De inhoud van een animatie

De inhoud van een animatie

Natuurlijk is het belangrijk dat een video er interessant en professioneel uitziet. Uiteindelijk is het echter de inhoud die van kijkers klanten moet maken! Maar wat zijn nu de inhoudelijke elementen die in geen enkele animatie mogen ontbreken, in welke branche je ook werkt? We zetten ze allemaal netjes onder elkaar.

Introductie

De introductie mag kort zijn, maar je kunt niet zomaar in de uitleg vallen. Het is aan te raden om hier de aandacht te trekken op een manier die de aandacht van de doelgroep zal trekken. Op die manier weet je zeker dat ze niet langs de video scrollen zonder naar de rest van het verhaal te kijken en te luisteren!

Uitleg

Een uitleganimatie is niet voor niets een uitleganimatie. De kern van je verhaal is daarom het deel waar je je nieuwe dienst of product toelicht. Let erop dat je het allemaal begrijpelijk, toegankelijk en kort houdt. Is het onderwerp gecompliceerd? Gebruik animaties om het geheel toe te lichten en blijf eenvoudige taal gebruiken! Belangrijk is verder dat de video niet te lang wordt, want dan zullen mensen hun interesse verliezen.

Voordelen

Zeker wanneer je een nieuw product presenteert, is het verstandig om uit te leggen wat je eigenlijk aan de markt toevoegt. Wat kan jouw product dat eerdere producten nog niet konden? Welk probleem lost het precies op? Hoe helpt het je doelgroep om bepaalde doelen te bereiken? Zo laat je zien dat je relevant bent.

Call to action

Als je een animatie video laat maken, wil je aan het eind van de video dat de doelgroep iets doet. Je wilt bijvoorbeeld dat ze je video delen, zich inschrijven voor een nieuwsbrief, een product aanschaffen, een bepaalde link aanklikken, enzovoort. In de call to action zet je ze aan om precies dat te doen. Het kan geen kwaad om er specifiek om te vragen – nee heb je, ja kun je krijgen. Uiteindelijk zal het je helpen om meer resultaten te behalen!