Heeft jouw bedrijf een goed verhaal?

Heeft jouw bedrijf een goed verhaal?

De wereld wordt steeds hectischer. Iedereen is continue online en deelt van alles met elkaar. Social media gedijen vaak bij one-liners en korte berichten. In die hectiek van alle dag is het makkelijk om je grotere verhaal uit het oog te verliezen. Maar dat grotere verhaal is nu net de kracht van jouw onderneming.

Storytelling steeds belangrijker

Je zou kunnen denken dat storytelling iets van het vorige decennium is. Niets is minder waar. Juist in deze steeds snellere wereld snakt men naar verhalen. Dat biedt kansen, of het nu gaat om het motiveren van medewerkers of marketing. Mensen houden van verhalen. We zijn sociaal aangelegd en zijn op zoek naar verbinding. Verhalen helpen daarbij, omdat ze een appèl doen om de emotionele waarden van je bedrijf. Ze vertellen iets over waar je voor staat en wat je bij je klanten wilt bereiken. Een verhaal enthousiasmeert of roept vragen op. Vragen die jij voor hen kunt beantwoorden.

Animatie video

Een van de grote voordelen van animatie video’s is dat ze je in staat stellen om je product te laten zien. Een animatie video die volledig inzet op rationele argumenten slaat de plank echter finaal mis. De kracht van video is namelijk dat het is juist de emotionele connectie kan creëren en versterken. Om die reden maken grote bedrijven soms zelfs een korte animatiefilm, die worden getoond in de pauze van grote sportevenementen. De Amerikaanse Superbowl is daar een voorbeeld van. Maar ook jij kunt profiteren van (animatie) video, zelfs met een budget waarmee je géén spotje op TV kunt betalen.

Effectief

Dat video effectief is blijkt al uit het enorme draagvlak. Ruim twee derde van de topmarketeers ziet visuele elementen (waaronder video) als essentieel onderdeel van hun marketing- en communicatiestrategie. Animatie wordt daarbij steeds belangrijker, mede door de toename van mobiel internetgebruik. Met een mooie animatie kun je bij smartphone gebruikers je verhaal vertellen vanuit hun eigen handpalm. Mooier dan dat kun je het niet hebben.