De voordelen van een animatie

De voordelen van een animatie

Als consument worden we dagelijks geconfronteerd met tal van reclame boodschappen en marketing uitingen die vaak gerelateerd zijn aan commerciële doelstellingen van een bedrijf of organisatie. Vaak hebben we zelfs op het eerste oog nog niet direct door dat er een commerciële gedachte achter zit en dit is dan ook de reden dat we zoveel van dit soort verschillende boodschappen en impulsen op een dag kunnen verdragen.

Wanneer je als bedrijf achter de reclameboodschap zit dan is het natuurlijk de uitdaging om jouw boodschap zo goed mogelijk over te brengen en er ook voor te zorgen dat deze blijft hangen. In veel gevallen is een animatie hiervoor zeer geschikt en kan een gespecialiseerd bedrijf hiermee assisteren. Er zijn tal van verschillende soorten doelgroepen die behoefte kunnen hebben aan het gebruik van animaties om hun doelen te bereiken.

Een animatie kan helpen bij het aanzetten tot handeling en gedrag of bij educatie

We refereren meerdere malen aan commerciële boodschappen en het maken van een krachtige marketing advertentie die blijft hangen en een beweging van de doelgroep of klant bewerkstelligt. Dit kan door middel van een op maat gemaakte animatie. Het is dan ook niet geheel verrassend dat veel commerciële organisaties grote afnemers zijn van animaties voor verschillende doeleinden. Er zijn echter ook nog andere groepen die zeer veel baat hebben bij informatieoverdracht via animatiefilmpjes.

Wat te denken van bijvoorbeeld non-profit organisaties vanuit gemeenten en overheden aangestuurd? Denk hierbij bijvoorbeeld aan het uiteenzetten van lastige processen voor specifieke doelgroepen, zoals het doen van een belastingaangifte of het invullen van een online aangifte bij de lokale politie. De verschillende potentiële afnemers van animaties zijn ongekend groot, omdat dit een zeer krachtige tool is om mensen in een bepaalde richting te bewegen en kennis over te dragen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ook diverse onderwijsinstellingen op alle niveaus regelmatig animatie verzoeken indienen.

Een animatie op maat passend bij de opdrachtgever en de doelgroep is cruciaal

Animaties hebben zowel een kracht als het gaat om het bereiken van commerciële doelstellingen, alsook een kracht wanneer het gaat om educatie en bijscholing zonder commerciële insteek. Deze twee zaken worden ook regelmatig met elkaar gecombineerd. Je kan hierbij bijvoorbeeld denken aan een commerciële instelling die gebruik maakt van animaties voor bijvoorbeeld interne trainingen en kennisoverdracht binnen de organisatie.

Ook is het niet ongebruikelijk dat bij de presentatie van producten of zelfs bedrijfsplannen en concepten gebruik gemaakt wordt van animaties om nog duidelijker te maken waarom een idee zo goed is. Je kan een animatie helemaal ‘stylen’, passend bij het doel en vooral bij de doelgroep. Het komt dan ook regelmatig voor dat mensen bijvoorbeeld kiezen voor een voice-over bij de animaties die past bij de doelgroep in een specifieke regio. Dit kan bijvoorbeeld leiden tot een verhoogd resultaat door het vertrouwen die een specifieke tongval bij sommige mensen kan oproepen.

Donker Media kan assisteren met een script en storylijn gemaakt op maat passend bij de opdrachtgever en haar doelgroep.