Menu
slider achtergrond

E-learning animatie nodig?

Portfolio Prijs opvragen

Wat is een E-learning animatie?

Een e-learning animatie wordt veelal ingezet door bedrijven en opleidingsinstituten. Op deze manier kan complexe leerstof of een duidelijke en begrijpelijke manier worden uitgelegd. De bewegende beelden en animaties houden de aandacht van de kijker vast. Een e-learning animatie kan daarbij toegepast worden op verschillende vakgebieden. Zo kunnen ingewikkelde wetenschappelijke processen verduidelijkt worden waardoor er meer inzicht wordt verkregen. Leerstof welke in afbeeldingen, grafieken of tekst wordt weergegeven bereikt dit effect niet. De cursist of student moet de tekst eerst omzetten in een visueel beeld. Zeker als het gaat om complexe theorieën valt dit niet altijd mee. Daarnaast wordt een e-learning animatie beter onthouden omdat deze formule werkt op basis van mindmapping. Leren en studeren wordt om deze manier niet alleen leuker, maar ook een stuk eenvoudiger en efficiënter. Naast geanimeerde beelden kan een e-learning animatie ook een duidelijke voice-over bevatten die de leerstof ten gehore brengt. Het doorlezen van saaie en ingewikkelde lappen tekst is op deze manier niet meer nodig.

Voordelen van een E-learning animatie

Elke e-learning stijl is mogelijk afbeelding

1. Elke e-learning stijl is mogelijk

Met een e-learning animatie kun je verschillende soorten van onderwijs op een heldere en transparante manier weergeven. Dit kan zowel auditief als visueel. Daarnaast is een animatievideo aantrekkelijk om naar te kijken en houdt het de aandacht vast. Of je nu een training, cursus of bedrijfsopleiding wilt aanbieden. Met een e-learning animatie kunnen jouw cursisten of medewerkers interactief leren.
De kennis blijft behouden met e-learning afbeelding

2. De kennis blijft behouden met e-learning

Een e-learning animatie is altijd terug te zien waardoor de kennis blijft behouden. Daarnaast zijn de video’s voor iedereen toegankelijk. Omdat de educatie, training of cursus eenvoudig terug te kijken is, blijft nieuwe informatie of kennis behouden. Deze neemt zelfs tot wel 60% toe ten opzichte van lesmateriaal in de vorm van leerboeken of teksten.
De kracht van het herhalen afbeelding

3. De kracht van het herhalen

Zeker in het onderwijs is herhaling en consistentie van groot belang. Een e-learning animatie geeft je de mogelijkheid om deze waardevolle in te zien wanneer dat nodig is. Ook als er nieuwe trainingen of cursussen voorhanden zijn kunnen deze aan de hand van een e-learning animatie consistent en binnen hetzelfde format weergegeven worden. Dit schept tevens overzicht en duidelijkheid. Daarnaast kan een animatie over e-learning net zo vaak bekeken worden als gewenst.
Nieuwe manier van leren afbeelding

4. Nieuwe manier van leren

Het doornemen van nieuwe informatie of het leren van een bepaalde stof kan behoorlijk saai zijn. Zeker als deze in de vorm van een tekst wordt aangeboden. Het gevolg hiervan is dat de stof, en daarmee de kennis, sneller verloren gaat of zelfs helemaal niet wordt opgenomen. Een e-learning animatie maakt de training of cursus inhoudelijk leuk. De focus blijft behouden omdat de animatie vermakelijk is om naar te kijken. Dat resulteert uiteindelijk weer in een effectieve kennisoverdracht.
Een e-learning animatie werkt kostenbesparend afbeelding

5. Een e-learning animatie werkt kostenbesparend

E-learning is een toegankelijke en eenvoudige manier om kennis op te kunnen doen. Daarnaast wegen de kosten van een animatie niet op tegen die van een traditionele training of cursus. Hierbij kun je denken aan het inhuren van sprekers, de kosten voor de locatie en de reistijd van de cursisten. Een e-learning animatie kan op elke gewenste locatie bekeken worden. Daarnaast neemt het beschikbaar maken van e-learning geen extra productiviteitskosten met zich mee.
Kennisoverdracht afstemmen op de doelgroep afbeelding

6. Kennisoverdracht afstemmen op de doelgroep

Nog een voordeel van een e-learning animatie is dat de content geheel afgestemd kan worden op de behoefte en interesses van de betreffende doelgroep. Dat maakt de kennisoverdracht een stuk leuker en effectiever. Logisch gevolg hiervan is dat de cursist of medewerker eerder geneigd is om een aantrekkelijke video te bekijken dan dat er saaie e-mails of documenten moeten worden doorgenomen.

FAQ

Waarom een e-learning animatie inzetten?


Een e-learning animatie heeft de kracht om diverse soorten lesstof op een vermakelijke en doeltreffende wijze te kunnen overbrengen. Handig, want op deze manier weet je zeker dat een training, cursus of andere informatie op de juiste manier kan worden overgebracht. Het doorlezen van lange teksten of ingewikkelde documenten is daarvoor niet meer nodig. De kijker wordt op de juiste manier geïnformeerd waarbij de aandacht behouden blijft. Een e-learning animatie is dan ook aantrekkelijk om naar te kijken en werkt motiverend. Zo kun je altijd bedrijf of organisatie trainingen aanbieden via het internet die hun doel bereiken. Een e-learning animatie van Donker Media wordt altijd op maat gemaakt. Dat maakt de video geschikt voor diverse soorten educatie of onderwijs. Daarbij maakt het natuurlijk niet uit hoe complex de lesstof is.

Wanneer een e-learning animatie inzetten?


Een e-learning animatie van Donker Media kun je inzetten als je jouw medewerkers, cursisten of team op een vermakelijke manier wilt voorzien van nieuwe of belangrijke informatie. Als je ook nog eens wil dat deze lesstof beschikbaar en toegankelijk blijft, is het tijd om een e-learning animatie in te zetten. Daarnaast heeft de gebruiker of kijker de mogelijkheid om de animatie te allen tijde terug te kunnen kijken. Een e-learning animatie zet je ook in wanneer je de video graag openbaar wilt delen. Dit kan op een website of platform zijn, maar natuurlijk ook via een social media kanaal. Omdat de animatievideo’s aantrekkelijk zijn om naar te kijken, worden deze sneller gedeeld. Je ontvangt zo niet alleen meer bereik, maar ook meer interesse in de door jou aangeboden cursus, opleiding of training. De specialisten van Donker Media staan dan ook graag voor je klaar wanneer je een e-learning animatie wilt gaan inzetten.

Wat kost een e-learning animatie?


Binnen het team van Donker Media werken we altijd met een op maat gemaakt concept als het gaat om e-learning animaties. Zo kan de video geheel aangepast worden aan jouw doelgroep en stijl van educatie of onderwijs. Maatwerk geldt ook voor de offerte die je ontvangt voor jouw e-learning animatie video. De prijs wordt opgebouwd aan de hand van een aantal facetten. Hierbij kun je denken aan de lengte van de video, maar ook de complexiteit van de animatie speelt hierin een rol. Ook de stijl van jouw e-learning animatie heeft invloed op de uiteindelijke kosten. Om dit op de juiste manier te kunnen definiëren ontmoeten we je graag persoonlijk. In dit gesprek bespreken we de lesstof die je wilt laten animeren en wat jouw doelstelling daarbij is. Daarnaast bespreken we de uiteindelijke lengte van jouw e-learning animatie en of er eventueel speciale elementen moeten worden toegevoegd. Zo ben je altijd verzekerd van een op maat gemaakte prijs voor de e-learning animatie video die je wenst.

Wat is de doorlooptijd?


De doorlooptijd van een e-learning animatie bij Donker Media hoeft niet veel tijd in beslag te nemen. Over het algemeen hanteren we een productietijd van ongeveer 3 a 4 weken. We weten immers als geen ander hoe belangrijk het is om jouw mensen zo snel als mogelijk van de juiste kennis te kunnen voorzien. Omdat we werkzaam zijn met een klein team van specialisten, kunnen we snel reageren op eventuele wijzigingen en aanpassingen. Doordat omwegen in de communicatie achterwege gelaten worden, kunnen we een snelle levering garanderen. Natuurlijk gaat dit nooit ten koste van de hoge kwaliteit die je van ons gewend bent. Binnen 3 a 4 weken werken we de verschillende stappen van onze werkwijze door. Deze bestaat uit de totstandkoming van het script, de verhaallijn en het storyboard. Vervolgens gaan onze ontwerpers aan de slag met de illustraties en animaties. Natuurlijk worden in de laatste stap ook geluidseffecten toegevoegd zodat jouw e-learning animatie nog krachtiger wordt.

Wat kan ik aanleveren?


Als je een e-learning animatie wilt laten maken bij Donker Media, mag je alles aanleveren wat je wil. Graag zelfs, want jij bent immers de specialist op jouw vakgebied. Zo kan het zijn dat je al een idee hebt over de stijl van jouw e-learning animatie. Ook al je zelf elementen of visuals hebt die je graag verwerkt zou zien staat ons team daarvoor open. Zo komen we samen tot een fantastisch eindresultaat waarin jouw e-learning animatie de hoofdrol speelt. Maar, ook als je niets aan te leveren hebt gaan we voor je aan de slag. Door onze ruime ervaring in het vak en creativiteit weten we altijd een e-learning animatie te maken die de boodschap helder en duidelijk overbrengt. Binnen ons team is er dus voldoende ruimte voor jouw ideeën en specifieke wensen. Door dit te mixen met onze ervaring ben je altijd verzekerd van een unieke en doeltreffende e-learning animatie. Uiteraard geheel op maat gemaakt voor jou én je doelgroep.

Wij helpen je graag

Er ging iets mis. Je bericht is niet verzonden
Vul alle velden in
Je bericht is verzonden.
We nemen binnen één werkdag contact met je op.
© COPYRIGHT DONKER MEDIA