Waarom ook jouw bedrijf een whiteboard animatie video nodig heeft

Waarom ook jouw bedrijf een whiteboard animatie video nodig heeft

Om de zoveel jaar komt er een marketeer op de proppen met een nieuwe aanpak die zo effectief is dat deze aanpak zich in razend tempo onder marketeers verspreidt. Een van de recentere innovaties die bewezen effectief is, is de whiteboard animatie video.

De whiteboard animatie heeft in korte tijd de plaats ingenomen van lange sales-pagina’s die vol staan met testimonials. Waarom? Omdat die pagina’s ronduit saai zijn. Een whiteboard animatie video daarentegen is leuk om te zien. Doordat de animatie getekend wordt terwijl je de voice over vertelt, blijf je nieuwsgierig. Wat komt er nu? Op die manier kun je de kijker alles vertellen over je product of dienst.

En whiteboard animatie video doet een beroep op je voorstellingsvermogen. Terwijl de tekening groeit, blijft er witruimte zichtbaar. Als kijker vraag je je onwillekeurig af wat daar komt en probeer je je daar een voorstelling van te maken. Ook is een tekening veel effectiever dan een hele lap tekst.

Maar iedereen doet het al

De whiteboard animatie is inmiddels al redelijk ingeburgerd. Dus waarom zou je nu nog op die rijdende trein instappen? Als iedereen het al doet, wat is dan voor jou het nut? Simpel: je kunt niet achterblijven. Als jij geen whiteboard animatie hebt, maar de concurrent wel, verlies je de strijd. Zorg dat je (minimaal) met gelijke wapens het zakelijk strijdperk betreedt.

Whiteboard animaties hebben bewezen effectief te zijn. Ze zijn overtuigender en spannender dan andere vormen van sales-communicatie. Kies ook voor het meest effectieve sales instrument. Gelukkig hoef je dit niet helemaal zelf te doen. Er zijn bedrijven gespecialiseerd in het maken van whiteboard animaties.

Donker Media is een animatie studio uit Eindhoven met een vast team aan gespecialiseerde en ervaren vakmensen. Onze communicatie specialisten en gepassioneerde animatoren werken eendrachtig samen aan een whiteboard animatie die past bij jouw bedrijf, je product en je doelgroep. Donker Media werkt volgens een gestructureerde en transparante werkwijze en richt zich op het realiseren van jouw doelen. Neem vandaag nog contact op voor meer informatie.

#2 Whiteboard

Je kent ze wel, die filmpjes waarbij een vertelde uitleg wordt geïllustreerd met een animatie die wordt getekend terwijl de stem verteld. Deze vorm van animatie combineert het horen met het zien en is daardoor extra succesvol in het uitleggen van lastige dingen.

#3 Kinetische typografie

Ook een mooie manier om de aandacht vast te houden iis kinetische typografie. Hierbij verschijnt een leesbare tekst terwijl een vertelstem hetzelfde zegt. Zo worden oog en oor met elkaar in lijn gebracht en begrijpt de kijker je verhaal beter.

#4 Live action

Als je contact wilt maken, is live action koning. Door personages in beeld te brengen zorg je dat je publiek zich met jouw verhaal kan identificeren. Je kunt hen een kijkje achter de schermen geven, waardoor je doelgroep zich meer met je verbonden voelt.

#5 Screencast

Bij een screencast kijk je mee bij iemand op het scherm. Ideaal voor bijvoorbeeld software instructies of een demo.

#6 Alle combinaties mogelijk

Natuurlijk kun je de bovenstaande technieken naar smaak mixen. Voor het ene doel gebruik je misschien een whiteboard met kinetische typografie, terwijl je voor een ander doel liever een screencast inzet met een geanimeerde personage die bepaalde dingen benadrukt. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Wil jij ook rijke video content voor je online marketing campagne? De specialisten van Donker Media animatie , de animatie studio uit Eindhoven, gaan graag het avontuur met je aan.