Keyword stuffing in SEO werkt niet meer, leve de content

Keyword stuffing in SEO werkt niet meer, leve de content

Als je een website hebt, gaat het om meta-tags en keywords, toch? Nou nee. De enorme hausse aan keyword research heeft geleid tot teksten die bol staan van de keywords en daardoor voor mensen onleesbaar zijn. Google is daar inmiddels ook achter en heeft haar algoritmes beetje bij beetje aangepast. Ja, natuurlijk hebben keywords nog een rol. Het zou dus dom zijn om in dit stukje over animatie video's de term “animatie” niet te gebruiken. Maar het is tijd om de aandacht te verschuiven van keyword spamming naar echte content.

Niet overtuigd? Laat dan de cijfers spreken. Bij Semrush is er onderzoek gedaan naar meer dan 600.000 keywords. En wat blijkt? Van de sites die in de top 20 verschijnen blijkt het keyword in de tekst helemaal niet voor te komen! Wat wel helpt? Statistieken als unique visitors, time-on-page, links en meer. Hoe je die cijfers omhoog krijgt? Met echte content.

Animatie: de perfecte content

Online animatie video’s zijn de perfecte content. Iedereen houdt van filmpjes! Schotel je jouw websitebezoeker een leuk animatiefilmpje voor van een minuut, dan is de kans groot dat ze hem van begin tot einde bekijken. Dat betekent dat je time-on-page lekker hoog is, waardoor zoekmachines je site als “waardevol” beschouwen. Natuurlijk is dat slechts bijvangst, want een goede animatie maakt van een site-bezoeker een betalende klant. Maar het is wel belangrijke bijvangst.

Als je animatie echt vermakelijk of waardevol is, wordt het zelfs gedeeld met anderen. En dat leidt tot meer bezoekers.

In hun aard zijn animaties gericht op mensen. Zoekmachines worden er steeds beter in te herkennen dat je écht iets aan het leven van je bezoeker wilt toevoegen.

Het enige nadeel van animatie maken is de specialistische software en kennis die het vereist. Gelukkig hoef je die niet zelf in huis te halen. Schakel gewoon een animatiebureau in. Donker Media, gevestigd in Eindhoven , is zo een animatiebureau. Werkend met een vast team en een eigen state-of-the-art animatiestudio helpen wij jou om je doelen met animatie te bereiken.

Neem contact met ons op voor een persoonlijke afspraak en laat je inspireren.