Zijn animatie video’s geschikt voor mijn doelgroep?

Zijn animatie video’s geschikt voor mijn doelgroep?

Het komt wel eens voor dat we spreken met ondernemers die uitleganimatie animaties een interessant medium vinden. Maar ze twijfelen of ze er iets mee kunnen. Ze snappen de voordelen van animatievideo’s wel, maar vragen zich af of het voor hun doelgroep wel geschikt is.

Het antwoord op die vraag is eigenlijk altijd hetzelfde: Ja!

Het maakt namelijk niet uit wat je doelgroep is, zoals bij alle communicatie gaat het erom de juiste toon te pakken te krijgen. Je wilt je publiek aanspreken op een manier die bij hen past. Animatie video’s bieden je grote keuzevrijheid. Kies voor een snel tempo, of juist een laag. Gebruik uitbundige kleuren, of juist subtiele pasteltinten. Zet een hyperactieve stem in, of juist een zachtaardige, rustgevende stem. Het kan allemaal met een animatie video.

Beginnen bij het begin

Daarom vinden we het bij Donker Media animaties ook belangrijk dat je altijd begint bij het begin: wie is de doelgroep, de kernboodschap en het gewenste effect. Samen zetten we op papier wat precies de intentie van de video is. De briefing die hieruit voortkomt is de basis van waaruit we de juiste ingrediënten verzamelen voor een bij de doelgroep passende animatie video. Zo zal een animatie video die uitleg geeft over veilig medicijngebruik rustig zijn en weinig afleiding bevatten, terwijl een video die zich richt op studenten nét even wat vlotter wordt verteld.

Nog niet overtuigd?

Nog steeds niet overtuigd dat een animatie video ook voor jouw doelgroep werkt? Dan gaan we graag het gesprek met je aan om de mogelijkheden (en onmogelijkheden) op een rijtje te zetten. Misschien ben je wel de eerste wie animaties niets kunnen opleveren. Neem contact op met Donker media via de mail, of telefonisch: 040-744 02 52