personages die illustreren

Waarom Donker Media

Wanneer je ons inschakelt voor jouw commercial, kies je voor een persoonlijke aanpak. Met ons kleine team van experts maken we maatwerk animaties die zijn afgestemd op je huisstijl tegen scherpe prijzen.

Onze aanpak

Ben je benieuwd hoe we jouw animatie filmpje maken, om jouw verhaal te vertellen? Onze animators
gaan met je in gesprek. Zo achterhalen we welke animatie video je wilt laten maken. Dat doen we
samen, door tijdens de verschillende stappen steeds in contact te blijven:

1. Script opstellen

Als je een huis bouwt begin je met een stevige fundering. Ook bij het laten maken van een commercial heb je zo een fundament nodig. Dat fundament wordt gevormd door het concept waarin we alles vastleggen over je doelen, wensen, organisatie en klanten. Dit document vormt onze inspiratiebron bij het schrijven van het script voor je commercial.

personage die een script schrijft

2. Verhaallijn bedenken

We bepalen we de (illustratie)stijl van de animatie en verdelen het script in verschillende scenes. In elke scene beschrijven we wat we gaan vormgeven.

personage die een verhaallijn verzint

3. Storyboard schetsen

Zodra je tevreden bent over het script beginnen onze tekenaars aan het storyboard. Het storyboard is een krachtig communicatiemiddel in de productie van je commercial. Met dit storyboard in de hand kunnen we effectiever van gedachten wisselen en laten we zien wat wel en niet werkt. Eventuele aanpassingen zijn in deze fase nog gemakkelijk te verwerken.

personages die een storyboard ontwikkelen

4. Illustratie tekenen

Wanneer je net zo enthousiast over het storyboard bent als wij, is het tijd om wat gedetailleerder te kijken naar de tekeningen. Het storyboard is een voorstudie, die we verder verfijnen door op zoek gegaan naar de juiste visuele elementen.

personages die illustraties maken

5. Illustraties animeren

Het script wordt ingesproken door een voice over artiest. Met deze voice over timen we de illustraties zo dat ze soepel samengaan met de vertelstem.

personage die een animatie maakt en een personage die een script inspreekt

6. Geluidseffecten toevoegen

De laatste stap bij het commercial laten maken is het toevoegen van geluidseffecten. Hiermee wordt de zeggingskracht van je filmpje nog groter. Nu is jouw commercial klaar en kun je hem gaan gebruiken om je klantenbestand te vergroten.

personage die luistert naar muziek

Vaak gestelde vragen

 • 1 Waarom een commercial laten maken?

  Een geanimeerde commercial laten maken doe je natuurlijk het beste bij Donker Media. Maar waarom eigenlijk? Op deze manier bereik je de doelgroep namelijk effectief en op een aantrekkelijke manier. Een commercial animatie is daarnaast breed inzetbaar. Hierbij kun je denken een reclameboodschap voor online gebruik, maar ze worden ook veelal toegepast op lokale en nationale tv-zenders. Daarnaast bespaart een animatie commercial behoorlijk in de kosten.

  Zo heb je bijvoorbeeld geen acteurs of dure locaties nodig. Met een commercial is namelijk elk scenario na te bootsen. Een geanimeerde reclameboodschap is perfect inzetbaar voor de promotie van een evenement, product of dienst. De video wordt daarnaast geheel op maat gemaakt en afgestemd op de doelgroep. Jouw product of dienst wordt op een heldere en vermakelijke manier gepresenteerd. Een goede reden dus waarom je een commercial zou moeten laten maken bij de specialisten van Donker Media.

 • 2 Wanneer een commercial laten maken?
 • 3 Welke animatievorm is geschikt voor mijn commercial?
 • 4 Wat kost een commercial?
 • 5 Hoe lang duurt het om een commercial te maken?
 • 6 Wat is de ideale lengte van een commercial?
 • 7 Kan een klant zelf een storyboard en voice-overtekst aanleveren?
 • 8 Wat is er nodig voor een offerte?
 • 9 Waarom zou ik kiezen voor Donker Media?
personage die met een verrekijker een aantal plaatjes bekijkt

Bekijk ons werk:
Animatiefilmpjes

Misschien wil je zien hoe we een animatie maken op basis van jouw input. Dat kan aan de hand van de animaties die we voor andere klanten maakten, zoals KPN, DHL, ABN en Ziggo.

We zijn trots op de explanimations, animaties en animatievideos die we maakten. Bekijk ons portfolio en doe inspiratie op met de stijlen, scripts, boodschappen en andere elementen die je graag terug wilt zien in jouw video. Of vertel ons gericht waar je naar op zoek bent. Dan gaan we daarmee aan de slag voor een volledig unieke animatie die precies past bij wat jij jouw doelgroep wilt vertellen.

Animatie Laten Maken

Wil je een animatie laten maken? Dat is waar we goed in zijn. Wij hebben de ervaring, werken volgens een duidelijk stappenplan en blijven steeds met je in gesprek. Zo wordt het maken van een animatie een fijne samenwerking, waarbij je steeds een vinger aan de pols kunt houden. Wij ontwerpen wat jij kunt bedenken. Of wat je niet kunt bedenken, door je te helpen inspiratie en ideeën op te doen.

Dus ben je benieuwd hoe we jouw verhaal zouden vertellen in een animatie? Neem contact met ons op en ontvang een vrijblijvende offerte. Of stel ons je vragen, dan leggen we je graag uit hoe we voor jou een animatiefilmpje kunnen maken.

personages die in de lucht vliegen als een raket

Animatie Laten Maken

Met een animatie video van Donker Media is het mogelijk mensen in korte tijd
te informeren, aansporen of tot actie te overtuigen. Een animatie is makkelijk intern, via
social media of op een website te delen.