Veelgehoorde misverstanden over animaties

Veelgehoorde misverstanden over animaties

Bij Donker Media zijn we gespecialiseerd in het maken van animatie. Het valt ons op dat klanten in het begin vaak overtuigd moeten worden. In dit artikel delen we een paar veelvoorkomende misverstanden.

Onze doelgroep wil geen animatie

Met stip op #1. De doelgroep animaties niet ziet zitten. Animaties zouden te simpel, of te kinderachtig zijn. Maar iedereen die ooit een Pixar film heeft gezien, weet dat dit niet klopt. Met animatie kun je bijna elke gewenste emotie oproepen. De tijd van Tom en Jerry ligt ver achter ons, animatie is soms haast menselijker dan een acteur.

Animaties zijn saai

Ja, dat klopt. Animaties zijn saai. Maar dat ligt niet aan de animatie, maar aan de animatie maker. Wij van Donker Media animatie durven ons wel een schouderklopje te geven. Onze animaties zijn verre van saai. We proberen er vaak juist een paar kleine grapjes in te verwerken, omdat we weten dat humor dé manier is om je publiek te boeien.

Het moet professioneel zijn

Ja, je kunt wel een grapje maken, maar een animatie moet wel professioneel blijven. Maar klopt dat wel? Wie is er altijd een professional? Wie weet is die voorzitter van de Raad van Bestuur ’s avonds wel enorme fan van kattenfilmpjes. Mag jij raden welk bedrijf hem te binnen schiet wanneer hij na een avondje Youtuben jouw geweldige kattenfilmpje heeft gezien.

Het is een reclamefilm

Soms denken mensen dat animatie niets meer is dan een reclamefilmpje. Natuurlijk kun je animatie gebruiken voor een reclame video. Maar animatie heeft zoveel mogelijkheden. Bijvoorbeeld als teaser, om je publiek naar je site te lokken. Zelfs als ze het product nog niet in je animatie gezien hebben, misschien juist wel daarom, klikken ze in drommen door naar je website.

Animatie is allemaal hetzelfde

Het is je wel eens opgevallen dat er op internet heel veel animatie video’s zijn die wel heel erg op elkaar lijken. Goede kans dat deze gemaakt zijn door goedkopere bureau’s die eigenlijk alleen standaardelementen gebruiken. Technisch ziet het er goed uit, maar het heeft de identiteit van een baksteen. Een goed gemaakte animatie sluit naadloos aan op de identiteit en het image van je bedrijf. Trouwens, een goede animatie kan zelfs een baksteen een identiteit geven.