Een explanimation publiceren

Een explanimation publiceren

Heb je een explanimation gemaakt waarin je service of product aangeprezen wordt? Fantastisch! Nu is het zaak om die video ook onder de aandacht van potentiële klanten te brengen. Er zijn verschillende publicatieplatforms, maar die zijn niet allemaal even geschikt voor iedere doelgroep en voor iedere boodschap. Hoe zorg je er dan voor dat de video zo veel mogelijk bij de juiste klanten terecht komt? We bespreken hieronder een aantal mogelijke kanalen.

Homepagina of landingspagina

Een video staat bijna altijd goed op de eerste pagina die klanten van je website te zien krijgen. Zorg bij voorkeur dat hij bovenaan in beeld staat, zodat hij direct opvalt. Wie iets over het product wil weten, zal er zo bijna automatisch op klikken.

Videosites

Websites als YouTube of Vimeo zijn ideaal om grotere hoeveelheden video’s op te delen. Heb je bijvoorbeeld meerdere producten die allemaal een tutorial nodig hebben? Dan is een YouTube account een goede manier om alles met de wereld te delen. Vergeet vooral niet om even op YouTube rond te kijken hoe andere uitlegvideo’s hun producten aan de man brengen!

Sociale media

Sociale media zijn perfect om video’s te verspreiden. Wanneer kijkers jouw video leuk of interessant sturen kunnen ze hem langs deze weg makkelijk liken of naar vrienden sturen. Welke sociale media voor jouw video het nuttigst zijn, kan van de doelgroep afhangen. Opnieuw geldt: kijk naar de succesvolle andere video’s en bestudeer waar zij hun content delen!

Beurzen

Wanneer je een beurs hebt of een product mag presenteren, is het altijd verstandig om een video te maken. Daarin kun je het publiek alle belangrijke functies van jouw product of dienst laten zien, zonder dat je belangrijke details vergeet. Bovendien trekt het de aandacht!

Email

Email is natuurlijk een vrij gericht kanaal voor marketing. Je hebt immers al een contactadres nodig voor je mensen berichten en nieuwsbrieven kunt sturen. Is dat eenmaal het geval, dan kan een explanimation een geweldige manier zijn om potentiële klanten tot een aankoop te bewegen. Er bestaat software om video’s per mail te verzenden, dus vergeet niet om je daar eerst even in te verdiepen.