Hoe krijgt jouw video zo veel mogelijk kijkers?

Hoe krijgt jouw video zo veel mogelijk kijkers?

Online video’s zijn dé manier om je marketingcampagne helemaal af te maken. Ze zorgen voor meer bekendheid, meer conversie en meer verkoop. Er is maar één voorwaarde: mensen moeten je uitlegvideo natuurlijk wel onder ogen krijgen om er iets mee te doen. En dat is nog wel eens lastig, zeker voor jongere bedrijven… Hoe zorg je ervoor dat je gloednieuwe YouTube kanaal niet op een paar dozijn views blijft hangen? Met onderstaande tips trekt jouw video zeker de aandacht!

Richt je niet op de meest gezochte keywords

Veel mensen nemen de keywords waar het meest naar gezocht wordt wanneer ze hun SEO termen bepalen. Dat lijkt een heel vanzelfsprekende keuze: daar trek je immers de meeste mensen, nietwaar? Het probleem is dat alle concurrentie precies hetzelfde idee zal hebben. Er zijn dus zo veel resultaten op die specifieke keywords dat je maar zelden gezien zult worden. Kies in plaats daarvan dus voor minder populaire, maar nog steeds relevante zoektermen. Je kunt een research tool gebruiken om hier een keuze te maken.

Maak goede video’s

Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar verbazingwekkend veel bedrijven zetten gewoon zo veel mogelijk online, zonder op de kwaliteit te letten. Dat werkt uiteindelijk niet goed wanneer het op de SEO aankomt. Zoek dus een professionele videostudio om je te helpen met een goede en inhoudelijke video. Het belangrijkst is dat je publiek geïnteresseerd is in wat je te vertellen hebt. Concentreer je op relevante vragen en beantwoord die zo simpel en beknopt mogelijk. Zo worden je video’s uiteindelijk meer gedeeld en meer bekeken.

Voeg een script of ondertiteling toe

Je kunt voor Google en YouTube een script aan je video toevoegen. Op die manier kunnen de zoekmachines de inhoud van de tekst mee laten wegen in de beoordeling van je ranking. Het is daarbij natuurlijk wel zo prettig als je script ook geoptimaliseerd is voor de zoekwoorden waarin jij je gespecialiseerd hebt. Op die manier vinden de juiste mensen je uitleg zo vaak mogelijk terug.