Uitleganimaties voor E-commerce

Uitleganimaties voor E-commerce

De online markt groeit ontzettend snel. In 2017 wordt bijvoorbeeld ongeveer 10% van de aankopen online gedaan! Dat betekent dat je de concurrentie alleen voor kunt blijven door online marketingopties ten volle te benutten. Eén van de nuttigste en eenvoudigste manieren om dat te doen is het maken van een uitlegvideo. Met een dergelijke video creëer je niet alleen meer naamsbekendheid, je helpt ook potentiële klanten. Twee vliegen in één klap, met andere woorden!

Een uitlegvideo is betrouwbaar

Een ander voordeel van een uitlegvideo is dat je je product er betrouwbaarder mee maakt. Eén van de grote nadelen van online winkelen is dat je je aankopen niet daadwerkelijk vast kunt houden en kunt controleren. Je weet daarom nooit helemaal zeker hoe het met de kwaliteit gesteld is. Door een uitlegvideo te maken, raken potentiële klanten al vertrouwder met wat je te bieden hebt. Het gevolg is dat ze je sneller zullen vertrouwen en dus veel eerder een aankoop doen!

Uitlegvideo’s maken

Het is natuurlijk mogelijk om zelf een animatie te maken, maar doorgaans is dat af te raden. Het resultaat ziet er namelijk maar zelden professioneel uit. En een slechte video zal je reputatie eerder kwaad dan goed doen! Om die reden is het verstandig om een professionele studio in te schakelen bij het >maken van de video. De designers kunnen er voor zorgen dat het geheel mooi bij de huisstijl van je onderneming past en dat alles piekfijn in elkaar zit. Kies ook zeker een professionele stemacteur, want niets helpt een video zo snel onderuit als een slechte voice-over!