personages die illustreren

Waarom Donker Media

Animatiebedrijf Donker media bestaat uit een klein team van experts. Een persoonlijke aanpak is daardoor gegarandeerd. Zo houden we van script tot aan de oplevering de vinger aan de pols. Onze 2D, 3D en whiteboard animaties zijn onderscheidend, gericht op de doelgroep én herkenbaar. Dat zorgt ervoor dat niet alleen onze animaties op maat worden gemaakt, maar dat je ook kan profiteren van maatwerk service. Zo helpen we je jouw doel te bereiken. Daarbij ben je ook nog eens verzekerd van een perfecte prijs-kwaliteitsgarantie.

Onze werkwijze

Ben je benieuwd hoe we jouw animatie filmpje maken, om jouw verhaal te vertellen? Onze animators
gaan met je in gesprek. Zo achterhalen we welke animatie video je wilt laten maken. Dat doen we
samen, door tijdens de verschillende stappen steeds in contact te blijven:

Stap 1. Script

Elk film- of videoproject begint met een schets van het idee en een script. Dat geldt ook voor uitleganimaties. In het concept leggen we samen vast wat de bedoeling is van de uitleg animatie. We bepalen bijvoorbeeld wie het beoogd publiek is en wat we hen precies gaan vertellen. Op basis van dit concept bouwen we een script op, dat we met je bespreken.

personage die een script schrijft

Stap 2. Verhaallijn

We bepalen we de (illustratie)stijl van de animatie en verdelen het script in verschillende scenes. In elke scene beschrijven we wat we gaan vormgeven.

personage die een verhaallijn verzint

Stap 3. Storyboard

Rembrandt schilderde “De Nachtwacht” niet in één keer. Hij deed eerst een aantal voorstudies. Ook bij je uitleg animaties maken we gebruik van voorstudies, al heet dat bij ons een storyboard. Het eerste storyboard is een schets van de belangrijkste scénes. Wanneer we je de eerste versie presenteren gaan we er vanuit dat er nog een paar wijzigingen zullen moeten worden aangebracht.

personages die een storyboard ontwikkelen

Stap 4. Illustratie

Na je akkoordverklaring gaan we de uitleg animatie verder verfijnen. We gaan op zoek naar bruikbare animaties die je uitleg verhelderen en aansprekend zijn voor je doelgroep. Onze communicatiedeskundigen kunnen hierin goede suggesties doen, maar ook hier heb jij het laatste woord. Jij kent je doelgroep immers het beste.

personages die illustraties maken

Stap 5. Animatie

De animatoren stemmen de animaties af op de vertelstem die het script opleest. Hierdoor maken we perfect gebruik van het natuurlijke vertelritme van de voice-over. Hierdoor brengen we een emotionele band met de kijker tot stand, waardoor je uitleg beter wordt begrepen én onthouden.

personage die een animatie maakt en een personage die een script inspreekt

Stap 6. Geluidseffecten

Om het effect van je uitleganimatie helemaal te maximaliseren voegen we als laatste nog een paar geluidseffecten toe. Deze zorgen voor een verrassingseffect, waardoor de kijker geboeid blijft kijken. Hiermee is de productie van je uitleganimatie afgerond.

personage die luistert naar muziek

Veelvoorkomende vragen

 • 1 Waarom een uitleg animatie laten maken?

  Een uitleganimatie laten maken doe je als je jouw boodschap op een heldere manier over wilt laten brengen. Dat is de reden waarom deze animaties breed kunnen worden toegepast. Ze zijn inzetbaar om het gebruik van een product uit te leggen of om complexe informatie om te toveren tot een begrijpbaar verhaal. Ook voor het toelichten van diensten of werkwijzen wordt een uitleganimatie veel gebruikt. In grote lijnen kun je dus stellen dat een uitleganimatie of explanimation in staat is om elke ingewikkeld proces transparant en helder te maken. Handig, want zo weet je zeker dat de essentie door de gebruiker begrepen wordt.

  In een uitleganimatie kan er gebruikt worden gemaakt van diverse elementen. Hierbij kun je denken aan geanimeerde personages, maar ook aan grafieken of tabellen. Zodra de klant of kijker de inhoud snapt, neemt de affiniteit met het getoonde toe. En dat zorgt natuurlijk weer voor een verbetering van de klantenbinding. Een uitleganimatie kun je zowel intern als extern gebruiken. Ook zijn ze een prima ondersteuning voor online marketing. Ze zijn inzetbaar via diverse social media kanalen en websites. Ook offline kan een uitleganimatie zeer doeltreffend zijn. Ze worden op de werkvloer dan ook veelvuldig gebruikt voor het uitleggen van diensten of de werking van specifieke apparatuur.

 • 2 Wanneer een uitleg animatie laten maken?
 • 3 Welke animatievorm is geschikt voor mijn animatie?
 • 4 Wat is de prijs van een uitleg animatie?
 • 5 Wanneer is de uitleg animatie klaar?
 • 6 Wat is de maximale lengte van een goede uitleg animatie?
 • 7 Kan de klant zelf een script aanleveren?
 • 8 Wat hebben jullie nodig om een offerte te maken?
 • 9 Waarom Donker Media voor mijn uitleg animatie?
personage die met een verrekijker een aantal plaatjes bekijkt

Bekijk ons werk:
Animatiefilmpjes

Misschien wil je zien hoe we een animatie maken op basis van jouw input. Dat kan aan de hand van de animaties die we voor andere klanten maakten, zoals KPN, DHL, ABN en Ziggo.

We zijn trots op de explanimations, animaties en animatievideos die we maakten. Bekijk ons portfolio en doe inspiratie op met de stijlen, scripts, boodschappen en andere elementen die je graag terug wilt zien in jouw video. Of vertel ons gericht waar je naar op zoek bent. Dan gaan we daarmee aan de slag voor een volledig unieke animatie die precies past bij wat jij jouw doelgroep wilt vertellen.

Animatie Laten Maken

Wil je een animatie laten maken? Dat is waar we goed in zijn. Wij hebben de ervaring, werken volgens een duidelijk stappenplan en blijven steeds met je in gesprek. Zo wordt het maken van een animatie een fijne samenwerking, waarbij je steeds een vinger aan de pols kunt houden. Wij ontwerpen wat jij kunt bedenken. Of wat je niet kunt bedenken, door je te helpen inspiratie en ideeën op te doen.

Dus ben je benieuwd hoe we jouw verhaal zouden vertellen in een animatie? Neem contact met ons op en ontvang een vrijblijvende offerte. Of stel ons je vragen, dan leggen we je graag uit hoe we voor jou een animatiefilmpje kunnen maken.

personages die in de lucht vliegen als een raket

Animatie Laten Maken

Met een animatie video van Donker Media is het mogelijk mensen in korte tijd
te informeren, aansporen of tot actie te overtuigen. Een animatie is makkelijk intern, via
social media of op een website te delen.