Is videomarketing een hype?

Is videomarketing een hype?

De ontwikkelingen in online marketing volgen elkaar in razend tempo op. Sommige technieken blijven hangen, anderen blijken een hype. Een voorbeeld van het eerste is de ouderwetse email nieuwsbrief, terwijl marketing via Second Life een regelrechte luchtballon bleek. Nu is video marketing (het liefst met animatie video’s) helemaal “hot”. Is video marketing een hype die een stille dood zal sterven, of een blijvertje? Wij van Donker Media zien video, in het bijzonder animatie video, als een blijvertje. Hiervoor hebben wij de volgende redenen:

Video marketing blijft hangen

Met video doe je een beroep op alle zintuigen van je publiek. Oren en ogen werken samen om je boodschap te verwerken. Door een goede timing roep je echte emoties op. Net als bij een normaal gesprek. Video marketing is voor de ontvanger dus de meest natuurlijke manier om een boodschap te begrijpen. Daardoor blijft het hangen.

Video marketing is “Social proof”

Animatie video’s en explanimations kunnen makkelijk worden gedeeld op social media. Daardoor kan een veel groter publiek je video bekijken.

Animatie video’s maken een moeilijk verhaal makkelijk

In een animatie video breng je heel eenvoudig een boodschap over. Vaak kun je complexe materie in één minuut helder maken. Probeer dat maar eens te bereiken met een advertentie in traditionele media.

Video marketing draagt bij aan je branding

Bij het maken van je animatie video heb je alles in de hand. Daardoor helpt je (animatie) video met branding. Gebruik de juiste kleuren, lettertypes en stijl en je publiek krijgt een consistent beeld van je merkidentiteit.

Lage kosten + hoge omzet = hoge ROI

Uit onderzoek blijkt dat video in alle stappen van je salesproces een positieve impact heeft. En dat uit zich in hogere omzetcijfers. Daar tegenover staat een relatief beperkte investering. Dat geeft (animatie) video’s één van de hoogste ROI van alle marketinginstrumenten.

Wil jij je bedrijf ook promoten met een animatie video?

Mail, of bel (040-744 02 52) voor een vrijblijvende kennismaking voor het maken van je animatie.