De afleiding zorgt er in het ergste geval juist voor dat je product niet gekocht wordt.

Design

Om te beginnen is het natuurlijk belangrijk dat de video er professioneel uitziet. Een knullig gemaakt filmpje zal potentiële klanten hoogstens afschrikken. Zelfs voor beginnende start-ups is het aan te raden om in een goed design te investeren – dat kan vaak goedkoper dan je denkt. Let er bij het ontwerpen natuurlijk op dat het resultaat goed aansluit op de bestaande huisstijl. Een video die uit de toon valt kan het beeld van de hele landingspagina verstoren. Benieuwd naar de video's van Donker Media? Bekijk ze hier.