Behaal conversie met explanimations

Behaal conversie met explanimations

Een explanimation is een korte animatie video (ongeveer een minuut) waarin je een verhaal vertelt of iets uitlegt. De explanimation is uitermate effectief om veel gestelde vragen te beantwoorden. Maar wist je dat je de explanimation ook kunt gebruiken om meer conversies te genereren? Dat werkt zo.

Aandacht

Een explanimation trekt de aandacht doordat het gebruik maakt van beeld én geluid. Dit is een veel natuurlijker manier om te communiceren dan tekst. Daardoor blijft je publiek ook hangen.

Uitleggen

In een goede explanimation vertel je je verhaal in heel korte tijd. Je beperkt je tot de kern. Beeld en geluid is hierop gericht. Daardoor blijft je boodschap veel beter hangen.

Onthouden

De combinatie van beeld en geluid helpt niet alleen een boodschap helder te krijgen, het kan ook emoties oproepen. Daardoor wordt je verhaal veel beter onthouden. Doordat je explanimation aansluit bij je huisstijl, helpt het ook bij het bouwen aan je merk (branding).

Creëer een band

Door je uitleg win je mensen voor jouw product. Door emoties op te roepen creëer je een band. Dit helpt je klant om een voorkeur te ontwikkelen voor jouw merk. Die voorkeur vertaalt zich in actie. Dat kunnen aankopen zijn, maar ook aanmeldingen voor je nieuwsbrief, of welke call-to-action je in je explanimation ook verwerkt. Een explanimation leidt dus tot conversie. En dat betekent uiteindelijk: kassa!

Ook een explanimation?

Een explanimation is dus een geweldige manier om je klant te overtuigen van de waarde van jouw product of dienst. Je kunt er informatie mee overdragen én een emotionele band met de klant opbouwen. De explanimation is dan ook niet voor niets een van de meest populaire marketingtools van de laatste paar jaren. Ook jij kunt gebruik maken van de kracht van deze animatie video.