Video marketing: voorbij de angst

Video marketing: voorbij de angst

Dat video een enorm krachtig marketinginstrument is, dat is wel duidelijk. Het begon ooit met reclame spots gericht op de massa, maar met de komst van internetvideo’s kunnen we onze video’s steeds beter targetten op de doelgroep. En toch vinden veel ondernemers het nog een beetje eng, dat video. Stap voorbij die koudwatervrees en spring in het diepe. Wij helpen je, door de vier belangrijkste zorgen weg te nemen.

Camera-angst

Veel, zo niet de meeste, mensen vinden het eng om voor de camera te staan. Als je jezelf op video terugziet, voelt dat vaak raar. Deze angst komt het meeste voor, maar is ook het makkelijkst op te lossen. Je hoeft namelijk helemaal niet in beeld te verschijnen. Sterker nog, er hoeft helemaal niemand in beeld. Je kunt je verhaal namelijk prima vertellen met een animatie video.

Angst voor de kosten

De kost gaat voor de baat uit. Dat weet elke ondernemer. Gelukkig zijn animatie video’s helemaal niet zo duur. Mede doordat je geen acteurs nodig hebt en geen “set” hoeft te bouwen is een animatie laten maken prima te bekostigen. Probeer het gewoon eens met één video. Schakel hiervoor een animatiestudio in, zoals animatie door Donker Media, zodat je kunt meeliften op jarenlange ervaring met animatie.

#3 Kinetische typografie

Ook een mooie manier om de aandacht vast te houden iis kinetische typografie. Hierbij verschijnt een leesbare tekst terwijl een vertelstem hetzelfde zegt. Zo worden oog en oor met elkaar in lijn gebracht en begrijpt de kijker je verhaal beter.

#4 Live action

Als je contact wilt maken, is live action koning. Door personages in beeld te brengen zorg je dat je publiek zich met jouw verhaal kan identificeren. Je kunt hen een kijkje achter de schermen geven, waardoor je doelgroep zich meer met je verbonden voelt.

#5 Screencast

Bij een screencast kijk je mee bij iemand op het scherm. Ideaal voor bijvoorbeeld software instructies of een demo.

#6 Alle combinaties mogelijk

Natuurlijk kun je de bovenstaande technieken naar smaak mixen. Voor het ene doel gebruik je misschien een whiteboard met kinetische typografie, terwijl je voor een ander doel liever een screencast inzet met een geanimeerde personage die bepaalde dingen benadrukt. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Wil jij ook rijke video content voor je online marketing campagne? De specialisten van Donker Media animatie , de animatie studio uit Eindhoven, gaan graag het avontuur met je aan.