personages die illustreren

Waarom Donker Media

Een animatie moet het verhaal van jouw onderneming of product vertellen. De experts van animatiebedrijf Donker Media weten dit perfect te vertalen naar een explanimation, 2D animatie of bedrijfsfilm. Daarbij hechten we net zoals jij veel waarde aan persoonlijk contact. Juist daar komen de mooiste resultaten uit voort. Bij ons ben je altijd verzekerd van een op maat gemaakte animatievideo die aansluit bij jouw wensen én die van je doelgroep.

Ons proces

Ben je benieuwd hoe we jouw animatie filmpje maken, om jouw verhaal te vertellen? Onze animators
gaan met je in gesprek. Zo achterhalen we welke animatie video je wilt laten maken. Dat doen we
samen, door tijdens de verschillende stappen steeds in contact te blijven:

1. Script

Allereerst moeten we overeenkomen wat je precies van je whiteboard animatie verwacht. Welke boodschap wil je overbrengen? En aan wie? Samen met een aantal andere ideeën (die deels al bij het kennismakingsgesprek naar boven zijn gekomen) vormt de input die je in deze fase geeft het concept. Het script is hiervan het resultaat.

personage die een script schrijft

2. De Verhaallijn

We bepalen we de (illustratie)stijl van de animatie en verdelen het script in verschillende scenes. In elke scene beschrijven we wat we gaan vormgeven.

personage die een verhaallijn verzint

3. Storyboard

De volgende stap is om het script om te zetten tot een visueel storyboard. Hierop zijn de belangrijkste scénes uitgetekend, wat een goed gevoel geeft van de richting waarin je animatie zich ontwikkelt. Ook in deze fase vragen we je input en feedback, om te zorgen dat we zeker weten dat we de juiste weg zijn ingeslagen.

personages die een storyboard ontwikkelen

4. Illustratie

In deze fase gaan we die schetsen verder uitwerken tot illustraties. Het getekende stripverhaal maakt plaats voor een uitgewerkt voorstel met volwaardige illustraties.

personages die illustraties maken

5. Animatie

Ondertussen staat ons team van deskundige animatoren al in de startblokken om met je animatie aan de gang te gaan. Bij een whiteboard animatie zie vaak een de hand tijdens het verhaal de relevante illustraties tekenen. De animatoren gaan bij het animeren dan ook uit van de opgenomen voice-over.

personage die een animatie maakt en een personage die een script inspreekt

6. Geluidseffecten

Als laatste voegen we de geluidseffecten toe. Bij whiteboard animaties is dat bijvoorbeeld het geluid van een potlood op papier. Hierdoor komt de video natuurlijker over en is het voor de kijker makkelijker om de video en de boodschap in zich op te nemen. Nadat we deze zes stappen hebben gezet, is het tijd voor champagne: je whiteboard animatie is klaar voor gebruik!

personage die luistert naar muziek

Veel gestelde vragen

 • 1 Wat is een whiteboard animatie?

  Een whiteboard animatie is een zeer aantrekkelijke animatievorm waarbij gebruikt wordt gemaakt van schetsen. Deze komen tot stand door het filmen van een echte hand die op papier een situatie schetst. Bij Donker Media ben je daarvoor precies aan het juiste adres. We zijn dan ook niet voor niets gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van whiteboard animaties. Een whiteboard animatie is visueel aantrekkelijk en kan veelzijdig toegepast worden. Hierbij kun je denken aan een video die de uitleg van een product weergeeft, of de werkwijze van een bedrijf of dienst. Een whiteboard animatievideo kan tevens gebruikt worden voor reclamedoeleinden, evenement aankondigingen of het helder overbrengen van een ingewikkeld proces.

  Een whiteboard animatie geeft je de mogelijkheid om de doelgroep op unieke wijze te kunnen bereiken. De aparte visuele kijkervaring zorgt voor een goede binding met de kijker waarbij ook op de juiste sfeer wordt gelet. Een whiteboard animatie wordt dan ook veel ingezet om de werking van een product of dienst uit te kunnen leggen. Doordat de geanimeerde video wordt geschetst door een echt hand in beeld, blijft de focus en aandacht van de kijker optimaal behouden. Deze echte hand brengt de animatie langzaam tot leven.

 • 2 Waarom een whiteboard animatie?
 • 3 Wanneer een whiteboard animatie?
 • 4 Wat kost een whiteboard animatie?
 • 5 Wat is de doorlooptijd van een whiteboard animatie?
 • 6 Wat is de ideale tijdsduur van een whiteboard animatie?
 • 7 Kan ik zelf een scriptekst of ideeën aanleveren?
 • 8 Wat is er nodig om tot een offerte te komen?
 • 9 Waarom kiezen voor Donker Media voor mijn whiteboard animatie?
personage die met een verrekijker een aantal plaatjes bekijkt

Bekijk ons werk:
Animatiefilmpjes

Misschien wil je zien hoe we een animatie maken op basis van jouw input. Dat kan aan de hand van de animaties die we voor andere klanten maakten, zoals KPN, DHL, ABN en Ziggo.

We zijn trots op de explanimations, animaties en animatievideos die we maakten. Bekijk ons portfolio en doe inspiratie op met de stijlen, scripts, boodschappen en andere elementen die je graag terug wilt zien in jouw video. Of vertel ons gericht waar je naar op zoek bent. Dan gaan we daarmee aan de slag voor een volledig unieke animatie die precies past bij wat jij jouw doelgroep wilt vertellen.

Animatie Laten Maken

Wil je een animatie laten maken? Dat is waar we goed in zijn. Wij hebben de ervaring, werken volgens een duidelijk stappenplan en blijven steeds met je in gesprek. Zo wordt het maken van een animatie een fijne samenwerking, waarbij je steeds een vinger aan de pols kunt houden. Wij ontwerpen wat jij kunt bedenken. Of wat je niet kunt bedenken, door je te helpen inspiratie en ideeën op te doen.

Dus ben je benieuwd hoe we jouw verhaal zouden vertellen in een animatie? Neem contact met ons op en ontvang een vrijblijvende offerte. Of stel ons je vragen, dan leggen we je graag uit hoe we voor jou een animatiefilmpje kunnen maken.

personages die in de lucht vliegen als een raket

Animatie Laten Maken

Met een animatie video van Donker Media is het mogelijk mensen in korte tijd
te informeren, aansporen of tot actie te overtuigen. Een animatie is makkelijk intern, via
social media of op een website te delen.