Uitlegvideos op sociale media

Uitlegvideos op sociale media

Sociale media vormen een ideaal kanaal om videos op te verspreiden. Dat wil echter niet zeggen dat iedere post automatisch de gewenste resultaten behaalt. Door je video te optimaliseren voor gebruik op sociale media, zorg je ervoor dat je er zo veel mogelijk aan hebt!

Bereid je voor

Om te weten hoe je de ideale animatievideo maakt, is het verstandig om andere succesvolle videos eerst eens goed te bekijken. Zoek naar beroemde bedrijven op YouTube en Facebook, en probeer te begrijpen hoe ze die mooie resultaten precies behaald hebben. Wat is hun publiek, en hoe slagen ze erin dat publiek aan te spreken? Hoe lang maken ze hun videos? En ook: hoe maximaliseren ze de SEO met behulp van titels, beschrijvingen, een call to action, enzovoort? Door al deze factoren te bestuderen, maak je er zelf optimaal gebruik van.

Tekst en hashtags

Experts raden je aan om altijd een tekst aan je videopost toe te voegen. Op die manier voeg je voor je publiek wat extra context toe. Dat kan nieuwsgierigheid opwekken en er zo voor zorgen dat meer mensen de tekst liken en delen! Met hashtags verrijk je de tekst nog verder. Dit zijn keywords waarmee je je post beter zichtbaar maakt in de zoekresultaten. Zorg er wel voor dat je toepasselijke hashtags kiest – productcategorieën en andere relevante informatie – om ervoor te zorgen dat je ook daadwerkelijk geïnteresseerde kijkers krijgt.

Ondertiteling

Op Facebook worden de meeste video’s automatisch afgespeeld – maar zonder geluid. Om die reden is het verstandig om altijd ondertiteling toe te voegen, ook al is het in dezelfde taal als de voice-over. Zo voorkom je dat bezoekers hun aandacht verliezen omdat ze niet goed begrijpen waar de video over gaat! Een extra bonus is dat steeds meer zoekmachines naar ondertiteling kijken om het onderwerp van de video te bepalen. Ondertiteling is daarom ook goed voor je SEO-ranking.

Like en volg

Een laatste tip is om ook zelf de interactie met andere gebruikers aan te gaan. Like hun posts en volg relevante andere accounts. Op die manier zullen meer mensen je naam opmerken en trek je dus ook meer aandacht als je zelf iets post!