In een sprint een betere organisatie

In een sprint een betere organisatie

Het maken van een goede animatie video is een creatief proces. Elke opdracht, elke video is anders. Gelukkig bestaat elke productie wel uit een aantal stappen die min of meer standaard zijn. Zo begint elke productie met het concept en script wat vervolgens wordt uitgewerkt in een storyboard. De volgende stap is het selecteren van de juiste illustraties, het inspreken door de voice-over en de animatie. Tenslotte zetten we de puntjes op de “i” met zorgvuldig gekozen geluidseffecten.

Elk van deze stappen is van vitaal belang om te komen tot het perfecte eindresultaat. De meeste animaties die we maken zijn gericht op online sales, het uitleggen van iets of communicatie (intern of extern). Maar animaties kun je nog op veel meer zaken inzetten. Wat dacht je bijvoorbeeld van procesverbetering?

Inzicht

Met een animatie kun je heel makkelijk visualiseren hoe een bepaald proces werkt. Ook kan iets abstracts als een softwarepakket en informatiestromen concreet worden gemaakt. Dat maakt animatie tot een waardevolle tool bij procesverbetering.

Sprint workshops kunnen het traject van procesverbetering enorm versnellen. Op systematische wijze worden de belangrijkste vragen voorgelegd en beantwoord. Al pratende kan een animatie worden opgezet die laat zien hoe het proces werkt. Als er verschillende interpretaties van een proces zijn, komen die nu boven tafel. Is het proces eenmaal correct in beeld (de IST) gebracht, dan is vaak ook duidelijk zichtbaar waar zich knelpunten voordoen. Nu kun je nadenken over hoe het proces er in de toekomst moet uitzien (de SOLL). Ook hierbij kunnen animaties worden gebruikt.

We helpen je graag

Wij van Donker Media zijn gespecialiseerd in het maken van animaties. We zijn je graag behulpzaam bij het verbeteren van je bedrijfsvoering. Neem vandaag nog contact met ons op voor de mogelijkheden voor een in-house sprint workshop “Proces verbeteren met behulp van Animatie video’s”.