Wat is de perfecte videolengte?

Wat is de perfecte videolengte?

Een animatie is een geweldige manier om meer aandacht te trekken voor het product dat je verkoopt. Je houdt die aandacht echter niet voor eeuwig vast! Omdat kijkers snel afhaken, is het van belang dat je de video zo beknopt mogelijk houdt. Maar wat is de juiste lengte in welke omstandigheden?

Hou het kort!

De maximale lengte voor een video wordt door experts doorgaans geschat op 90 tot 100 seconden. Dat is echter een uiterlijke optie. Als je product niet bijzonder veel uitleg nodig heeft, is het beter om het zelfs korter te houden. Met andere woorden, je wilt het gulden midden zien te vinden: je video moet lang genoeg zijn om alles te vertellen dat van belang is, maar het moet niet zo lang zijn dat je publiek zich begint te vervelen.
Het hangt van je diensten, je campagne en je doelgroep af hoe lang je die video precies wilt maken. Een goede studio kan je zeker helpen om een weloverwogen keuze te maken. Het kan ook interessant zijn om succesvolle andere video’s te bekijken en te zien wat zij met hun timing hebben gedaan. Onderstaande richtlijnen geven je een beetje een idee van wat doorgaans gebruikelijk is voor verschillende soorten animaties.

30 seconden is een gebruikelijke tijd in de volgende gevallen:

  • Er is weinig uitleg nodig om je producten of services te laten zien
  • Je doel is niet zozeer om veel uit te leggen, maar eerder om meer bekendheid voor je merk te creëren

30 tot 90 seconden is een gebruikelijke tijd in de volgende gevallen:

  • Je uitleg is van een gemiddelde complexiteit
  • Je gebruikt ‘standaard’ animaties om je ideeën over te brengen

90 seconden of langer is een gebruikelijke tijd in de volgende gevallen:

  • De producten die je aanbiedt zijn bijzonder gecompliceerd en vragen om meer uitleg
  • Je product is bijzonder vernieuwend en modern en heeft daarom meer introductie nodig
  • Je gebruikt whiteboard-animatie, een techniek die iets meer tijd kost

Gemiddeld genomen is 30 tot 90 seconden de juiste keuze; alleen als er een duidelijke reden is om af te wijken, raden we je dat aan!